Strona 66 z 194 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawe czy Canon zdąży z "ef-s 35/1.8" przed NX 20/2.8?
    Brak tego szkła to największa zagadka Canona. Ale to już inny wątek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    No tu się zgodzę. Jak przyjdzie czas na wojnę cenową to szkła takie jak 20/1.7 czy 14/2.5 pójdą zapewne z 30% w dół.
    Jaką wojnę cenową masz na myśli. Dziś Sam dodaje naleśnika za 1 zł do NX10. Osobno kupić go można za kilka stówek (od 500 do 800). Sony daje 16/2.8 do zestawu kitowego za 300 zł. Gdzie Ty tutaj jeszcze widzisz miejsce na wojnę cenową? Oczywiście Panas z cenami ani drgnie. Ceny m4/3 będą wysokie/zaporowe prawdopodobnie do czasu, aż okaże się, że rynek już zajęty przez konkurencję. Wtedy ceny spadną. Może za 3-4 lata. Dokładnie tak jak było z 4/3. Ceny spadły do poziomu konkurencji EL jak już praktycznie los systemu był jasny.

Wojna cenowa będzie ale prawdopodobnie między sony i samsungiem. Może z czasem również canonem i nikonem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Z czasem, jak wiecej testow i sampli sie pojawilo - zrozumieli, ze lustrzanki ENTRY LEVEL, wszelkie KITY, SZKLA NIE-L - w zdecydowanej wiekszosci sa DALEKO za tym co jest w stanie dac u43, szczegolnie jesli chodzi o ostrosc oraz aberracje (szklarnia). Plus bezproblemowy AF (zapominasz calkowicie o kalibracji i ograniczeniu do kilku punktow). Plus bardzo slaby filtr AA. Plus swietny EVF w G1\GH1 - bez porownania dajacy lepszy komfort pracy niz male dziurki w lustrach ENTRY LEVEL..
    4/3 tez ma (a raczej mialo) bardzo dobre szkla, ale jak sie to wlasnie skoczylo widac.
    Ale 4/3 to lustra gdzie jakosci oczekujemy, w kompakcie nie mam parcia na jakosc, szczegolnie na poziomie piksela.
    Co nie zmienia faktu ze matryce aps-c sa znacznie lepsze i szkoda slow by udowadniac ze tylko L-ki sa warte grzechu.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    [...] Oczywiście Panas z cenami ani drgnie.
    Czytam czasem 43rumors.com i często widzę jakieś informacje odnośnie obniżek, np z wczoraj:
    2) The Panasonic GF1 + 20mm lens deal is still ongoing. You can have it for $674.95 at Amazon (Click here). That’s a nice $50 price drop!
    Może faktycznie w Polsce te drgania są mniej widoczne i w dalszym ciągu sprzęt jest drogi, ale trzeba przyznać, że póki co wszystkie wydane obiektywy są na wysokim poziomie, jakoś zwykłego kita 14-45 jest świetna, stałka 20 1.7 jak dla mnie miażdży używam spokojnie od pełnej dziury, czego nie mogę powiedzieć o moim ulubionym canonie 28 1.8.. gdzie dopiero przy 2.2 jest naprawdę ostro.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Naszla mnie pewna refleksja... Moze ja mam za wysokie wymagania co do IQ, moze dlatego, ze u43 mam zamiast dSLR, a nie jako backup.

Widac, ze jest wiecej osob, ktorym wystarcza slabsza jakosc, przynajmniej optyki, dla ktorych norma jest przymykanie do f/5.6 na FF (w u43 nie musze tego robic):
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1463
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Naszla mnie pewna refleksja... Moze ja mam za wysokie wymagania co do IQ, moze dlatego, ze u43 mam zamiast dSLR, a nie jako backup.

Widac, ze jest wiecej osob, ktorym wystarcza slabsza jakosc, przynajmniej optyki, dla ktorych norma jest przymykanie do f/5.6 na FF (w u43 nie musze tego robic):
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1463
    Jakość obrazu na brzegu nie jest istotna w wielu rodzajach fotografii. I dodatkowo trzeba wziąć poprawkę, że masa używanych obecnie obiektywów dla FF powstała jeszcze w czasach analogowych i tym samym daje kiepski obraz poza centrum. To się zmienia wraz z wprowadzaniem nowych obiektywów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jeśli już o refleksje chodzi... Tak naprawdę, to wszystko jest kwestią priorytetów. A ograniczenia są ciągle te same. Niezależnie od tego jaki system wybierzemy. Nie ma systemów lepszych i gorszych. Ceną za lepszą jakość obrazu na brzegu jest np. większa głębia ostrości. Ale np. fotografując tele z chęcią właśnie zaakceptuję większą GO w m43. Co z tego, skoro stracę na większych szumach. Itp. itd. Ciągnąć można w nieskończoność.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 29-09-2010 o 11:52 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak ktos ma chwile: najpierw porownanie wielkosci bezlustrowca FF do GF1 i PENA, a nizej do dSLR C i N:
    http://theonlinephotographer.typepad...em-camera.html
    Pozdrawiam!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlaczego jakoś nikt nie lubi w tych porównaniach pokazywać GF1 z kitem 14-45OIS?
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Dlaczego jakoś nikt nie lubi w tych porównaniach pokazywać GF1 z kitem 14-45OIS?
    Trzeba było mówić, kumpel toto ma w G1. A na razie jeśli ci nie przeszkadza 14-42, proszę o to GF1 z kit zumem.
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(tak na szybko znalezione)

Po lewej GF1 + 14-45mm, po prawej GH1 + 14-140mm:

14-140mm:

Po lewej GF1 + 20mm, po prawej Canon 400D:

Pozdrawiam!

Strona 66 z 194 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów