Strona 67 z 194 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przydałaby się stronka z automatem porównawczym - wybierasz body, szkło i jechane, np. G1/14-45 vs E-420/14-42 vs A33/18-55
    600D | X-M1

Uzależniony

Domyślnie

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 29-09-2010 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    IMG_6040.jpg
    Fajne, zobaczymy co pokaże Panas z GF2 i Oly z nowym Zuiko branded kompaktem.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Dochodowość może spaść drastycznie kiedy rynek uzmysłowi sobie, że jakość lustrzanki można mieć z aparatu wielkości kompaktu.
    Jeśli to będzie możliwe to może coś drgnie póki co to ciągle bajki.

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Zadzwoń do centrali canona w jap. i im to powiedz. Może jeszcze się zreflektują. A tak poważnie to oni wiedzą co robią. Będzie crop i to w dodatku podobny do m4/3.
    A skąd to wiadomo?

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Z czasem, jak wiecej testow i sampli sie pojawilo - zrozumieli, ze lustrzanki ENTRY LEVEL, wszelkie KITY, SZKLA NIE-L - w zdecydowanej wiekszosci sa DALEKO za tym co jest w stanie dac u43, szczegolnie jesli chodzi o ostrosc oraz aberracje (szklarnia). Plus bezproblemowy AF (zapominasz calkowicie o kalibracji i ograniczeniu do kilku punktow). Plus bardzo slaby filtr AA. Plus swietny EVF w G1\GH1 - bez porownania dajacy lepszy komfort pracy niz male dziurki w lustrach ENTRY LEVEL.
    Problem polega na tym, że we wspomnianym segmencie te zalety są mało istotne lub wręcz pomijalne. Do tego żeby zdać sobie sprawę z takich różnic trzeba mieć już pewną wiedzę, a to najczęściej wyklucza kupowanie najtańszych dslr-ów (chyba że z pełną świadomością tymczasowości tego zakupu). Ja dla obecnych bezlusterkowców widzę rynek sprzedaży głównie wśród entuzjastów. Zresztą taka jest moim zdaniem strategia Panasa na dzień dzisiejszy stąd takie, a nie inne ceny. Podejrzewam że Sony i Sam będą to próbowały zmienić otwierając drogę dla kolejnych graczy. Podejrzewam też że będą szli w coraz większą tandetę przy maksymalnej liczbie bajerów po to tylko żeby ciąć koszty. Tu może być klucz do sukcesu. Ugryźć część rynku kompaktów nie dslr.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

System ogólnie aparatów bez lustra ma bardzo nikły procent rynku. Do połowy tego roku 2% a w założeniach 4% do końca roku. Podobno w przyszłym roku ma wzrosnąć do 20% ale wydaje mi się, że są to tylko życzenia. Bez względu na markę wydaje mi się, że wszystkie te systemy są zbyt skomplikowane a przez to zbyt drogie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Podobno w przyszłym roku ma wzrosnąć do 20% ale wydaje mi się, że są to tylko życzenia. Bez względu na markę wydaje mi się, że wszystkie te systemy są zbyt skomplikowane a przez to zbyt drogie.
    To jest mniej wiecej wlasnie to o czym pisze ciagle krytykujac ten system, wie tez o tym Nikon i Canon i nie pakuja sie w to bo sie nie oplaca po prostu. Inne firmy majac znikomy rynek walcza o kazdy %, nie licze tu Sony, ktory jest i bedzie chyba wszedzie ze wszystkim - tak dla zasady.

Cały belkot marketingowy tych systemow ma też jedną strasznie duza wade, te systemy sa reklamowane jako dla poczatkujacych, dla amatorow. I oczywiscie tak zasadniczo jest tylko ze kazdy system, nie dotyczy to tylko fotografii, napedzany jest przez ten malutki odsetek sprzetu dla profesjonalistow. Dlaczego o ostatnich latach wszyscy zaczeli kupowac lustrzanki? Chcieli być pro! To strasznie napędzało sprzedaż!

Sadzac po jakims patencie, ktory kiedys sie pojawil, Canon pracowal nad "bezlusterkowcem" a AF na detekcji fazy. Miało by to sens właśnie, taka jedna mała puszka dla zawodowców.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Dlaczego o ostatnich latach wszyscy zaczeli kupowac lustrzanki? Chcieli być pro! To strasznie napędzało sprzedaż!
    Tak. Ale głównym czynnikiem napędzającym sprzedaż wg mnie były ceny i jakość obrazka. Jak lustrzanki były drogie to mało kto je kupował. Wady lustrzanki to wielkość i dużo guziczków. Bezlusterkowce są tanie, mają matryce lustrzanek i do tego małe wymiary i prostą obsługę. Dlatego są raczej skazane na sukces.

Sany natomiast nie jest wszędzie dla zasady. Mają prawdopodobnie dobre badania rynku i zajmują dobrą pozycję. Zauważ, że robią to co w rynku EL lustrzanek. Prowadzą niezwykle agresywną politykę cenową NEX'a. Jest zdecydowanie najtańszy. Taka polityka pozwala właśnie zajmować rynek. Mniej zbijać kokosy na teraz. Taka właśnie polityka wykosiła rynek EL dla sony i stała się główna przyczyną upadku 4/3. Oklowi przestało się opłacać konkurować na poziomach cen sony. Wszedł w bezlusterkowaca i historia się powtarza. Pewnie dlatego m4/3 zaczyna kombinować coś z profesjonalnymi bezlusterkowcami. Siłą rzeczy marginalizuje to system, bo nie jest to odbiorca masowy. Ale sony tutaj nie wejdzie bo ma przecież lustrzanki.

Domyślnie

N***n i pewnie Canon są jak najbardziej gotowi na evil. Problem (wg żółtego bosa) polega na ogromnej - 20% vs. 5% - dysproporcji sprzedaży pomiędzy odpowiednio Japonią a Europą.
    Jak to ujął: przecież musimy to sprzedawać na całym świecie nie tylko w Japonii.
    Powiedział również, że żółty diabełek zdecydowanie nie jest propozycją do roboty tylko dla przyjemności i jeśli od niego miałoby zależeć to wybrałby nowy, mniejszy format

By pozostać w temacie GH2 będzie dostępny również w zestawie z 14/2.5 za ty$iaka, co jest najlepszą ofertą dla osób chcących nabyć tego olbrzyma
    Klientów na sam korpus na pewno nie będzie brakować.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Powiedział również, że żółty diabełek zdecydowanie nie jest propozycją do roboty tylko dla przyjemności i jeśli od niego miałoby zależeć to wybrałby nowy, mniejszy format
    Powiedział to co jest chyba jasne. Sony i pewnie Sam idą również tą drogą oferując sprzęt do zabawy i przyjemności za małe pieniądze. Nikt nie ma ambicji robienia sprzętu profi w tym segmencie bo jest to bez sensu. To znaczy chyba poza m4/3 które szuka swojego miejsca między dużymi graczami w profi bezlusterkowcach. Ale to chyba jest jakaś utopia. Oczywiście przyszłość pokarze co jst zasadne.

Domyślnie Oczko

z dedykacją dla wszystkich obserwujących m/43 i... czekających na ef-s 35/1.8
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=36498552
    the silence is deafening

Strona 67 z 194 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów