Strona 78 z 194 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jak komus zalezy na JPG prosto z puszki, to Oly bedzie lepszym wyborem oczywiscie, wiec na pewno bedziesz zadowolony
    Raw to nie ten target, te aparaty mają sprawiać, że mam się cieszyć fotografowaniem a nie myśleć co i jak rozwiercać, zakręcać w ACR.
    Czas iść do przodu. Czas dopracować jpg'a do perfekcji.

____
    Jerry, mam kłopot (i ty też )

GH2 fw 1.0, 20/1.7 - H-iso sample
    http://www.omuser.com/viewthread.php...&extra=&page=1

Nie odszczekuję jeszcze, że nie ma bata na 7D do 2012, bo chyba nikt nie ma jeszcze 18 MPx
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moj portfel juz placze na widok GH2 :-? Choc w sumie to sprzedam cos co mam i doloze. Ma sie pojawic w sprzedazy w PL na poczatku grudnia (wczesniej mialem nadzieje na poczatek listopada, ale to w JP).

Pewnie bede znowu pierwszym ktory go kupi, tak jak bylem pierwszym w PL, ktory kupil GH1...
    Na pewno podziele sie wrazeniami!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Raw to nie ten target, te aparaty mają sprawiać, że mam się cieszyć fotografowaniem a nie myśleć co i jak rozwiercać, zakręcać w ACR.
    Kurcze. Ja używając G10 też się ciesze fotografowaniem i filmowaniem. Też używam jpega. A coś z jpegiem w G10 jest nie tak? ;-)
    Używałem już kilka puszek różnych producentów i nie widzę aby jpegi się jakoś różniły. Ustawiam sobie suwakami kontrast, ostrość, nasycenie jak mi odpowiada i jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Kurcze. Ja używając G10 też się ciesze fotografowaniem i filmowaniem. Też używam jpega. A coś z jpegiem w G10 jest nie tak? ;-)
    Nie chcę ci mieszać w głowie, ale pierwszy lepszy link

http://www.stevehuffphoto.com/2010/0...g-camera-ever/

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=35617718
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=35158722

itd.

Mam/używam profile pod GF1 i powiem, że te pliczki rządzą
    the silence is deafening

Domyślnie

Szkoda, że nie mam dostępu do E-PL1. Ciekawy jestem czy ktokolwiek poznałby różnice między dwoma zdjęciami jpega z ustawionymi suwakami ostrości, kontrastu i nasycenia inaczej niż fabrycznie. Coś mi się wydaje, że byłby problem. Ale może faktycznie jakaś różnica jest. Nie robiłem zdjęć e-pl1 i nie mam bezpośredniego porównania. A zdjęcia w sieci są po pierwsze robione w róznych warunkach, a po drugie w standoardowych ustawieniach (na zero). A przecież w jpegach można sobie ustawiać samemu do woli parametry tych jepgów. I dwa zdjecia z G10 są praktycznie zupełnie różne pod względem jakości obrazka po względem kolorów, ostrości czy kontrastu. Mi np. ustawienia fabryczne w G10 nie odpowiadają. Moge sobie ustawić tak jak miałem w 1000d czy k200d. Zdjęcia praktycznie takie same.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Szkoda, że nie mam dostępu do E-PL1. Ciekawy jestem czy ktokolwiek poznałby różnice między dwoma zdjęciami jpega z ustawionymi suwakami ostrości, kontrastu i nasycenia inaczej niż fabrycznie. Coś mi się wydaje, że byłby problem.
    Niedługo wpadnie w moje łapki e-pl1 to postaram się coś wrzucić na forum.olympusclub.pl.
    A będzie to tym fajniejszy gietrzy test, że środowisko będzie kontrolowane - żarówki 6400K z Polamu i zobaczymy ile K jest w E-PL1 a ile w GF1
    LX3 po przestawieniu na smooth, -1, -2, 0, -2 na LCD daje to co widzi (moje) oko.

Generalnie od cholery i ciut ciut w sieci jest zdjęć Oly vs. Panny i te z Panny przy Olku wyglądają na ładne inaczej
    To jest właśnie główny powód dla którego kupuję też Oly, drugi to IBIS pod 20/1.7
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Psl, boi Ty jestes poprawnym uzytkownikiem :-)

Juz pisze o co chodzi - nasz znajomy Rodzyn, ktory jako jeden z pierwszych w Polsce zaczal uzywac G1, w tym glownie JPG - rowniez nie mogl sie nadziwic, ze ktokolwiek chce miec dobre JPG przy wyzerowanych suwakach. On rowniez zrobil sobie kilka testow roznych ustawien suwakow oraz balansow bieli i... byl po prostu zadowolony. Ma swoje ulubione ustawienia i po problemie. Balans bieli rowniez lepiej ustawic w jednym z trybow lub recznie, niz zdac sie na auto i po problemie. I nagle JPG Panasa przyjemny i zjadliwy

Sek w tym, ze w przypadku Oliego bez zadnego dotykania jest przyjemnie i zjadliwie

Jezeli ktos chce lepiej kontrolowac balans bieli (szczegolnie wazne przy JPG) - warto kupic taki dekielek WB Seculine, sprawdzone:
    http://www.systembank.pl/produkt,704,1580,1898.html
    http://allegro.pl/listing.php/search...19962&order=pd
    Pozdrawiam!

Domyślnie

- wciąż kompatybilny ze starym EVF!
    - usunęli AE/AF!
    - brak kółka
    - wciąż stary ekranik
    - usunęli FEC!
    - usunęli drugą kurtynę
    - sensor z G2, daleko mu do GH2; może będzie 1EV lepiej niż w GF1

+ dodali stereo mic
    + sprzedawany w zestawie z rewelacyjnym jak na tę ogniskową i rozmiar 14mm f/2.5 naleśnikiem

róg 50/2 macro Zuiko

róg Panas 14/2.5
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

gietrzy, proszę cię, porównywanie jakichś kantów obiektywów o zupełnie różnym przeznaczeniu mija się z sensem... może czas na porównanie narożników ZD 70-300@300mm vs sony E16?
    600D | X-M1

Strona 78 z 194 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów