Strona 148 z 194 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A dyfrakcja ?
    O dyfrakcję będziemy pytać jak Canon w następnej puszce będzie chciał pobić 36Mpix z D800

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    O dyfrakcję będziemy pytać jak Canon w następnej puszce będzie chciał pobić 36Mpix z D800
    Wiem,... Olka prawa fizyki nie obowiązują .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tu jest trochę sampli z wysokich i niskich iso:
    http://www.eprice.com.tw/dc/talk/1400/4698964/
    Tak na szybko IMHO do iso 1600 jest jako tako choć to ostatnie już trochę obraz degraduje, 3200 awaryjnie, reszta to marketing.
    Widać że póki co na obecnym etapie technologii mnożenie pikseli szczególne na tak małych matrycach kończy się kiepsko.
    Nie wiem ale na tych niskich czułościach kolory też IMO jakieś wyprane.
    Zobaczymy może w produkcyjnych będzie lepiej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cudów nie będzie. Pewnie finalna wersja softu obraz trochę podciągnie. Ale jasnych szkiełek w systemie trochę jest (12/2, 20/1.7, 25/1.4, 45/1.8, 75/1.8, i teoretycznie dwa manualne f/0.95), i podobno stabilizacja matrycy super wydajna (5EV?), co pozwoli pozostać przy niższych ISO niż w innych bezlusterkowych systemach.
    Mnie interesuje bardziej jak w praktyce będzie z tą zapowiadaną poprawką DR o 30%.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A ta nowa stabilizacja matrycy to się nauczyła ruch zamrażać? :cool:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak trochę z innej beczki - pojawiają się nowe obiektywy innych producentów do micro43, choć na razie tylko manualne:

Voigtlander (już drugi, bo jest juz 25mm o tym samym świetle):

http://www.optyczne.pl/4643-nowość-V...spherical.html

oraz Tokina:

http://www.optyczne.pl/4628-nowość-T....3_Reflex.html

Z dedykowanym bagnetem. Tokina podpisała ostatnio jakieś stowarzyszenie z m43, więc może wypuści tego więcej. Z innych od Olka i Panasa producentów jest jeszcze Samyang który popełnił bardzo zacne, malutkie i manualne rybie oko dedykwoane do m43.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

...
    Widać że póki co na obecnym etapie technologii mnożenie pikseli szczególne na tak małych matrycach kończy się kiepsko....
    Jestem pewien że osoby odpowiedzialne za projekt OM-D doskonale zdają sobie sprawę że 10 MPx byłoby najlepszym rozwiązaniem, ale co mają zrobić jak szef kazał montować 16 MPx bo takie kupili i nic innego nie mają... Zawsze te kompromisy... a idealnego aparatu i tak nigdy nikt nie stworzy...

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

stworzyć, to już pewnie stworzył... tylko nie wypuści na światło dzienne
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Jestem pewien że osoby odpowiedzialne za projekt OM-D doskonale zdają sobie sprawę że 10 MPx byłoby najlepszym rozwiązaniem, ale co mają zrobić jak szef kazał montować 16 MPx bo takie kupili i nic innego nie mają... Zawsze te kompromisy... a idealnego aparatu i tak nigdy nikt nie stworzy...
    No niestety jakaś paranoja z tymi pikselami. Olek swego czas zapowiadał, że 12 to max i żadnego wyścigu nie będzie, a tu figa.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

No niestety jakaś paranoja z tymi pikselami. Olek swego czas zapowiadał, że 12 to max i żadnego wyścigu nie będzie, a tu figa.
    Tylko pytanie jakimi matrycami aktualnie dysponuje dostawca...? mogą być po prostu na takie skazani...

Strona 148 z 194 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów