Strona 147 z 194 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

[QUOTE=koniecpolska;1035406]...Kup jakiś manualny obiektyw 50mm ... ot nawet Helios 58mm/2,0 i przelotkę - portreciki też będziesz miał przednie - koszt około 100zł. ...

Własnie tak zrobiłem dokładnie Helios 58mm/2 + adapter ( od razy na micro4/3 z mozliwością odwrotnego mocowania obiektywu do macro) i jest jak napisałeś. (koszt 120 zł)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    To się nazywa powrót do korzeni ))
    hehe...
    znajdz dwie roznice

nowy OM:
    http://4.s.img-dpreview.com/files/ne...ies.jpg?v=1326

prawdziwy OM:
    http://www.ayton.id.au/gary/photo/om-system.jpg

szkla po przejsciowkach to i do EOS-a zobie mozna do woli zapinac...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

nie przypuszczałem, że ON będzie taki mały
    (gdzie M = N)

http://www.dpreview.com/previews/oly...bysideG3Fr.jpg

http://www.dpreview.com/previews/oly...mpared-EP3.jpg

wychodzi mi, że to kolejna wersja PEN E-P3, tylko inaczej nazwana.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    nie przypuszczałem, że ON będzie taki mały
    (gdzie M = N)

http://www.dpreview.com/previews/oly...bysideG3Fr.jpg

http://www.dpreview.com/previews/oly...mpared-EP3.jpg

wychodzi mi, że to kolejna wersja PEN E-P3, tylko inaczej nazwana.
    Oczywiście że jest to następne pokolenie PEN'ów i nikt tego nie kryje. Powstała linia bezlusterkowców do bardziej "ekstremalnych" zadań. Taki charakter nadają mu uszczelnienia, a te jestem pewien będą bardzo skuteczne. Wystarczy spojrzeć na co stać duże puszki 4/3. Pojawił się aparat który jestem pewien doskonale sprawdzi się w górach i na pewno znajdę sposób co by go szybko przetestować i to bez względu na warunki atmosferyczne. Mały, lekki i wytrzymały czego chcieć więcej... teraz tylko czekam na szkiełko w uniwersalnym zakresie które zaspokoi moje oczekiwania optyczne... a może już takowe jest tylko nie znam...

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Ciekawe co pokaże w testach...
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Oczywiście że jest to następne pokolenie PEN'ów i nikt tego nie kryje. Powstała linia bezlusterkowców do bardziej "ekstremalnych" zadań. Taki charakter nadają mu uszczelnienia, a te jestem pewien będą bardzo skuteczne. Wystarczy spojrzeć na co stać duże puszki 4/3. Pojawił się aparat który jestem pewien doskonale sprawdzi się w górach i na pewno znajdę sposób co by go szybko przetestować i to bez względu na warunki atmosferyczne. Mały, lekki i wytrzymały czego chcieć więcej... teraz tylko czekam na szkiełko w uniwersalnym zakresie które zaspokoi moje oczekiwania optyczne... a może już takowe jest tylko nie znam...
    Wszystko fajnie tylko 16MPx w takim cropie - no dobra nie będę więcej psuł zabawy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wszystko fajnie tylko 16MPx w takim cropie - no dobra nie będę więcej psuł zabawy .
    Od wysokich czułości mam Canona, a w Olku jak nie wyjdę powyżej iso 800 to nawet te 16MPx jest do przełknięcia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A dyfrakcja ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A dyfrakcja ?
    za mocno wkraczasz w fizykę..., wiesz że jestem prosty chłopak ze wsi po szkole rolniczej, więc nie na wszystkim muszę się znać...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W końcu porządy bezluterkowiec. Micro43 w końcu dojrzało.

Body z magnezowym szkieletem, uszczelniane (a uszczelki Olek umie robić, ma doświadczenia w całej serii podwodnych kompaktów - tu chyba był pionierem, obudów podwodnych, a i niektóre modele lustrzankowych 4/3 miały porządne uszczelnienia - E1, E3...), o klasycznym wyglądzie, z wbudowanym wizjerem elektronicznym (już podczepiany na sanki VF-2 był bardzo przyzwoity, a ten podobno jest sporo poprawiony). Stabilizacja we wszystkich zakresach, ze stabilizowanym obrazem w EVF, mówią o skutecznośći 5EV, matryca stabilizowana więc i wszystkie podpięte obiektywy, niezależnie od producenta i bagnetu. AF szybki, bo już w EP3 osiągnął poziom luster, a tu odgrażają się że ma być dużo lepiej, że lepiej niż w topowych modelach pro lustrzanek. Zobaczymy... ale jeśli się sprawdzi... Ruchomy ekran - super (w dodatku dotykowy OLED). W końcu nic nie kastrowali i dali wszystko.
    Pytanie jeszcze o jakość matrycy. Zaklinają się że jest wyraźny postęp do poprzednich modeli. Cóż, czekamy na testy.

Body miałoby już wszystko, a rozmiary wyraźnie mniejsze od małych lustrzanek:
    http://www.dpreview.com/previews/oly...redtoRebel.jpg

Jeśli te cechy potwierdzą się w testach, to jest w końcu model micro43 o którym można pomyśleć. Obiektywów system ma już dostatek, jeśli uwzględnimy dwie świeżo zapowiedziane stałki (dłuższy jasny portret i makro od Olka, dwa jasne zoomy od Panasonica) choć te pewnie nie prędko w sklepach.

Strona 147 z 194 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów