Strona 35 z 194 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    GF1 z podpiętym zum kitem łapie ostrość zauważalnie szybciej niż 7D z 17-55.
    Dla mnie GF1 z zumem to liga D3. Nie powiem, dla mnie to był po prostu szok.
    @gietrzy a możesz przedstawić jakieś miarodajne porównania, które to wykazują czy tak puszczasz w kółko te rewelacje w nadziei, że w skutek nieustającego powtarzania staną się faktami.
    Ja też mogę napisać (czemu nie), że ten GF1 który miałem przyjemność (nie powiem bardzo miła zabawka) oglądać miał chyba zepsuty AF w porównaniu z moją 40-tką na przykład.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Moja nokia lapie AF jeszcze szybciej niz D3 i co to zmienia.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    @gietrzy a możesz przedstawić jakieś miarodajne porównania, które to wykazują czy tak puszczasz w kółko te rewelacje w nadziei, że w skutek nieustającego powtarzania staną się faktami.
    Nie, nie mogę. Powyższe opinie to moje własne odczucia na podstawie posiadanego sprzętu. I D3 i GF1.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też mogę napisać (czemu nie), że ten GF1 który miałem przyjemność (nie powiem bardzo miła zabawka) oglądać miał chyba zepsuty AF w porównaniu z moją 40-tką na przykład.
    Ja ci nie bronię
    Zepsuty AF? Być może miałeś zapięte 20mm f/1.7, które jest wolne. Dla tego napisałem 14-45, które jest lightning fast* a wg Panasonika ten obiektyw nie jest optymalizowany pod CDAF...

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Moja nokia lapie AF jeszcze szybciej niz D3 i co to zmienia.
    Jak dla mnie to nic. Aparat fotograficzny to najsłabsze ogniwo w mojej Nokii.

* - prywatna opinia gietrzy, nie poparta testami laboratoryjnymi
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyżby Panas szykował następcę LX3 z matrycą 4/3?

http://43rumors.com/ft5-awesome-new-...d-rangefinder/

sam by sobie dołki kopał, bo micro43 to głównie Panas (Olek na razie w tyle), a taki aparat praktycznie wystarczy do większości zastosowań, dla wielu może być jedynym potrzebnym, więc zmniejszył by sprzedaż samych bezlustrzankowców z wymienną optyką.

Kompakt, nieco większy od LX3 (mniejszy od GF1?), bez wymiennej optyki, ale z zoomem 3x? Czyżby 12-30mm (w LX3 mamy właśnie ekwiwalent 24-60mm f/2-2.8), pewnie nieco ciemniejszy niż w LX3...

To chyba jednak niepotwierdzona plotka...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To raczej już fakt (FT5) niż plotka.
    Przyczyn takiej decyzji możemy się na razie tylko domyślać. Najwyraźniej konkurencja coś szykuje (Canon/Nikon) lub ma lepszą sprzedaż (Sony). Być może ogólnie sprzedaż jest niższa od oczekiwań. Skoro np. naleśnik 20mm cieszył się pono olbrzymią popularnością to dlaczego nie ma nadal kolejnych szkieł tego typu? Niestety, entuzjaści robią duży hałas, ale mały obrót...
    Wg mnie taki komnpakt to bardzo dobry pomysł, choć na pewno uderzy w sprzedaż E-PL1 czy GF-1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Czyżby Panas szykował następcę LX3 z matrycą 4/3?
    To chyba jednak niepotwierdzona plotka...
    To fakt - FT5.
    Marzenia się spełniają

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To raczej już fakt (FT5) niż plotka.
    Przyczyn takiej decyzji możemy się na razie tylko domyślać. Najwyraźniej konkurencja coś szykuje (Canon/Nikon) lub ma lepszą sprzedaż (Sony). Być może ogólnie sprzedaż jest niższa od oczekiwań.
    Nie koniecznie. Pyt. 1 - do właścicieli LX3: co musi mieć LX4 by wydać $500 za niego?

Jako użytkownik LX3 powiem (zdjęcia) nie wiem!
    Może chciałbym aby hiperfokalna (największy zielony prostokąt potwierdzający złapanie ostrości) była w menu wyboru trybu AF na stałe, ułatwiłoby to temat w lochach.
    Niższe szumy - wiadomo, tylko co? Zapłacić $500 za ile? Z 1EV to troszkę drogo

Do video niech dadzą ciągły AF

Skoro np. naleśnik 20mm cieszył się pono olbrzymią popularnością to dlaczego nie ma nadal kolejnych szkieł tego typu?
    Bo firma myśli bardziej globalnie niż my. Pokazała pro kamerkę z plasteliny i powoli acz konsekwentnie buduje system.
    14mm f/2.5, (nie piszę 28mm bo się znowu zagotujecie ) o którym piszesz jest planowane na jesień wraz z 100-300 czyli 200-600

To raz.

Dwa to legacy lenses, tak bardzo (jeszcze) popularne. Ludzie mają szpejów na kilogramy i możliwość podłączenia kilkudziesięcioletnich szkieł taty czy dziadka to czysta przyjemność.
    Ztcp Rokkor 55/1.2 rządzi

Niestety, entuzjaści robią duży hałas, ale mały obrót...
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, weź tylko pod uwagę, że to entuzjaści z Olka dali ci w Canonie czyszczenie matrycy, obracany ekranik w lustrzance, itd.

Wg mnie taki komnpakt to bardzo dobry pomysł, choć na pewno uderzy w sprzedaż E-PL1 czy GF-1.
    Ja się obawiam, że marketingowcy Panas/Oly powoli dorównują mistrzom
    Mam GF1 i skręcę go na stałe z PL45, kompakt m43 kupię jeśli tylko będzie miał 12mm, do 20/1.7 kupię (kiedy nie wiem) najtańszego Olka IBIS i z filtrem AA z PL-1.

Poza tym - jak napisał Reichmann - hack wywrócił wszystko do góry nogami

GF1 dzisiaj może nagrywać filmiki do 2 min 30 s w 100 mbps 4:2:2 (mjpg). Zapewne toto nowe będzie miało zakodowany firmware, także zhaczone zostaną tylko G2/H/F1

Podsumowując: nowy kompakt ma też ukazać się jako Leica (to do Arkana ) więc szkło powinno wymiatać.
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Zaleta kompaktow typu LX3, S90 w stosunku do evil'ow jest nadal wielkosc, nikt nie zrobil malego zooma, mniejszego niz lustrzankowy. Olympusowe 14-42 jest skladane co troche pomaga, ale do wymiarow lx3 daleko. Wiec w przypadku lx4 mieliby takiego cudu dokonac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Wiec w przypadku lx4 mieliby takiego cudu dokonac?
    Nie mam bladego pojęcia. Zapytaj inżynierów z Lajki.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cudów nie będzie. I niekoniecznie tu chodzi o wielkość. 90% potencjalnych nabywców m43 NIE POTRZEBUJE wymiennych obiektywów. Pozostałe 10% to entuzjaści, którzy też ich nie potrzebują, bo jak słusznie zauważył g3, uprawiają sado-maso z legacy lens Albo częściej kupują 3x droższego 5d mk II (patrz bestsellery na amazon) niż GF-1, bo i większy wybór obiektywów i ogniskowe nadal się zgadzają

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

80% użytkowników nie potrzebuje sprzętu tej klasy, którą się posługuje. To główni adresaci haseł reklamowych i cały ten podział na 43, u43, aps, aps-c, aps-h, takie, czy siakie obiektywy, wizjery i inny szum reklamowy, jest dla nich nie do ogarnięcia.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 35 z 194 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów