Tak i mają modele, które może kupić przeciętny Kowalski czy Smith.
Tak i mają modele, które może kupić przeciętny Kowalski czy Smith.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No wiesz, do niedawna Sony też nie kojarzyło się z fotografią a teraz sa wszędziew ilościach hurtowych, czego nie można powiedzieć o Canonie ;-)
A co do ceny 600 - myslę, że gdyby Olek poważnie zagroził tandemowi C-N to mozna by ja było kupić za 1000. Pytanie czy to dobrze, czy źle. Bo jeszcze na rynku są małpki w tej cenie, i to wtedy ... śwat się zawali.
A co do wszelkich "nowosci" właśnie przetestowałem na sobie że nie warto ... 1,5 roku temu kupiłem dysk zewnętrzny Samsunga, ktory się popsuł. Gwarancja nawet na 3 lata ... tyle, że Samsung sprzedał fabryke i realizowanie gwarancji Seaget'owi, a Seagat (maile na koniec świata) najpierw nie mógł znaleźć takeigo dysku, potem twierdził że faktura dotyczy dysku zewnętrznego a ja chcę im zwrócić wewnętrzny, a jak podesłałem zdjęcia to stwierdzili, że gwarancji nie uwaględnią ponieważ otworzyłem pokrywę pod która były numery i sam dysk (mimo, że nalepki gwarancyjne są dopiero przy tym wewnętrznym dysku).
Obiecałem sobie, że firmy Samsung i Seagate już na mnie nigdy nie zarobią. Jako klient moge im zrobić w zasadzie teraz tylko to, ale jeszcze trochę pożyję i trochę różnego sprzętu kupię, na pewno nie tych firm.
Panowie, wiecie o co chodzi. Poza tym była mowa o "świadomym amatorze". Ja dla przykładu kupiłem kiedyś 450D z 17-40 i 50 1.8 z myślą, że kiedyś uzbieram do 5D i co i uzbierałem(dość szybko zbierałem, bo 450D to była największa moja pomyłka). Ale faktycznie 1000D z dual kitem może jedynie trzymać przy systemie jedynie poprzez np. dodatkowe akcesoria np. lapmę zew. lub po prostu przyzwyczajenie do softu (ja np. lubie dpp).
Ostatnio edytowane przez arra ; 11-02-2012 o 19:15
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
BTW. Gdybym ja był właścicielem Canona .nie zmartwiłbym się faktem że sprzęt konkurencjiNo wiesz, do niedawna Sony też nie kojarzyło się z fotografią a teraz sa wszędziew ilościach hurtowych, czego nie można powiedzieć o Canonie
leży wszędzie w ilościach hurtowych a mojego nie widać mimo większej produkcji.
Ale ja to sie na handlu słabo znam![]()
Nowy Olek OM-D ma bardzo wydajną stabilizację. Olek reklamuje jej skuteczność jako 5EV, choć wiadomo że w życiu bywa gorzej niż w idealnych warunkach testowych producenta.
Ale po niezależnym przetestowaniu okazuje się że naprawdę jest nieźle:
http://www.pekkapotka.com/journal/20...ilization.html
Im dłuższa ogniskowa, tym uzysk ze stabilizacji większy. Może do 5EV nie doszli, ale do 4EV jak najbardziej.
Teraz Olek powinien wypuścić naprawdę długie tele do swojego systemu, by to wykorzystać.
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Oglądam fotki testowe i widzę że mój S90 dale jepszy obrazek w jpg od olka.
http://files.fotopolis.pl/download/pw-omd-06.JPG
iso 200 pełne gipsu
Ciągle szukam tego yeti, czyli wspaniałego olkowego jpg'a....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Ciężkie" te zdjęcia, "brudne". Zbyt mocny kontrast, jednocześnie niedoświetlone, AWB leci w żółć. Typowy olympusowski jpeg, według niektórych najlepszy na rynku![]()
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu