A przepraszam w której ;P)? Bo ja takich nie mam. Dla mnie ten argument jest zupełnie nie trafiony. Wystarczy wpiąć jakiś normalny zoom i robi się cegła. Do tego jakby dodać sensowną (pancerną - jak już przywołujemy eL-ki) obudowę i mamy mieszczenie się w kieszeni z głowy.
Wiesz te Twoje wróżby się spełnią tylko wtedy być może jak wielcy zobaczą, że tutaj jest interes do zrobienia - przy czym pewnie eL-ki dalej się będą miały dobrze, bo się je będzie dało podpiąć do sensownych korpusów.
Tak na prawdę dla PRO wielkość nie jest żadną przeszkodą - jest wręcz w pewnym stopniu zaletą. Wystarczy zobaczyć co jest na rynku kamer - przecież da się zrobić już bez problemu małe kamery o świetnej jakości obrazu doskonale wyposażone, a w telewizjach nadal używa się dużego ciężkiego sprzętu. Po prostu miniaturyzacja jest dobra dla gadżeciaży lub przy specyficznych zastosowaniach.
Mikro 4/3 nie zrobiło żadnej rewolucji i jej już nie zrobi IMHO. Efekt nowości powoli mija jakieś nowe rewolucyjne rozwiązania się nie pojawiają. System przez to, że nie jest wspierany przez liczących się na rynku producentów póki co jest dziurawy jak sitko w związku z tym nikt kto chce "czegoś więcej" w to nie będzie wchodził. Do tego ceny są -- po prostu mało atrakcyjne. A ograniczenia (wizjer, AF) powodują że niektórzy nawet w tę stronę nie spojrzą. Moim zdaniem jeszcze na rewolucję zbyt wcześnie.