Strona 176 z 194 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie

Domyślnie Blackmagic Design Cinema Camera with MFT Mount

Inny sprzęt z systemu micro43:

Blackmagic Design Cinema Camera with MFT Mount CINECAM26KMFT B&H

trochę drogo nawiasem mówiąc, ale to inny użytkownik niż tutejsi forumowicze...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Blackmagic Design Cinema Camera with MFT Mount

Drogo za 12 bit RAW i 13 przysłon rozpiętości? Podkreślę, że to jest kamera video a nie aparat foto. Do tego nagrywanie na 2,5" SSD i zbalansowane złącza TRS, jest też LANC. Minus za sensor nieco mniejszy niż m43.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

Blackmagic jak na możliwości to taniocha. Inna kwestia to ergonomia i wygląd .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie IBE Optics 26 mm f/1.4 dla Mikro Cztery Trzecie

Następny producent zrobił coś do micro43.
    Obiektyw teoretycznie ciekawy (okolice standardu f/1.4), ale to nie jest typowy obiektyw fotograficzny.

IBE Optics 26 mm f/1.4 dla Mikro Cztery Trzecie - Optyczne.pl

Wygląda to raczej na obiektyw do kamer przemysłowych, i związane jest raczej z tą informacją:

Pięć nowych firm wspierających Mikro Cztery Trzecie - Optyczne.pl

o przystąpieniu do micro43 kilku producentów przemysłowego sprzętu, albo bardzo specyficznego (na pewno nie amatorskiego). Odchodzą od przestarzałych bagnetów C i M42, a wchodza w nowoczesne micro43.

Producent chwali się przystosowaniem obiektywu do widma w podczerwieni, wiec tym bardziej wygląda to na sprzęt do nocnego monitoringu.

Pytanie czy da się toto przypiąć do np. do Panasonica G5 albo PENa EPL5 (gdybyśmy na przykład chcieli bawić się w fotografię w podczerwieni)?

Pytanie też czy coś z tych specjalistycznych sprzętów (np. matryce micro43 dedykowane do podczerwieni?) trafi do amatorskiego rynku foto (albo video).

Pełne uzależnienie

Domyślnie test Panasonica GH3 na Optyczne.pl

Recenzja Optyczne.pl nowego Panasonica.

Test Panasonic Lumix DMC-GH3 - Podsumowanie - Test aparatu - Optyczne.pl

Pansonic GH3 dostał lepszą notę niż Samsung i Sony, choć minimalnie gorszą od OM-D. Tylko drogi strasznie, choć trzeba brać pod uwagę obiektywy z którymi jest sprzedawany w zestawie (albo x10 zoom 14-140 f/4-5.6 albo uszczelniany zoom o stałym świetle 12-35 f/2.8).

Filmowo, jak to zwykle seria GH, rządzi.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: test Panasonica GH3 na Optyczne.pl

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Świetny obiektyw, jednak ja jeszcze czekam grzecznie na nowości ze świata mikro 4/3. Może niebawem Olympus lub Panasonic uraczy nas nowym korpusem...Samsung NX300 podobno ma być dostępny od marca

Pełne uzależnienie

Plotki z Optycznych:

"Konica Minolta

Coś dla miłośników patentów
    Firma Konica Minolta kontynuuje zasypywanie urzędów patentowych kolejnymi wnioskami, w których opisuje nowe konstrukcje obiektywów dla systemu Mikro Cztery Trzecie. W dokumentach znaleźć można schematy modeli 12-42 mm f/3.5-5.6, 26 mm f/1.8, 19 mm f/2.8, 17.5 mm f/2.8 oraz 16.6 mm f/2.8. Jednak producent jest też chyba zainteresowany produkcją obiektywów o większym kole obrazowym, bowiem chce opatentować konstrukcje kilku modeli dla aparatów z matrycą APS-C (23 mm f/2.8, 18.7 mm f/2.8, 19.6 mm f/2.8), a także obiektywu pełnoklatkowego 28.7 mm f/2.6. "

Reaktywacja fotograficzna Konica-Minolta w micro43? Od czasu gdy Minolta sprzedała biznes Sony zapomniano o niej.
    Chodzą plotki że ma to coś wspólnego z reaktywacją Kodaka (JT Imaging) w micro43. Te body ma, wg zapowiedzi, wyjść do końca roku. I ktoś musi robić mu obiektywy - może więc ta Konica-Minolta? Po coś te obiektywy patentują.
    Typowy kit f/3.5-5.6 wygląda jako podstawowy obiektyw do sprzedaży aparatu w zestawie. Czyli byłby tani, a szerszy od obecnych kitów micro43.
    Kilka stałek f/2.8 w okolicach ekwiwalentu 35mm to raczej byłyby naleśniki.
    A 26/1.8 wygląda na tani standard.

Jakby nie patrzeć, kolejny producent body (pod znaczkiem Kodak) i obiektywów z AF (Konika-Minolta) tylko wzmocnią system i dadzą większy wybór. Spodziewałbym się tu raczej aparatów i obiektywów z dolnej półki niż jakiś półprofesjonalnych, czyli raczej będzie tanio.

Dawno nie było żadnych nowych obiektywów od Minolty. Oprócz micro43 wspominają też o APS i FF.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Kolejne stałki 2.8 na apsc, sensowne jak iso 512000

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: test Panasonica GH3 na Optyczne.pl

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    OM-D bardzo mi się podoba (przynajmniej wizualnie) lubię nieduże aparaty . Jak jest z materiałami używanymi czy te obiektywy są metalowe?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 176 z 194 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów