Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
Tego nie doczekasz się raczej w żadnym evilu, z oczywistych względów (target). Zwłaszcza, że spora część użytkowników 300/4 zapada po jakimś czasie na chorobę 300/2.8
Dlatego wolałbym evil canona - podpinałbym wtedy 300/4 przez przejściówkę (is chociaż by działał i jako-tako af).
Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
Z ulgą zobaczyłem, że obok jest też niewiele większy 550d
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i ma przede wszystkim wizjer
Tylko szkoda, że nie elektroniczny...
Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
Ja mam w G10 matryce o proporcjach 4:3, ale nie ma problemu żeby ustawić sobie 3:2 czy nawet 16:9.
Taka opcja już od wielu lat jest w kompaktach. Niestety traci się sporo pola widzenia obiektywu. Dla tych co lubią szeroki kąt odpada...
Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
W GH1 i GH2 ponadto masz 3:2 bez cropowania - obraz bezsposrednio pada na matryce, tak samo jak zreszta 16:9 (rowniez nie jest cropem).

A propo (ultra-)ultra-wide, zerkinj na 7-14mm - nie znam rownych na APS-C (ostatnio podpialem Sigme 8-16mm w ramach eksperymentu do NEX5), a sam mialem kiedys 16-35mm II z 5D II, wiec moje oczekiwania nie sa male:
http://www.flickriver.com/groups/7-1...l/interesting/
Wiem o multiaspect w serii gh. Uważam, że takie rozwiązanie powinno być standardem w u4/3 czy 4/3. Jak pokazuje porównywarka (przy okazji testu 60d) gh2 dobrze wypada na wysokich iso, o 1 ev lepiej niż g2. Ciekawe czy tak samo będzie z zakresem tonalnym. Jakby nie było systemy oparte na EVILach są na razie za drogie w stosunku do tego co oferują (niska waga) względem DSLR aps i ff (nie poruszam kwestii video). No ale z czasem będzie lepiej i taniej. Dlatego jeszcze poczekam...