Strona 149 z 194 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    W końcu porządy bezluterkowiec. Micro43 w końcu dojrzało.
    ..........

Jeśli te cechy potwierdzą się w testach, to jest w końcu model micro43 o którym można pomyśleć. Obiektywów system ma już dostatek, jeśli uwzględnimy dwie świeżo zapowiedziane stałki (dłuższy jasny portret i makro od Olka, dwa jasne zoomy od Panasonica) choć te pewnie nie prędko w sklepach.

Jeśli jest ekonomiczna możliwość zejścia z czasem do ceny lustrzanek entry-level, to właśnie mamy killera tego segmentu ... a Canon śpi ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Tylko pytanie jakimi matrycami aktualnie dysponuje dostawca...? mogą być po prostu na takie skazani...
    Zgadza się tylko, że jak nie jestem czegoś pewien to nie składam takich deklaracji. Po prostu wyszło, że tak na prawdę to mogą sobie pisać co się im żywnie podoba, a i tak Panas zrobi co będzie uważał za stosowne - mało to komfortowa sytuacja.

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Jeśli jest ekonomiczna możliwość zejścia z czasem do ceny lustrzanek entry-level, to właśnie mamy killera tego segmentu ... a Canon śpi ...
    Ale z jakiego powodu?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem - kompakty są dużo mniejsze od tego olka. Nikon 1 czy jak mu tam też . Może rozwiń temat bo póki co to nie za bardzo wiadomo o co chodzi .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 19:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem - kompakty są dużo mniejsze od tego olka. Nikon 1 czy jak mu tam też . Może rozwiń temat bo póki co to nie za bardzo wiadomo o co chodzi .

Komaktów nie można porównywać do lustrzanek entry-level.
    Ale chodzi mi o coś innego, co ten system oferuje typowemu nabywcy pierwszej cyfrowej lustrzanki w życiu (ot choćby nabywcom Sony zachęconych przez reklamę, by przywołac przykład, że canon i nikon nie w każdym segmencie są potęgą):
    - klasyczny wygląd (to się będzie podobać)
    - wielki ekran z tylu
    - kompletny system obiektywów
    - wizjer "jak w lustrzance"
    - szybkostrzelnośc
    - wszechstronną stabilizację w korpusie
    - małe rozmiary i wagę
    - inne ficzery, mniej istotne
    - w porównaniu z sony, samsungiem na pewno "lepszą markę"

Zważywszy na wyzej wymienione, jak rownież na jakoś kitowych obiektówów przy ktorych bardzo duża część amatorów zostaje, co więcej oferuje tradycyjne lustro takiemu klientowi, co rekompensowało by wiekszy rozmiar ? Chyba nic ...
    Dla "świeżego amatora lustra" jakoś zdjęcia w większości wypadków będze podobna, nie decydująca.

Ale jak powiedziałem, to zależy czy Olympus jest zdolny z tym obiektywem wejść i utrzymać się w segmencie cenowym Canona 600D, Nikona i Sony. (oczywiście nie teraz bo teraz to nowość i cena jest windowana do poziomu NEX7)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Komaktów nie można porównywać do lustrzanek entry-level.
    Ale chodzi mi o coś innego, co ten system oferuje typowemu nabywcy pierwszej cyfrowej lustrzanki w życiu (ot choćby nabywcom Sony zachęconych przez reklamę, by przywołac przykład, że canon i nikon nie w każdym segmencie są potęgą):
    - klasyczny wygląd (to się będzie podobać)
    - wielki ekran z tylu
    - kompletny system obiektywów
    - wizjer "jak w lustrzance"
    - szybkostrzelnośc
    - wszechstronną stabilizację w korpusie
    - małe rozmiary i wagę
    - inne ficzery, mniej istotne
    - w porównaniu z sony, samsungiem na pewno "lepszą markę"

Zważywszy na wyzej wymienione, jak rownież na jakoś kitowych obiektówów przy ktorych bardzo duża część amatorów zostaje, co więcej oferuje tradycyjne lustro takiemu klientowi, co rekompensowało by wiekszy rozmiar ? Chyba nic ...
    Dla "świeżego amatora lustra" jakoś zdjęcia w większości wypadków będze podobna, nie decydująca.
    Skoro tak łatwo przechodzisz do porządku dziennego nad jakością zdjęć to odwróćmy pytanie co oferuje Olek przeciętnemu amatorowi, jaką wartość dodaną w stosunku do budżetowych luster która mogłaby spowodować że nagle Canon i Nikon zaczną tracić w tym segmencie?
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Skoro tak łatwo przechodzisz do porządku dziennego nad jakością zdjęć to odwróćmy pytanie co oferuje Olek przeciętnemu amatorowi, jaką wartość dodaną w stosunku do budżetowych luster która mogłaby spowodować że nagle Canon i Nikon zaczną tracić w tym segmencie?
    Ja nie uważam tak z powodu przewagi obrazowania Olympusa, wręcz przeciwnie. Stawiam się w sytuacji przeciętnego amatora któremu nie pasuje fotografowanie "małpką", chce lepszej jakości i bardziej poważnej fotografii, którą zapewni mu, jak mu się wydaje, zakup lustrzanki.
    A co mu Olympus zaoferuje ekstra (jesli będzie z czasem konkurencyjny cenowo co nie jest takie pewne znając możliwości obniżania cen prze C-N-S) ? Mniejszy rozmiar, mniejszą wagę, stylowy wygląd.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Stawiam się w sytuacji przeciętnego amatora któremu nie pasuje fotografowanie "małpką", chce lepszej jakości i bardziej poważnej fotografii, którą zapewni mu, jak mu się wydaje, zakup lustrzanki.
    No i właśnie dlatego zapewne kupi lustrzankę - bo wieść gmina niesie, że to "lustro" jest profi i od razu zdjęcia będą profi itd. Co bardziej świadomi kupią ze względu na system, a nie taki bełkot ale z tego powodu też w większości przypadków będzie to klasyczne lustro. Tak czy tak dalej będzie się trudno przebić z takim wynalazkiem.

A co mu Olympus zaoferuje ekstra (jesli będzie z czasem konkurencyjny cenowo co nie jest takie pewne znając możliwości obniżania cen prze C-N-S) ? Mniejszy rozmiar, mniejszą wagę, stylowy wygląd.
    Tak z tym się zgadzam tu trafią w pewną niszę ale to też do momentu jak się nie używa czegoś długiego, bo z długimi szkłami robi się już rozmiar zbliżony do lustrzanki a wygoda takiego zestawu jest mocno dyskusyjna. Nie sądzę żeby tu można było mówić o jakimś przewrocie. Bezlusterkowce istnieją na rynku od dłuższego czasu i żadnej rewolucji nie było (jak zresztą przewidywałem :cool i nadal nie widzę powodu dlaczego miałoby to nastąpić teraz.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2012 o 21:39
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Trochę się rozpędziłeś Quadrifoglio, OM-D na pewno nie jest dla młodego adepta sztuki fotograficznej który chce kupić pierwszą "lustrzankę". Do tych zadań jest Canon 1100D i ta hierarchia jest raczej niezagrożona...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 09-02-2012 o 21:58

Domyślnie

No niestety jakaś paranoja z tymi pikselami. Olek swego czas zapowiadał, że 12 to max i żadnego wyścigu nie będzie, a tu figa.
    To nie było tak jak napisałeś. Olympus wtedy stwierdził, że na dzień dzisiejszy technologia pozwala im na max 12 Mpix i takie tylko planują montować + bełkot marketingowy, że jest to wystarczające.

Technika poszła do przodu to wsadzają inne matryce.

No i właśnie dlatego zapewne kupi lustrzankę - bo wieść gmina niesie, że to "lustro" jest profi i od razu zdjęcia będą profi itd. Co bardziej świadomi kupią ze względu na system, a nie taki bełkot ale z tego powodu też w większości przypadków będzie to klasyczne lustro. Tak czy tak dalej będzie się trudno przebić z takim wynalazkiem.

Mistrzu

Postaw obok siebie E-M5 z dowolną EL i zapytaj amatora żeby wskazał, która jest lustrzanką, a która nie.

Po drugie czego aktualnie brakuje "tym bardziej świadomym" w m43, a co jest w EL?

Strona 149 z 194 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów