Strona 184 z 194 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 831 do 1 840 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

A ja sądzę bo mam info że źródła;-) pracuje jako promotor olka i niechcący warszawa się wygadala o om-d proponując pena

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez SkowronWro Zobacz posta
    A ja sądzę bo mam info że źródła;-) pracuje jako promotor olka i niechcący warszawa się wygadala o om-d proponując pena
    A można więcej szczegółów? Skoro nie podpisywałeś żadnych lojalek to chyba możesz zdradzić?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Uwierz mi że gdybym coś wiedział więcej to napisałbym od razu;-) przy wysyłaniu maili tak się zachwycili penem że dodali że nie wiesza co się będzie działo po premierze inf. niestety żadnych specyfikacji nie podali mogę spróbować coś wyciągnąć

Pełne uzależnienie

Metabones speed booster w wersji dla micro43 (teścik):

Metabones Speed Booster for Micro Four Thirds – First Look and GH3 images | EOSHD.com

czyli jak podłączyć szkła Canon EOS do micro43, z AF i do tego zmniejszyć crop i rozjaśnić obiektyw o 1EV

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: System Micro Four Thirds

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    A jakie sa wg ciebie obiawy?
    Między innymi, marudzenie jak stara baba ...
    Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Wmawinie innym, że się ma dużego ... nawet jeśli to mikro 4/3 ?
    Tak się składa, ze nie mam mikro 4/3, czyli kulą w płot ...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Dali za to ciała, bo nie zamontowali na stałe EVF.[...] po drugie - zajmuje gorącą stopkę [...]
    Zajęcie stopki przez EVF mnie nie przeszkadza, mimo, ze lubię używać lampę.
    Po pierwsze, nie używam EVF, bo z kilku powodów kadrowanie na LCD jest wygodniejsze, a we wnętrzach na LCD widać dobrze, więc tym bardziej nie ma potrzeby używać EVF.
    Po drugie, jak już założę EVF, to i tak dużej lampy np FL-50 jakoś nieco ciężko jest sprawnie używać na takim małym korpusie jak E-Px ... więc ja lampę montuję na szynie (lub brackiecie pozwalającym na obracanie lampą). Wyzwalać można używając bezprzewodowego sterowania lampą.

PS
    Zastanawiam się, czy Olek nie mógłby jako dodatkowe akcesorium, dać przelotkę na stopkę tak aby można założyć EVF i jednoczenie mieć kabelek do lampy. Albo po prostu dodatkowe złącze w korpusie (a'la mikro USB) dla kabelka sterującego lampą.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 24-05-2013 o 11:05

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: System Micro Four Thirds

Marka Kodak chyba na poważniej chce wrócić na rynek.

Pojawiły się nowe fotki bezlusterkowca micro43 ze znaczkiem "Kodak":

ale też można znaleźć inne aparaty (proste i zaawansowane kompakty) oznaczone tym logiem:

Google Traduttore

i nawet coś takiego:

Początki nałogu

Ciekaw jestem co te Kodaki będą miały w środku ... matryca? funkcjonalność?
    Czekam na coś małego i taniego, do czego od czasu do czasu mógłbym podpiąć duże szkła od 4/3.
    Gdyby Kodak miał podobną matrycę jaka siedzi w OMD, PL5, PM2 czy P5 a do tego korpus w cenie poniżej 1000zł, to czemu nie, szczególnie jak widzę co wypluwa e-300 czy E-3 z dobrymi szkłami.

PS
    Na hybrydę z dwoma mocowaniami nie liczę, bo pewnie będzie droga jak cholera.

PSS
    Tak patrzę sobie na serię E-4xx czy E-6xx i za cholerę nie mogę pojąć dlaczego Olek przestał je rozwijać, pewnie za bardzo zaniżały by sprzedaż PENów, bo gabarytem takie E-4xx mniejsze jest od Fuja-X z wymienną optyką, a matryca z OMD plus dobre szkło dałoby pewnie i obrazek nie gorszy (a może lepszy) od Fuja.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-06-2013 o 15:18

Pełne uzależnienie

Recenzja Panasonica G6 w Cameralabs:

HIGHLY RECOMMENDED (87%)

Panasonic Lumix G6 vs GH3 vs G5 vs Canon SL1 100D | Cameralabs

Z podsumowania:

"I've said it before and I'll say it again: the Panasonic Lumix G6 is one of the most satisfying cameras I've used to date. The image quality may be essentially the same as its predecessor, but the feature set, handling and usability have all received significant improvements which turn it into one of the best cameras in its class, mirrorless or DSLR."

Świetna implementacja Wi-Fi:

"Then there's the Wifi implementation which is one of the best around whether you're remote controlling the camera, browsing images, transferring them to other devices or uploading them directly to sharing or backup services. NFC is the icing on the cake, eliminating the search for network IDs or password entry if you have a compatible device like the Samsung Galaxy S3 / S4 or Google NEXUS 4, 7 or 10."

Jakość obrazka - mimo starych matryc Panasonica nie jest aż tak źle:

"I certainly share the frustration that Micro Four Thirds has stood still on sensors for a while, but so has Canon for APS-C, so the thing you need to ask yourself whether you're chasing quality for quality's sake or a genuine need. Is the 16 Megapixel sensor of current Micro Four Thirds models good enough? Only you can answer that, but I can tell you I've made great-looking prints at 50x40cm and shared countless images across social channels which many people thought came from much larger and more expensive cameras. Remember you also have to add optics to the equation and there are many lenses in the Micro Four Thirds catalogue which deliver pin sharp details right into the corners. I've been using Micro Four Thirds as my main system for over a year now and I'm perfectly satisfied by the sensor quality and delighted by the lens selection. It's this coupled with the great handling and powerful feature set that has me sold overall, compared to a camera which may deliver crisper results, but with less satisfying handing and usability."

Cóż, Olek jednak przerzucił się na matryce Sony. Chyba jednak za jakiś Pansaonic dorobi się lepszych matryc. Pracuje nad organicznymi razem z Fuji:

Fujifilm i Panasonic pracują wspólnie nad matrycą organiczną - Optyczne.pl

(obiecują rewelacyjny DR)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Fuji miało już swoje pięć minut z rewelacyjną matrycą. Gdzieś się zapodziała linia S PRO
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Porównanie szumów-ISO Sony NEX-7, Olympusa OM-D, EP-5, EP-3 i Panasonica GH3 - dla JPG i dla RAW.
    Także porównanie DR.
    Olympus PEN E-P5 review: Noise and dynamic range | Digital slrs/hybrids Reviews | TechRadar

I ciekawostka - Olympus 75m f/1.8 jako obiektyw do macro:
    Olympus 75/1.8 as a macro lens: Micro Four Thirds Talk Forum: Digital Photography Review

swoją drogą nie najgorsze powiększenie jak na jasne tele:
    tyle że z Raynoxem. Ale mając 75/1.8 można by sobie odpuścić 60mm f/2.8 macro czy 45 f/2.8 macro.

Strona 184 z 194 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów