Strona 158 z 194 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    M4/3 to zabawny system, mają fantastyczne body (OM-D) i sporo kapitalnych szkieł (12/2, 17/0,95, 20/1,9, 25/0,95, 25/1,4, 45/1,8, 75/1,8 i inne), ale ceny mają pogrzane. Z chęcią kupiłbym OM-D z paroma stałkami, ale nie uśmiecha mi się płacić za to 10.000, albo lepiej. 1000 zł za jedną część gripa do OM-D? 4000 zł za szkło do tego systemu? W sumie to zarzut nie tylko do Olympusa, ale ogólnie, ceny X-Pro 1, Nex7 (ze szkłami/szkłem), 5DIII, D800, 1DX (!!!) i pozostałych to jakiś niesmaczny żart.

Powoli zaczyna wychodzić, że Leica M9, nawet z idiotycznie drogimi szkłami jest rozsądnym wyjściem z sytuacji, gdzie chce się mieć jakość i małe rozmiary. 15.000 za (używane) body. Tyle kosztuje pięcioletni 1DsIII, nowe 5DIII, system Fuji X czy w/w OM-D i dwa dobre szkła. Nie wiem w sumie czy to kryzys, czy kogoś tam zdrowo pogrzało

Olympus Pen E-P1 jak sie pojawił na rynku też kosztował coś około 4 00pln !?! teraz nowy E-P2 na gwarancji można znaleźć za ok 1000zł i pewnie tak samo będzie z OMD jak rynek ochłonie po testach ochach... i ...achach
    prawo nowości
    opti

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

ps. a propos niesmacznych żartów: policz proszę: 1. ile lat tematu wydano 300D, 2. ile lat upłynęło od premiery Nikkora 35/1.8DX
    Pawle ale ile to lat od tego czasu minęło - to tak jakby podawać przykłady ze Starożytnego Egiptu że coś tam było drogie .

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
    Olympus Pen E-P1 jak sie pojawił na rynku też kosztował coś około 4 00pln !?! teraz nowy E-P2 na gwarancji można znaleźć za ok 1000zł i pewnie tak samo będzie z OMD jak rynek ochłonie po testach ochach... i ...achach
    I jak się okaże że sprzedaż jest śladowa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pawle ale ile to lat od tego czasu minęło - to tak jakby podawać przykłady ze Starożytnego Egiptu że coś tam było drogie
    Nie było drogie bo kosztowało tak jak większość/cała elektronika klasy prosumer czyli $1000 co ztcp wychodziło 3500 zł (przy 6500 zł. za 20D), ale... ja nie o tym
    Chodziło o to, że tyle lat temu lider obrazowania czy jak sobie tam przyklaskują wprowadził puszkę aps-c i do dzisiaj brak odpowiednika "standardu" dla Kowalskiego, gdzie u konkurencji był już w roku... i ma się calkiem dobrze i przy okazji tanio (ja swojego kupiłem za 5 pln-stówek).
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chodziło o to, że tyle lat temu lider obrazowania czy jak sobie tam przyklaskują wprowadził puszkę aps-c i do dzisiaj brak odpowiednika "standardu" dla Kowalskiego, gdzie u konkurencji był już w roku... i ma się calkiem dobrze i przy okazji tanio (ja swojego kupiłem za 5 pln-stówek).
    W sumie Nikon musiał, bo nie miał w ogóle standardu z autofocusem dla wykastrowanych ze śrubokręta puszek entry level.
    Canon miał dwa: stary i taki-se optycznie 35/2 i sporo droższy 35/1.4.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widocznie "liderowi" to niepotrzebne :cool: albo nie widzą rynku na to. Moim zdaniem jest to rzecz pomijalna i skupianie się na tym to strata czasu :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Canon miał dwa: stary i taki-se optycznie 35/2 i sporo droższy 35/1.4.
    Miałem kiedyś 35L, ztcp również na dwóch 350D, gdybym nie czytał twoich postów w nex czy pen, zapytałbym czy żartujesz, ale po ich przeczytaniu muszę przyznać, że równasz do innego moda i nie, nie chodzi mi o uliczkę w Pradze, na fotce Muflona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widocznie "liderowi" to niepotrzebne :cool: albo to rzecz pomijalna i skupianie się na tym to strata czasu :cool:.
    Dokładnie to samo powtarzam znajomym. Kupno Rebela "w omlecie" i czekanie do ... śmierci na ef-s 30mm w srebrzance nie ma sensu - jedno z pytań szczęśliwego nabywcy D5100 to czy będzie z tyłu rozmyte jak na "tamtych zdjęciach*". Powiedziałem, że podobnie i jak za 600 zł to nawet bardzo.

* - D3 z 200/2VR i 5D z 70-300IS
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dokładnie to samo powtarzam znajomym. Kupno Rebela "w omlecie" i czekanie do ... śmierci na ef-s 30mm w srebrzance nie ma sensu - jedno z pytań szczęśliwego nabywcy D5100 to czy będzie z tyłu rozmyte jak na "tamtych zdjęciach*". Powiedziałem, że podobnie i jak za 600 zł to nawet bardzo.

* - D3 z 200/2VR i 5D z 70-300IS
    Piszesz o jakichś niesamowitych przypadkach. Jeszcze nigdy się nie spotkałem żeby jakiś amator pytający o to jaki wybrać aparat (co drugi dzień mnie ktoś o to pyta) odnosił się do takich zestawów W 99.9% przypadków nikt z nich nie widział zdjęć z puszek i szkieł o których mowa, a nawet jak widział to i tak nie odróżni :cool:. Dla mnie to są jakieś wirtualne przykłady - co nie znaczy że wydumane.
    Zresztą jak ktoś chce mieć rozmycie to szkoda życia dla takich substytutów i lepiej kupić coś z FF :cool:.
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miałem kiedyś 35L, ztcp również na dwóch 350D, gdybym nie czytał twoich postów w nex czy pen, zapytałbym czy żartujesz, ale po ich przeczytaniu muszę przyznać, że równasz do innego moda i nie, nie chodzi mi o uliczkę w Pradze, na fotce Muflona.
    Znaczy gdzieś jakiś błąd logiczny widzisz w tym co napisałem?

PS: Nikkorek fajny jest, nie przeczę. Jedno mnie tylko dziwi - czemu Nikon tak nisko go wycenił?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Nie, po prostu kiedyś się wygłupiłem i spróbowałem 35L na Rebelu bez gripa, było wygodniej niż z 24-70L i walczyłem dzielnie. Cytując Kolekcjonera 35L i Rebel to jakiś wirtualny przykład, prawdopodobnie większość targetu nigdy się nie dowie, że szkło może tyle kosztować a cena Nikkoretki? W tamtych czasach to był szok, podwójny: DX i FX, w sumie taki gratis dla Fatman'ów i początek ostrej walki o klienta środka... szkłami.
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

PS: Nikkorek fajny jest, nie przeczę. Jedno mnie tylko dziwi - czemu Nikon tak nisko go wycenił?
    A co tu wyceniać drogo? 35DX jest przeciętny mechanicznie, Af ma wolnawy, brak jakichkolwiek bajerów typu skala ostrości, przy dużym popycie można sprzedawać tanio.
    600D | X-M1

Strona 158 z 194 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów