Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Kupowanie bezlusterkowego aparatu, i konieczność dokupienia lornetki, moim zdaniem, stawia pod znakiem zapytania sensowność operacji. ;D
    Jak wiadomo, E-1 jest nie mniej pancerny niż najnowszy Leopard, tak że można nim wbijać gwoździe, więc napiszę:

Kupowanie bezlusterkowego aparatu, i konieczność dokupienia młotka, moim zdaniem, stawia pod znakiem zapytania sensowność operacji. :wink:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Która lustrzanka ma w nazwie lustrzanka?
    Każda w sklepie :cool:. Właśnie o nazwę tu chodzi póki co.

Co oferują "systemy lustrzankowe" świadomym amatorom czego nie mogą zaoferować bezlusterkowce?
    Nie wiem czemu mnie o to pytasz?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem czemu mnie o to pytasz?
    Ponieważ stwierdziłeś, że

Co bardziej świadomi kupią ze względu na system
    więc pytam Ciebie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

A warto jeszcze wziąć pod uwagę, że tego typu rozterki dotyczą najwyżej co dziesiątego użytkownika najprostszych lustrzanek. Cała reszta nigdy nie przejdzie na sprzęt "profi" ani nawet nie dowie się, że taki sprzęt w ogóle istnieje. Co nie znaczy, że nie kupi sobie obiektywu makro, portretowej stałki czy jakiegoś UWA.
    Problem w tym że to zupełnie nie ma znaczenia w obliczu faktu chęci posiadania systemu jakim posługują się profi. Pomijam już fakt, że dla bardzo wielu laików znajomość nazw aparatów kończy się na dwóch góra trzech firmach. Jak mojej znajomej poleciłem ostatnio zakup Pentaxa to w ogóle nie wiedziała że ta firma robi aparaty.

Ponieważ stwierdziłeś, że

więc pytam Ciebie
    No tak napisałem, bo system najbardziej kojarzący się z profesjonalną fotografią to C, N. A ludzie lubią sobie poprawiać samopoczucie kupując coś czym robią profi - niezależnie od tego czy dla nich to ma sens czy nie i niezależnie od tego, że kupią plastikowe wydmuchy, a nie eLe za kilkadziesiąt tysięcy. Nie wiem co w tym jest takiego niezrozumiałego? Przecież większość decyzji zakupowych jest związana z emocjami, a nie racjonalnym wyborem. Mało tego badania marketingowe pokazują, że to szczególnie mocno działa w grupie osób które już jakieś pojęcie o temacie posiadają. Prosto mówiąc jak już taki ktoś się uprze, że ma być Nikon to żaden sprzedawca mu tego nie wyperswaduje.

Reasumując ten przydługi wywód Olek zrobił puszkę dla bardzo dobrze wiedzących czego im potrzeba i są niewielkie szanse, że kupi ją nuworysz dlatego nie sądzę żeby to był killer dslr entry level (do tego się cały czas odnoszę). Oczywiście lepiej by było gdybym się mylił w moich wywodach, bo to by oznaczało że 600-tkę będzie niedługo można kupić za 1000 zł, a nie a 2500 .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...No tak napisałem, bo system najbardziej kojarzący się z profesjonalną fotografią to C, N. A ludzie lubią sobie poprawiać samopoczucie kupując coś czym robią profi - niezależnie od tego czy dla nich to ma sens czy nie i niezależnie od tego, że kupią plastikowe wydmuchy, a nie eLe za kilkadziesiąt tysięcy....
    A nie Leica i Hasselblad się najbardziej kojarzą z profi Mi by hasel bardzo poprawił samopoczucie :rolleyes:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Reasumując ten przydługi wywód Olek zrobił puszkę dla bardzo dobrze wiedzących czego im potrzeba i są niewielkie szanse, że kupi ją nuworysz dlatego nie sądzę żeby to był killer dslr entry level (do tego się cały czas odnoszę). Oczywiście lepiej by było gdybym się mylił w moich wywodach, bo to by oznaczało że 600-tkę będzie niedługo można kupić za 1000 zł, a nie a 2500 .
    No wiesz, do niedawna Sony też nie kojarzyło się z fotografią a teraz sa wszędziew ilościach hurtowych, czego nie można powiedzieć o Canonie ;-)

A co do ceny 600 - myslę, że gdyby Olek poważnie zagroził tandemowi C-N to mozna by ja było kupić za 1000. Pytanie czy to dobrze, czy źle. Bo jeszcze na rynku są małpki w tej cenie, i to wtedy ... śwat się zawali.

A co do wszelkich "nowosci" właśnie przetestowałem na sobie że nie warto ... 1,5 roku temu kupiłem dysk zewnętrzny Samsunga, ktory się popsuł. Gwarancja nawet na 3 lata ... tyle, że Samsung sprzedał fabryke i realizowanie gwarancji Seaget'owi, a Seagat (maile na koniec świata) najpierw nie mógł znaleźć takeigo dysku, potem twierdził że faktura dotyczy dysku zewnętrznego a ja chcę im zwrócić wewnętrzny, a jak podesłałem zdjęcia to stwierdzili, że gwarancji nie uwaględnią ponieważ otworzyłem pokrywę pod która były numery i sam dysk (mimo, że nalepki gwarancyjne są dopiero przy tym wewnętrznym dysku).

Obiecałem sobie, że firmy Samsung i Seagate już na mnie nigdy nie zarobią. Jako klient moge im zrobić w zasadzie teraz tylko to, ale jeszcze trochę pożyję i trochę różnego sprzętu kupię, na pewno nie tych firm.

Uprawnienia umieszczania postów