Dla mnie wszystko już było jasne po poście #10 w tym wątku
Nie wystarczy przełączyć się na MF i ręcznie? Dodatkowo spróbowałbym włączyć digital zoom - czasami potrafi zadziwić.
Ja odkopałem przez google wywiad datowany na grudzień 2009, na dc watch jp, gdzie szycha z Panasonika wyraźnie stwierdza, że nie pracują nad m43 fixed lens compact camera. Jednak później (czasy anonsu Nexa) druga szycha mówi, że puszczą małego cieniasa w m43. Myślałem, że do pary z mikronowym 14mm f/2.5.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
OK, ultra cienias z matrycą m43 to nie LX5, bo tak ma się nazywać następca LX3. Anons przed Photokiną, ma mieć odchylany do 90 stopni EVF. W zestawie ma znaleźć się także pokrowiec.
Na górze obiektywu oprócz znanych 16:9, 2:3, 4:3 mają dołożyć 1:1 (obecne ztcp od fw 2.0 przez menu). Wszystko to oczywiście w maluczkich rozmiarach, zapakowane w ładne pudełeczko, którego projekt firma właśnie zakończyła.
Z mięsa nic nie dali, więc obstawiam sensor BSI/HS, może gapless.
To wszystko. Trudno jest poprawiać ideał.
Osobiście uważam to za wspaniały njius dla posiadaczy LX3, absolutnie nie warty $500.
Pozostaje czekać na cieniasa w m43, którego szkło zamiast f/2.0-2.8 IS będzie raczej f/3.5-4.5 IS.