Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nowart ztcp pisał, że ma taki zestaw. Ztcp to chyba jest z Poznania.

Ja bym rozważył GF2 (lepszy jpg-kolor) lub miodnego E-PL1 do tego wooolnego szkiełka.
    Dzięki, temat już nieaktualny Na razie niestety nie ma na rynku bezlusterkowca, który spełniłby moje wszystkie (niewygórowane) potrzeby. Najbliższy temu jest samsung nx 10, głównie ze względu na bardzo atrakcyjną cenę. Czekam jednak na evila, który nie będzie uzupełnieniem mojego 5d, ale je zastąpi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Czekam jednak na evila, który nie będzie uzupełnieniem mojego 5d, ale je zastąpi.
    Możesz się nie doczekać...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Możesz się nie doczekać...
    Doczekam, doczekam...FF nie jest mi niezbędne

Domyślnie

Doczekam, doczekam...FF nie jest mi niezbędne
    W takim razie co jest Ci niezbędne? EVILe z matrycami mniejszymi od FF już przecież są na rynku.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W takim razie co jest Ci niezbędne? EVILe z matrycami mniejszymi od FF już przecież są na rynku.
    Chciałbym:
    1. matrycę o proporcjach 3/2
    2. spacerzooma od 24mm
    3. uwa
    4. coś co mi zastąpi 300/4

Na razie nie da się pogodzić tych wymagań jednym systemem EVIL. Nie ukrywam, że najbardziej ucieszyłby mnie taki c550d bez lustra.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

4. coś co mi zastąpi 300/4
    Tego nie doczekasz się raczej w żadnym evilu, z oczywistych względów (target). Zwłaszcza, że spora część użytkowników 300/4 zapada po jakimś czasie na chorobę 300/2.8

Nie ukrywam, że najbardziej ucieszyłby mnie taki c550d bez lustra.
    Wierchuszka Canona obiecała mniejsze Rebele, niekoniecznie bez lustra. Ostatnio byłem w miejskiej macalni, z ciekawości chwyciłem nexa i E-PL1. Chwyciłem, to może za dużo powiedzianie, nie bardzo jest to jak chwycić, zwłaszcza jedną ręką. Z ulgą zobaczyłem, że obok jest też niewiele większy 550d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i ma przede wszystkim wizjer
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-11-2010 o 13:07 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tego nie doczekasz się raczej w żadnym evilu, z oczywistych względów (target). Zwłaszcza, że spora część użytkowników 300/4 zapada po jakimś czasie na chorobę 300/2.8
    Dlatego wolałbym evil canona - podpinałbym wtedy 300/4 przez przejściówkę (is chociaż by działał i jako-tako af).
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Z ulgą zobaczyłem, że obok jest też niewiele większy 550d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i ma przede wszystkim wizjer
    Tylko szkoda, że nie elektroniczny...
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Ja mam w G10 matryce o proporcjach 4:3, ale nie ma problemu żeby ustawić sobie 3:2 czy nawet 16:9.
    Taka opcja już od wielu lat jest w kompaktach. Niestety traci się sporo pola widzenia obiektywu. Dla tych co lubią szeroki kąt odpada...
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    W GH1 i GH2 ponadto masz 3:2 bez cropowania - obraz bezsposrednio pada na matryce, tak samo jak zreszta 16:9 (rowniez nie jest cropem).

A propo (ultra-)ultra-wide, zerkinj na 7-14mm - nie znam rownych na APS-C (ostatnio podpialem Sigme 8-16mm w ramach eksperymentu do NEX5), a sam mialem kiedys 16-35mm II z 5D II, wiec moje oczekiwania nie sa male:
    http://www.flickriver.com/groups/7-1...l/interesting/
    Wiem o multiaspect w serii gh. Uważam, że takie rozwiązanie powinno być standardem w u4/3 czy 4/3. Jak pokazuje porównywarka (przy okazji testu 60d) gh2 dobrze wypada na wysokich iso, o 1 ev lepiej niż g2. Ciekawe czy tak samo będzie z zakresem tonalnym. Jakby nie było systemy oparte na EVILach są na razie za drogie w stosunku do tego co oferują (niska waga) względem DSLR aps i ff (nie poruszam kwestii video). No ale z czasem będzie lepiej i taniej. Dlatego jeszcze poczekam...

Domyślnie

Chciałbym:
    1. matrycę o proporcjach 3/2
    Ja mam w G10 matryce o proporcjach 4:3, ale nie ma problemu żeby ustawić sobie 3:2 czy nawet 16:9.

Uprawnienia umieszczania postów