Strona 96 z 194 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    .... EPL-1 ...
    Gdzieś wcześniej pytałes jak z fotkami w słabym świetle, np w pubie ....
    jesteś Boska
    dzięki za wszystko
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Nie ukrywam, że z dedykacją dla you know who you are

Porównanie GH2 @300mm f/5.6-5.8-6.3 vs. D3s z 600/4+1.4X@f/11
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=37167183
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja ostatnio wziąłem E-PL1 na zimowy spacer i się trochę rozczarowałem AF przy bardzo kontrastowych scenach - jakieś badyle z bliska na tle śniegu i nie było bata wyostrzyć na to automatem (obiektyw L14-45). Pod tym względem zdecydowanie gorzej niż przy słabym światle - tak jak pisała Tokin w gorszych warunkach radzi sobie całkiem-całkiem.
    600D | X-M1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    ja ostatnio wziąłem E-PL1 na zimowy spacer i nie było bata wyostrzyć na to automatem (obiektyw L14-45).
    Czy L14-45 to jakaś Leica bez wsparcia dla CDAF?
    Sprawdzę ze swoim te badyle/kontrasty. AF w Olku - imho - tak naprawdę jest za wolny tylko w af-c podczas filmów, nawet z 14/2.5, które jest b. szybkie AF jest... za wolny
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Lumix 14-45, kit od G1. Do filmów olka jużprawie nie używam, AF-C nie daje rady, to jedna sprawa, kit jest za ciemny do filmowania we wnetrzach - to druga sprawa, trzecia najbardziej wkurzająca to dziwny "przeskok" i korekta przesłony po przeostrzeniu (spust do połowy) podczas filmowania. Nie widać tego tak podczas nagrywania ale wkurza przy odtwarzaniu. No i o dziwo film łapie szumy zoomowania. Póki nie mam 20/1,7 to wolę filmować bez AF na D90 z 35/1,8
    600D | X-M1

Domyślnie

No i o dziwo film łapie szumy zoomowania. Póki nie mam 20/1,7 to wolę filmować bez AF na D90 z 35/1,8
    1. 20/1.7 to obok PL45 (Jerry@youtube) szumofon jeśli chodzi o AF podczas video, AF jest wolny, trzeba z tym żyć, w zasadzie to nie wiem jaka musiałaby być 25/1.2 PanaLeica bym chciał spuszczać taka małe tak fajne szkiełko i wyskoczyć z ty$iaka.

D90 (czytaj GO): bez AF? Dziękuję, wolę bzyki z 20/1.7 lub ziarenko na filmiku z szybkiej 14/2.5.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aha, AF jest wolny - to zrozumieją użytkownicy 14-140, 45-200 czy 14-45.
    Na tym forum powinno się pisać: w miarę szybki AF
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-12-2010 o 10:36 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

ja ostatnio wziąłem E-PL1 na zimowy spacer i się trochę rozczarowałem AF przy bardzo kontrastowych scenach - jakieś badyle z bliska na tle śniegu i nie było bata wyostrzyć na to automatem.
    A masz ustawiony mały (lub maleńki?!) obszar AF??

U mnie przy małym obszarze, AF działa zdecydowanie pewniej i szybciej! Badyle po prostu są zbyt małe/cienkie dla dużego obszaru AF - dopóki tego się nie zmieni, to będą problemy. Potem...znikają
    Używam wyłącznie z 20mm, olkowy kit leżakuje w pudełku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wyrwiflak,
    masz 14-45, domyślam się, że masz także kit od Pena. Jak porównujesz te dwa kity?
    Jakość obrazka, szybkość AF, ogólnie użytkowanie.
    Panas jest dużo większy od 14-42?
    Zastanawiam się nad tym spacerniakiem, choć prawdę powiedziawszy 20tka leży jak ulał na tym aparacie.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 14-12-2010 o 11:27 Powód: Automerged Doublepost
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie zmieniałem wielkości punktu AF bo dotychczas nie odczuwałem takiej potrzeby ...może to coś poprawi, chociaż na 45mm i z dość bliska badyle wcale nie były małe. Kita od G1 i body olka kupiłem osobno nie mam więc penowego 14-42... nawet ostatnio myślałem żeby zrobić down-grade właśnie do 14-42 bo Lumix poza zaletami jest jednak spory i ma bardzo mizerne makro.
    600D | X-M1

Początki nałogu

Domyślnie

Choćby dla testów i zabawy spróbuj zmniejszyć obszar roboczy AF (co Ci szkodzi? - korzyści mz są dwie:
    1. AF jest szybszy - mniej myszkuje, nie błądzi
    2. Precyzyjniej daje się określić co ma być w polu ostrości a co nie - dla krajobrazu, to bez znaczenia ale przy portretach wydaje się mieć zasadnicze znaczenie.

Jeśłi masz drugi aparat..., możesz pokazać zdjęcie PENa z podpiętym Panasem? Najlepiej w jakiejś skali porównawczej
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie mam teraz dostepu do sprzętu ale od czego jest net+PS

http://yfrog.com/j5wymiaryebj

wprawdzie tam jest Lumix 14-42 a nie 14-45 ale ma on bardzo podobne wymiary
    600D | X-M1

Strona 96 z 194 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów