Strona 74 z 194 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Domyślnie

Jeżeli z tymi czasami na wyższych iso jest jak piszesz to z mojego punktu widzenia jest ok. Zwłaszcza, że wyższych wartości iso używam praktycznie tylko dla osiągnięcia krótszych czasów w gorszych warunkach. I jeżeli z g10 mam przy wartości iso800 czas taki jak z 1000d przy wartości 1600iso to fajnie.

Spróbuję też tego patentu z korektą ekspozycji -1/3.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ale jaja z tym iso w/g dxomark...
    wyniki e-pl1 vs gf1 to przesunięcie jest niemal o działkę na korzyść panasa - i jak tu porównywać obraz na iso 1600 gdy dla panasa jest to 2316 a dla olka 958... masakra jakaś
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w sumie o ponad działkę a nie "niemal"
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 18-10-2010 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost
    600D | X-M1

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

DP Review rowniez potwierdzilo ta roznice w ISO!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do tego zauważyłem, że większość aparatów, z którymi miałem do czynienia nie trzyma czasów otwarcia migawki.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Porownanie zoomow bezlusterkowcow (Oly, Panas, Sony, Samsung): http://www.seriouscompacts.com/f41/m...pressions-558/
    Pozdrawiam!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciekawe porównanie. Przedstawia w nieco lepszym świetle mocno tu ostatnio zjechany kit od nexa za to ciut dyskredytuje samsunga. Potwierdza się bardzo dobra jakość pierwszego lumixa co w sumie mnie cieszy bo to właśnie on zagości na moim e-pl1
    600D | X-M1

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Porownanie zoomow bezlusterkowcow (Oly, Panas, Sony, Samsung): http://www.seriouscompacts.com/f41/m...pressions-558/
    Teraz czasu nie mam na zabawę rawami, ale po miniaturkach odnoszę wrażenie że sample z Panasa są przeostrzone.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Teraz czasu nie mam na zabawę rawami, ale po miniaturkach odnoszę wrażenie że sample z Panasa są przeostrzone.
    też odniosłem takie wrażenie...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    też odniosłem takie wrażenie...
    Zatem każdy może sobie wyostrzyć jpega z puszki jak mu pasuje i będzie zadowolony bez względu na to czy ma panasonica czy sony lub samsunga.
    Zresztą - kto ogląda na tzw. "co dzień" takie przybliżenia na swoich fotkach? Czasami trzeba przykadrować, ale żeby robić fotkę z 5% kadru wyjściowego?
    Co mnie irytuje to totalana olewka ze strony panasonica, który nie wkłada do pudełek instrukcji papierowej w polskiej wersji. Nawet nie w angielskiej. Zatem mam instrukcję po niemiecku i jeszcze w 3 niezidentyfikowanych językach ;-). Trudno mi zrozumieć dlaczego tak mnie olewają. Powiem więcej. Nigdy z takim podejściem się jeszcze nie spotkałem w przypadku innych firm. Nie no. Jest instrukcja w PDF. Ale podejrzewam, że na żadnym "ważnym" rynku na takie lekceważenie sobie klienta panas by sobie nie pozwolił.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 19-10-2010 o 10:11 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Co mnie irytuje to totalana olewka ze strony panasonica, który nie wkłada do pudełek instrukcji papierowej w polskiej wersji. Nawet nie w angielskiej. Zatem mam instrukcję po niemiecku i jeszcze w 3 niezidentyfikowanych językach ;-). Trudno mi zrozumieć dlaczego tak mnie olewają. Powiem więcej. Nigdy z takim podejściem się jeszcze nie spotkałem w przypadku innych firm. Nie no. Jest instrukcja w PDF. Ale podejrzewam, że na żadnym "ważnym" rynku na takie lekceważenie sobie klienta panas by sobie nie pozwolił.
    Obowiązek dostarczenia instrukcji użytkownika w języku polskim spoczywa nie na producencie, lecz na sprzedawcy. AFAIK ustawodawca jednak nie określa w jakiej formie ma być dostarczona. Ciesz się, że nie dostałeś np. kamiennych tablic ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 74 z 194 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów