Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 5d vs trudne warunki pogodowe

Mieszany widok

jaroslav
    Guest

Domyślnie 5d vs trudne warunki pogodowe

Witam

Chciałbym się zapytać jak ten sprzęt zachowuję się przy niskiej temperaturze ( czy nie wariuje ? ) I czy jest w stanie przeżyć "oberwanie chmury ?"

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Fotografowałem w mrozie i nie wariuje Zreszta w niskich temp. mniej szumi matryca, wiec ISO 3200 wychodzi wtedy miodnie ))))))))))
    Co do oberwania chmury - aparat nie ma uszczelnień, więc odpada, zresztą w co Ty chcesz fotografowac w taką pogode? Krople wody na obiektywie?
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

jaroslav
    Guest

Domyślnie

Nie krople wody ale np zdążają się fajne scenki ludzi uciekających przed deszczem. Jeśli chodzi o sprzęt to własnego jeszcze nie posiadam ale zastanawiam się nad 5d ( czekam aż jeszcze troche spadnie cena ) bo chyba warto dopłacić te 500 zł więcej i mieć ff niż N D300

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslav Zobacz posta
    Nie krople wody ale np zdążają się fajne scenki ludzi uciekających przed deszczem. Jeśli chodzi o sprzęt to własnego jeszcze nie posiadam ale zastanawiam się nad 5d ( czekam aż jeszcze troche spadnie cena ) bo chyba warto dopłacić te 500 zł więcej i mieć ff niż N D300
    Zawsze możesz aparat owinąć folią

Co do tego czy 5d jest lepszy od d300... Zdania się podzielone. Akurat sceny uciekających w deszczu ludzi pewnie łatwiej zrobiłbys właśnie N niż C
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

5D u mnie już trochę przeżyło. Robiłem przy -15 a aparat a i przy opadach śniegu się zdarzyło. Kilka razy nawet w deszczu i nigdy nic się nie działo.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

z deszczem jest problem mi po chwili pracy aparat się wieszał i wyrzucał błąd , woda wlewała się przez przyciski od góry - tak że niestety na złą pogodę nie jest to najlepszy wybór , chociaż można trochę owinąc folią i po bólu.
    5d + L plecak

jaroslav
    Guest

Domyślnie

Wybór padł C ze względu na pewne szkło L (28-300) w Plener jak znalazł

2ga opcja dlaczego C to z tego co poczytałem o C i N to w porterach C wypada lepiej a ja się retuszem zajmuję na razie w ramach ćwiczeń ale wiąże z tym swoją robotę ale pracując w tym zawodzie przydało by się mieć jakiś sprzęt co by czasem coś samemu pstryknąć a potem obrobić
    Ostatnio edytowane przez jaroslav ; 05-08-2008 o 20:30

Uprawnienia umieszczania postów