Strona 102 z 194 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Nie przejmuj się widziałem gorzej strzelone fotki z 7D.[/url]
    Na iso200? Jak dla mnie to w tej fotce nie ma nic nieprawidłowego za wyjątkiem jakości w cieniach. Przecież to są jpegi z aparatu zrobione przez szanujący się portal, a nie nieudolnie wyciągane przez amatora
    jakimś kiepskim softem. Na fotopolis jest to samo. Na E-PL1 tego efektu nie widziałem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    No argument jest bo przy szerokim kącie w scenach statycznych na eosie trzeba iso podnosić a nie obniżać - nie ma stabilizowanych UWA
    Przy 1/30 chcesz iso podnosić przy UWA, a po co?
    PS. Poza tym była mowa o warunkach a nie o polu widzenia obiektywu.
    PS2. z 1/30 to miałem jakieś zaćmienie chyba
    Ostatnio edytowane przez arra ; 07-01-2011 o 13:15 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Szklanki 2011 w m/43:

Oly - 3 sztuki SHG
    Panas - PanaLeica 25mm f/1.4 i 12-50mm HD f/2.5-3.3 pewnie Power OIS
    http://www.43rumors.com/ft4-panasoni...zoom/#comments

Teraz specjalnie dla kolekcjonerów (gazetek z przecenami) zabawa w sennik/cennik

PL25 - $1k
    12-50 - $1.5k
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Na iso200? Jak dla mnie to w tej fotce nie ma nic nieprawidłowego za wyjątkiem jakości w cieniach. Przecież to są jpegi z aparatu zrobione przez szanujący się portal, a nie nieudolnie wyciągane przez amatora
    jakimś kiepskim softem. Na fotopolis jest to samo. Na E-PL1 tego efektu nie widziałem.

Przy 1/30 chcesz iso podnosić przy UWA, a po co?
    PS. Poza tym była mowa o warunkach a nie o polu widzenia obiektywu.
    PS2. z 1/30 to miałem jakieś zaćmienie chyba
    ja wielokrotnie miałem we wnętrzach kilkakrotnie poniżej 1/30 ale może się nie znam - za dużo takich zdjęć robię to może mi się te czasy popsuły
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A co to za argument? Z Canonem też masz stabilizację tylko, że w obiektywie, nawet w kitowej wydmuszce.
    Z Canonem masz stabilizację tylko w niektórych obiektywach.
    W kiepskim kicie,w 24-105L, 100L macro, w połowie 70-200L i niektórych długich tele. I oczywiście (np. w przypadku 70-200L) bulisz za to extra w przypadku każdego obiektywu. Nie masz stabilizacji w większości stałek (nawet tych L), ultraszerokich zoomach, wszystkich małych obiektywach które by z budżetowymi lustrami dały mały zestaw (oczywiscie dużo większy niż zestaw z PENem). Praktycznie większość obiektywów będzie bez stabilizacji u Canona. Z PENem masz stabilizację ze wszystkim co przypniesz, nawet z niefirmowymi obiektywami przypinanymi przez adapter, nawet tymi sprzed pół wieku. To duży plus PENa, jakby nie patrzeć.
    taki PEN da nawet stabilizację canonowym obiektywom bez stabilizacji, jeśli przypomniemy je przez adapter (ostrzenie tylko manualne, ale stabilizacja będzie działać)
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 07-01-2011 o 14:44 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle że mowa była o kiepskiej jakości w cieniach nie o stabilizacji. W moich zabytkowych Canonach w takich warunkach jak tu opisane robię zdjęcia bez zająknienia i żadna stabilizacja mi do niczego jest niepotrzebna.
    Dorabiasz zwyczajnie ideologię w obronie jedynie słusznej marki :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Z Canonem masz stabilizację tylko w niektórych obiektywach.
    W kiepskim kicie,w 24-105L, 100L macro, w połowie 70-200L i niektórych długich tele. I oczywiście (np. w przypadku 70-200L) bulisz za to extra w przypadku każdego obiektywu. Nie masz stabilizacji w większości stałek (nawet tych L), ultraszerokich zoomach, wszystkich małych obiektywach które by z budżetowymi lustrami dały mały zestaw (oczywiscie dużo większy niż zestaw z PENem). Praktycznie większość obiektywów będzie bez stabilizacji u Canona. Z PENem masz stabilizację ze wszystkim co przypniesz, nawet z niefirmowymi obiektywami przypinanymi przez adapter, nawet tymi sprzed pół wieku. To duży plus PENa, jakby nie patrzeć.
    taki PEN da nawet stabilizację canonowym obiektywom bez stabilizacji, jeśli przypomniemy je przez adapter (ostrzenie tylko manualne, ale stabilizacja będzie działać)
    A co ci broni wybierać tylko obiektywy ze stabilizacją. Stabilizację masz również w 16-85, 17-85 oraz sigmach i tamronach, do wyboru do koloru. Jedyne z czym mogę się zgodzić to brak stabilizacji w stałkach, no ale przy świetle jakim oferują stałki (zakładam, że nie robisz nocnych fotek murzynowi na tle morza czarnego - jak ktoś kiedyś określił ) i świetnym obrazowaniu Canona przy właściwie dowolnym iso ten fakt nadal nie przemawia na korzyść stabilizacji w Olympusie vs Canon. Stabilizacja w Olku daje mu przewagę przy konkurencji z Panasem i też tylko przy stałkach, bo zapewne IOS jest wydajniejszy i tyle.

To by było na tyle oftopa, Piotr powiedz lepiej cos na temat obrazowania, które wypada moim zdaniem gorzej niż model poprzedni.

Pozdrawiam
    arra

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

No proszę jak pięknie. Stabilizacja matrycy jest zbędnym dodatkiem. Pięknie ;-)

Domyślnie

Stabilizacja matrycy to bardzo fajny patent. Uważam, że jest lepsza, niż stabilizacja w szkle, nawet jeśli mniej skuteczna. Zrezygnowałem z niej jednak na rzecz innych ważniejszych rzeczy.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A co ci broni wybierać tylko obiektywy ze stabilizacją. Stabilizację masz również w 16-85, 17-85 oraz sigmach i tamronach, do wyboru do koloru. Jedyne z czym mogę się zgodzić to brak stabilizacji w stałkach, no ale przy świetle jakim oferują stałki (...)
    1) cena (różnica w cenie za 70-200L z IS i bez jest SPORA)
    2) brak stabilizacji w ogóle (zacne szkiełka, w przypadku FF którego używam w Canonie brakujej jej w 16-35L, 17-40L, 24L, 35L, 50L, 85L i bez L, 135L, 100 macro bez L, 400/5.6L, stare 28/1.8, 35/2, 50/1.8 i 50/1.4, także Sigmy stałki)
    3) stara, mało wydajna stabilizacja - 100-400L, a nowy 70-200/2.8L IS z nowszą stabilizacją kosztuje drożej niż stary

Ogólnie chodzi mi po głowie przejście na FF tylko na stałki. Praktycznie musiałbym wtedy pożegnać sie z IS w zakresie który mnie interesuje (nie interesują mnie 200L i dłuższe lufy), tylko 100L macro ją ma. A nie zawsze chcę robić zdjęcia na pełnej dziurze, szczególnie na FF gdzie GO wtedy często za płytka.

Mnie się, w temacie stabilizacji, bardziej podoba podejście Sony (lustra), Olympusa (lustra i bezlusterkowce) i Pentaxa (lustra) - wszystko ma stabilizację dzięki stabilizacji matrycy. W bezlusterkowcach w takim przypadku znika przewaga stabilizacji w obiektywie - stabilizowany obraz w wizjerze, bo w EVF i na LCD będzie stabilizowany. Do EP2 możemy przypiąć nawet stare obiektywy canona FD i też będą stabilizowane. To plus, po co udowadniać że to wada?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A ja jestem coraz bardziej zawiedziony. Liczyłem, że nowy flagowy kompakt z obiektywem Zuiko będzie miał przynajmniej matrycę m4/3. Ale nic z tego i dalej jest to pstynka. Jak bym miał na dzień dzisiejszy zdecydować się na bezlusterkowca to rozważałbym raczej zakup pomiędzy Nex a NX.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 102 z 194 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów