I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
rozmiary nowego zooma 12-35 f/2.8 (ekw. 24-70mm)
jak na jasny zoom - maleństwo:
http://www.popco.net/zboard/view.php..._review&no=797
ale kolorki...
600D | X-M1
Na ebay-u jest w przedsprzedaży za .... $1999.
To szkło będzie można normalne kupić za 24-36 miesięcy. Wtedy cena powinna spaść o $150-200. Teraz - imho - tylko wideo pro.
To co mnie osobiście ciekawi najbardziej to które z dwóch (12-35X, 24-70II) wyjdzie lepiej w testach. Oczywiście ciekawość czysto onanistyczna, nie planuję kupić żadnego z tych szkieł, natomiast ciekawi mnie na ile skutecznie Panas zastosował korekcje: geometrii, CA, winiety, flar względem gołego (przed DPP) Canona.
the silence is deafening
mam pytanie czy macie jakieś doświadczenia ostrość jakość fotek ...(w sieci są oczywiście testy ale jakieś skrajne opinie?) z obiektywem m43 12-50mm teraz jest to kit do OMD topowego modelu a i na popularnym serwisie aukcyjnym było kilka sztuk ?
opti
Jakość jak w typowym, nowoczesnym kicie. Do brandzlowania się nad cropami 1:1 może się nie nadaje, ale w praktyce sprawdzi się do tego, do czego jest przeznaczony.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Po Sc-K kolei na Sigmę. Na Photokinie zaprezentują nowe konstrukcje, zaprojektowane specjalnie dla m43. Słowo klucz "specjalnie dla m43" czytam jako taniej już było.
the silence is deafening