Strona 177 z 194 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 761 do 1 770 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: test Panasonica GH3 na Optyczne.pl

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    OM-D bardzo mi się podoba (przynajmniej wizualnie) lubię nieduże aparaty . Jak jest z materiałami używanymi czy te obiektywy są metalowe?
    12mm f/2

"Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0 ED jest wykonany bardzo solidnie. Jego obudowa i bagnet to czysty i lśniący srebrem metal. "

Test Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0 ED - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl

17mm f/1.8

"Pierwszym elementem metalowego korpusu obiektywu jest nieruchomy pierścień wyposażony w karbowanie oraz napisy z nazwą i parametrami obiektywu oraz jego numerem seryjnym."

Test Olympus M.Zuiko Digital 17 mm f/1.8 - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl

45mm f/1.8

bagnet metalowy, ale sam obiektyw z tworzyw sztucznych

Test Olympus M.Zuiko Digital 45 mm f/1.8 - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl

60mm f/2.8

ten chyba metalowy nie jest:

Test Olympus M.Zuiko Digital 60 mm f/2.8 ED Macro - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl

75mm f/1.8

"na widok takiego sprzętu żywiej bije serce. Jego klasyczny wygląd, w pełni metalowa obudowa i ciekawe parametry połączone z umiarkowanymi gabarytami to coś, co na obecnym rynku wypełnionym taniością i przeciętnością pojawia się coraz rzadziej. Gdy dołożymy do tego japońskie wykonanie, dbałość o szczegóły (napisy na obiektywie nie są namalowane farbą tylko grawerowane!)"

Test Olympus M.Zuiko Digital 75 mm f/1.8 ED - Budowa i jakość wykonania - Test obiektywu - Optyczne.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta

"na widok takiego sprzętu żywiej bije serce. Jego klasyczny wygląd, w pełni metalowa obudowa i ciekawe parametry połączone z umiarkowanymi gabarytami to coś, co na obecnym rynku wypełnionym taniością i przeciętnością pojawia się coraz rzadziej. Gdy dołożymy do tego japońskie wykonanie, dbałość o szczegóły (napisy na obiektywie nie są namalowane farbą tylko grawerowane!)"
    Ze mną jest jednak coś zupełnie nie tak, bo mnie żywiej bije serce jak widzę np, fajne zdjęcia gór, a nie kawałek szkła oprawiony w metal . Chyba trzeba iść na jakąś terapię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ze mną jest jednak coś zupełnie nie tak, bo mnie żywiej bije serce jak widzę np, fajne zdjęcia gór, a nie kawałek szkła oprawiony w metal . Chyba trzeba iść na jakąś terapię .
    A ja jakiś proekologiczny jestem - plastiku nie lubię ani wysokiej jakości szkła organicznego - czyli znowu plastiku.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Domyślnie akcja serwisowa i firmware

Akcja serwisowa dla konkretnych numerów seryjnych Olympusów OM-D:
    Olympus OM-D E-M5: akcja serwisowa

i nowy firmware przy okazji:
    Olympus OM-D E-M5: nowy firmware 1.6

Widać serwis, w każdym razie Olympusa, działa...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: akcja serwisowa i firmware

Nowe body w micro43 - producent SVS-Vistek.
    Faktycznie to wygląda na kamerę przemysłową z matrycą i bagnetem micro43. Kilka specyficznych cech:
    - zdalna kontrola przez Ethernet
    - matryce kolorowe albo monochromatyczne robione przez Truesense Imaging
    - opcje różnych rozdzielczości (1-8 Mpix - od 21Hz do 146Hz)
    - Gigabit Ethernet Standard
    - SDK dla Windowsk i Linuxa

http://www.svs-vistek.de/svs-downloa...EVO_Tracer.pdf

Nowa kameria z serii EVO:
    SVS-VISTEK - EVO Tracer

nowy produkt doszedł do istniejącej już serii EVO (z różnymi rozmiarami przetworników):
    SVS-VISTEK - SVCAM-ECO GigeVision Kameras
    do tej pory były to matryce CCD Kodaka, teraz większe micro43 są od Truesense Imaging

Czy coś z tego trafi do amatora fotografii? Wątpię, chyba że jako fotografia z jakiegoś fotoradaru za przekroczenie prędkości, bo taki sprzęt chyba SVS-Vistek robi:
    http://www.svs-vistek.de/svs-downloa...appeal_777.pdf
    Ale jeśli dużo tego sprzedadzą, zwiększy się zapotrzebowanie na matryce rozmiaru micro43 i obiektywy, więc może coś z tych technologii kupi jakiś producent sprzętu amatorskiego.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 28-02-2013 o 10:49

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: akcja serwisowa i firmware

Optyczne.pl przetestowało Panasonica 12-35mm f/2.8 (ekwiwalent jasnego zoomu 24-70mm na FF):

Test Panasonic G X VARIO 12-35 mm f/2.8 ASPH. P.O.I.S - Podsumowanie - Test obiektywu - Optyczne.pl

Zalety:

zwarta i solidna, a jednocześnie kompaktowa obudowa,
    świetna jakość obrazu w centrum kadru,
    bardzo dobra jakość obrazu na brzegu kadru,
    dobrze korygowana aberracja chromatyczna,
    umiarkowana koma,
    świetny, szybki i cichy autofokus,
    skuteczna stabilizacja obrazu.

Wady:

duże winietowanie,
    ogromna dystorsja na szerokim kącie widzenia (korygowana programowo przez body)
    słaba praca pod ostre światło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

Panasonic 35-100 f/2.8 też już przetestowany:

Test Panasonic G X VARIO 35-100 mm f/2.8 P.O.I.S. - Podsumowanie - Test obiektywu - Optyczne.pl

Zalety:

zwarta i solidna, a jednocześnie kompaktowa i nie zmieniająca rozmiarów obudowa,
    świetna jakość obrazu w centrum kadru,
    dobra jakość obrazu na brzegu kadru,
    bardzo dobrze korygowana aberracja chromatyczna,
    niewielka aberracja sferyczna,
    znikoma koma,
    umiarkowany astygmatyzm,
    świetny, szybki i cichy autofokus,
    bardzo skuteczna stabilizacja obrazu.

Wady:

spore winietowanie,
    zaskakująco duża dystorsja na najkrótszej ogniskowej,
    praca pod ostre światło mogłaby być lepsza.

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie Re: Odp: System Micro Four Thirds

Tęskniłem )
    Zaczynam podejrzeważ, że Cyfrowe postanowiło robić reklamę wszystkiemu co ma. Inaczej nie utrzymał by się Kolega z tymi reklamami na normalnym forum CANONA.
    owocnej pracy, niestety nie zostanę nabywcą m4/3.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: System Micro Four Thirds

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Tęskniłem )
    Zaczynam podejrzeważ, że Cyfrowe postanowiło robić reklamę wszystkiemu co ma. Inaczej nie utrzymał by się Kolega z tymi reklamami na normalnym forum CANONA.
    owocnej pracy, niestety nie zostanę nabywcą m4/3.
    O ile mi wiadomo działalność kolegi nie ma nic wspólnego z cyfrowe.pl - robi to z własnej nieprzymuszonej woli .

Skądinąd wytrwałość kolegi Piotr_0602 w promocji jedynie słusznego systemu jest godna podziwu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

Ten 35-100 kosztuje już tyle co 70-200 L 2.8 bez stabilizacji . A nawet ciut więcej. Może profesjonaliści się rzucą. Bo cena zaczyna być zachęcająca.

Strona 177 z 194 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów