Strona 105 z 194 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Pisałem już, że wiarygodność m43rumors jest bardzo słaba. Gość wypisuje maksymalne bzdury, aby zwiększyć liczbę odsłon.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O ile Nikon mógłby (teoretycznie) zrobić taki system, to Olek zwyczajnie nie.
    Plotki o Nikonie były już dawno temu, teraz sklasyfikowali je jako FT5 czyli wielce prawdopodobne (zazwyczaj się przecież sprawdzały). Do tego u Nikona często były przecieki, więc mam nadzieje, że info o nowym systemie się potwierdzi. Byłaby to wspaniała wiadomość dla nas wszystkich - konsumentów Pomyślcie tylko: matryca z D7000 w body pokroju Fuji x100 i do tego kilka zgrabnych naleśniczków...

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    ...
    Pomyślcie tylko: matryca z D7000 w body pokroju Fuji x100 i do tego kilka zgrabnych naleśniczków...
    ja bym polemizował nad gabarytami. nikt jeszce nie macał fuji.
    ja wstępnie przyglądałem sie na Youtube... (tylko pozory oczywiście) ale wg mnie ten aparat nie jest mały i nie będzie.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-01-2011 o 09:50
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Plotki o Nikonie były już dawno temu, teraz sklasyfikowali je jako FT5 czyli wielce prawdopodobne (zazwyczaj się przecież sprawdzały). Do tego u Nikona często były przecieki, więc mam nadzieje, że info o nowym systemie się potwierdzi. Byłaby to wspaniała wiadomość dla nas wszystkich - konsumentów Pomyślcie tylko: matryca z D7000 w body pokroju Fuji x100 i do tego kilka zgrabnych naleśniczków...
    Wierchuszka Nikona powiedziała, że w przygotowaniu jest nowy system/kategoria aparatów. Ale nie adresowany do profi, co sugeruje m43rumors.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    ja bym polemizował nad gabarytami. nikt jeszce nie macał fuji.
    ja wstępnie przyglądałem sie na Youtube... (tylko pozory oczywiście) ale wg mnie ten aparat nie jest mały i nie będzie.
    O ile wymiary są od dłuższego czasu znane, to nawet dpreview, które już obmacało nie podało wagi tego klocka, która może okazać się niemała.
    Jerry - wiem, że to matryca Sony. Chodziło mi raczej o możliwości jej wykorzystania przez Nikona i Pentaxa.
    Natomiast ciekawa plotka ukazała się odnośnie nowego bezlusterkowca Sony z bagnetem A i zupełnie nową, potrójną matrycą ccd. Gdyby to była prawda, zapewne możemy liczyć na rewolucję jeśli chodzi o DR i szumy (zakres ISO do 512000 chyba...).

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tam D7000, ja bym sie cieszyl jak by wypuscil FF EVIL'a ;-)
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W kompakcie Olka GO jak w micro43:

http://dpreview.com/reviews/OlympusXZ1/page8.asp

"Depth-of-field and background blur
    The large aperture diameter and long equivalent focal length mean that the XZ-1 can offer at least as much control over depth-of-field as an APSC or Micro Four Thirds camera when using their respective kit lenses. The image quality isn't quite a match but the XZ-1 offers similar levels of creative control in a much smaller package."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Seria obiektyw Schneider-Kreuznach zaplanowano na Mikro Cztery Trzecie?

http://translate.google.pl/translate...ro-Four-Thirds

Pełne uzależnienie

Domyślnie

już oficjalnie:

http://dpreview.com/news/1102/110204...fourthirds.asp

Schneider-Kreuznach joins Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie

Domyślnie

.
    .
    następna firma przystąpiła do micro43 - Carl Zeiss :

http://www.olympus-global.com/en/new...207zeisse.html

ale ceny pewnie będą zabójcze. Prawdopodonie głównie myślą o obiektywach filmowych, do kamer profi Panasonica z bagnetem micro43 (AF100) niż do PENów czy GF2. Już prędzej Schneider Kreuznach da coś normalnych dla ludzi (tj. nie mających tysięcy $ do wydania na jeden obiektyw)...

Strona 105 z 194 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów