Strona 152 z 194 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak i mają modele, które może kupić przeciętny Kowalski czy Smith .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Reasumując ten przydługi wywód Olek zrobił puszkę dla bardzo dobrze wiedzących czego im potrzeba i są niewielkie szanse, że kupi ją nuworysz dlatego nie sądzę żeby to był killer dslr entry level (do tego się cały czas odnoszę). Oczywiście lepiej by było gdybym się mylił w moich wywodach, bo to by oznaczało że 600-tkę będzie niedługo można kupić za 1000 zł, a nie a 2500 .
    No wiesz, do niedawna Sony też nie kojarzyło się z fotografią a teraz sa wszędziew ilościach hurtowych, czego nie można powiedzieć o Canonie ;-)

A co do ceny 600 - myslę, że gdyby Olek poważnie zagroził tandemowi C-N to mozna by ja było kupić za 1000. Pytanie czy to dobrze, czy źle. Bo jeszcze na rynku są małpki w tej cenie, i to wtedy ... śwat się zawali.

A co do wszelkich "nowosci" właśnie przetestowałem na sobie że nie warto ... 1,5 roku temu kupiłem dysk zewnętrzny Samsunga, ktory się popsuł. Gwarancja nawet na 3 lata ... tyle, że Samsung sprzedał fabryke i realizowanie gwarancji Seaget'owi, a Seagat (maile na koniec świata) najpierw nie mógł znaleźć takeigo dysku, potem twierdził że faktura dotyczy dysku zewnętrznego a ja chcę im zwrócić wewnętrzny, a jak podesłałem zdjęcia to stwierdzili, że gwarancji nie uwaględnią ponieważ otworzyłem pokrywę pod która były numery i sam dysk (mimo, że nalepki gwarancyjne są dopiero przy tym wewnętrznym dysku).

Obiecałem sobie, że firmy Samsung i Seagate już na mnie nigdy nie zarobią. Jako klient moge im zrobić w zasadzie teraz tylko to, ale jeszcze trochę pożyję i trochę różnego sprzętu kupię, na pewno nie tych firm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czyli jak kupiłem Rebelka z dual kitem, jestem spokojny
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jak kupisz bezlusterkowca, a potem chcesz przechodzić na sprzęt "profi", to jesteś tak samo udupiony, jakbyś kupił Canona 1000D z kitem EF-S
    Panowie, wiecie o co chodzi. Poza tym była mowa o "świadomym amatorze". Ja dla przykładu kupiłem kiedyś 450D z 17-40 i 50 1.8 z myślą, że kiedyś uzbieram do 5D i co i uzbierałem (dość szybko zbierałem, bo 450D to była największa moja pomyłka). Ale faktycznie 1000D z dual kitem może jedynie trzymać przy systemie jedynie poprzez np. dodatkowe akcesoria np. lapmę zew. lub po prostu przyzwyczajenie do softu (ja np. lubie dpp).
    Ostatnio edytowane przez arra ; 11-02-2012 o 19:15

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

No wiesz, do niedawna Sony też nie kojarzyło się z fotografią a teraz sa wszędziew ilościach hurtowych, czego nie można powiedzieć o Canonie
    BTW. Gdybym ja był właścicielem Canona .nie zmartwiłbym się faktem że sprzęt konkurencji
    leży wszędzie w ilościach hurtowych a mojego nie widać mimo większej produkcji.
    Ale ja to sie na handlu słabo znam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nowy Olek OM-D ma bardzo wydajną stabilizację. Olek reklamuje jej skuteczność jako 5EV, choć wiadomo że w życiu bywa gorzej niż w idealnych warunkach testowych producenta.
    Ale po niezależnym przetestowaniu okazuje się że naprawdę jest nieźle:
    http://www.pekkapotka.com/journal/20...ilization.html

Im dłuższa ogniskowa, tym uzysk ze stabilizacji większy. Może do 5EV nie doszli, ale do 4EV jak najbardziej.

Teraz Olek powinien wypuścić naprawdę długie tele do swojego systemu, by to wykorzystać.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Uzależniony

Domyślnie

Oglądam fotki testowe i widzę że mój S90 dale jepszy obrazek w jpg od olka.
    http://files.fotopolis.pl/download/pw-omd-06.JPG

iso 200 pełne gipsu

Ciągle szukam tego yeti, czyli wspaniałego olkowego jpg'a....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Ciągle szukam tego yeti, czyli wspaniałego olkowego jpg'a....
    To jak spora większość nie "zarażonych" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Oglądam fotki testowe i widzę że mój S90 dale jepszy obrazek w jpg od olka.
    http://files.fotopolis.pl/download/pw-omd-06.JPG
    Akurat takie zdjęcie jak to powyżej niezależnie czy zrobione kompaktem, micro czy fulfrejmem będzie wyglądało podobnie. Nie wiem czego oczekiwałeś.

Domyślnie

"Ciężkie" te zdjęcia, "brudne". Zbyt mocny kontrast, jednocześnie niedoświetlone, AWB leci w żółć. Typowy olympusowski jpeg, według niektórych najlepszy na rynku
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 152 z 194 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów