ja podałem swoje spostrzeżenia
fajny statyw ale drogi no i bezużyteczny w knajpie ... po "2ch drinkach" w szczególności jak jeszcze prosisz kogoś o zrobienie fotki :P
nie wiem jak sie mają w tej sytuacji jasne obiektywy. nigdy nie miałem. dopiero pierwszy jasny obiektyw mam w Lx3'ce. no i oczywiście kolejny z pen'em będzie
co do lampy ja jeszcze nie wymacałem jej i nie porównałem. w necie zwrócili uwagę tylko w e-pl1 na tę lampę. mi osobiście wydaje się, że tylko w e-pl1 uzyskam max kąt ustawienia lampy.
no i dla jasności powtórzę jeszcze raz:
cena e-pl1 jest chyba najniższa. róznicy w fotach JA osobiscie nie zauważe, by lecieć po inny aparat m4/3. w tej cenie Olek daje mi stabilizację z której korzystam i brakowało mi w canonie (nauczyłem sie ztrzelać bez, ale.. chcę teraz mieć). rozwiązanie techniczne lampy wydaje mi się najlepsze (subiektywnie). sprawdzę, czy w innych nie jest tak samo i dam znaka, wię po co przepłacać ??
myślałem o Samim ale obiektywów brak (oczywiście w tej chwili). lampy brak ale za to można fajną kupić zewnetrzną, taką minimi z regulacja kąta. sprawa obiektywów przeważyła !!
Skrabie sama napisałaś:
"wręcz wydaje mi się, że którykolwiek się kupi, będzie OK."
więc wybieram, ten aparat który wg mnie daje mi najwiecej i w wyborze swym nie krytykuję inne aparaty (broń boże)![]()