Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Olimpiada a lustrzanki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Z pkt widzenia Canona jako korporacji to mega porażka: było D1 i 1D - zaczął się Exodus do Canona, potem był D2H/s i była bomba - 2x większe i ze 2x czystsze 3200 w 1D2/N - masowy Exodus do Canona i potem powinna być kropka nad i zgarniająca ostatnich lojalnych, (....)
    Tylko nadal pytam co by taki monopol dał? Szczególnie nam maluczkim. Gdzie beneficjenci takiego stanu rzeczy. Zresztą przykład tego był. Ze 20 lat temu co wyprawiał Nikon? Najlepsze rozwiązania zostawili w szafie licząc na to, że mają tak mocny rynek pro, że w zasadzie w ogóle nie muszą się rozwijać. No to im Canon pokazał "gdzie raki zimują" .

(....)Ktoś kto teraz kupił cropa w Canonie i zapragnie zrobić zdjęcia czegokolwiek w ruchu może być bardzo zdziwiony jak trudno jest uzyskać ostry kadr w 40D (....)
    To już mocno naciągane (delikatnie rzecz ująwszy). Onanista może i nie zrobi fotograf bez problemu.

Załączone obrazki chyba pokazują wyraźnie co i jak. Wystarczy porównać z białymi trybunami z Aten... z drugiej strony może to być bardzo skuteczna akcja marketingu Nikona - tak wepchać swoich by Canon nie mógł zrobić olimpijskiego białego sztandaru.
    Zobaczymy. Czas pokaże jak to na prawdę będzie wyglądało. Choć nie przeczę, że te obrazki są co najmniej inspirujące 8).

Sony w sporcie nie istnieje i nie za bardzo widzę zastosowanie stabilizowanej matrycy w sport-foto: goście non stop oko w wizjerze a tam drifting - jeden mecz i wzrok do wymiany
    Ale sport to nie wszystko. I na cały rynek jako taki premiery Sony będą miały wpływ bez wątpienia.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-08-2008 o 14:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko nadal pytam co by taki monopol dał? Szczególnie nam maluczkim.
    Jeszcze raz, ostatni raz: z punktu widzenia Canon Inc. to porażka.

To już mocno naciągane (delikatnie rzecz ująwszy). Onanista może i nie zrobi fotograf bez problemu.
    Nie pisałem, że nie zrobi, pisałem, że w Nikonie za długo, za dużo łatwiej.

Ale sport to nie wszystko.
    Odnosiłem się tylko i wyłącznie do modeli sportowych. Segment Ds, czy 5D to już inna bajka i Sony tu namiesza konkretnie.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Nie podobają mi się te niebieskie kropki. Zdecydowanie wolał bym czerwone :-P
    To są słynne "blue dot", które oznaczają, że ten egzemplarz pochodzi z nowej serii z naprawionym AF Canon przyklejał takie na pudełka...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeszcze raz, ostatni raz: z punktu widzenia Canon Inc. to porażka.
    Pytanie czy oni w ogóle na to tak patrzą? Być może tak. Ale może też być tak, że dla nich znaczne bardziej istotnym elementem jest obecny kurs dolara i strategia na rynku entry level, która im zrównoważy ostatnie spadki.

Nie pisałem, że nie zrobi, pisałem, że w Nikonie za długo, za dużo łatwiej.
    Z tym bym również polemizował. Krzyżowe w Nikonie sa dość dziwnie rozmieszczone, a z tego co piszą na forum Nikona boczne jednak nie tak pewne. Nie wiem Nikona nie miałem w ręku więc nie osądzam. Natomiast miałem możliwość porónywać z AF-em ze "starego" marka i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu 40-tka radziła sobie o zmroku lepiej i to zarówno w one shot jak i servo. Pewnie że marek w dobrym świetle "klei" się do obiektu ale z tym zastrzeżeniem. Po za tym też brak krzyżowych po bokach. Wolałbym chyba coś pośredniego z tych AF-ów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-08-2008 o 23:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 13-08-2008 o 06:21

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Nie wiem jak innych, ale mnie zupełnie nie interesuje, czy ktoś się tym przejmie (...)
    Ja się przejęłam.
    Bo fajnie jest mieć dobre towarzystwo 8)
    Ukłony Viracocha!

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ale na tym zdjeciu widac na widowni ludzi z lustrzankami - juz nie mowiac, ze nawet z 70-200 gosciu siedzi - no ta jak z tymi lustrzankami?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ale na tym zdjeciu widac na widowni ludzi z lustrzankami - juz nie mowiac, ze nawet z 70-200 gosciu siedzi - no ta jak z tymi lustrzankami?
    zwroc uwage na to ze prawie wszyscy tam maja jednakowe koszulki, wiec albo obsluga, stewardzi, trenerzy albo cos innego, do tego maja na szyi wyrazne zolte smycze na identyfikatory wiec niekoniecznie sa to zwykli kibice, a takiemu trenerowi czy komus z ekipy nie zabronia przeciez wniesc bo by byl skandal
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Ja się przejęłam.
    Bo fajnie jest mieć dobre towarzystwo 8)
    Ukłony Viracocha!
    W dobrym towarzystwie (cała przyjemność po mojej stronie), dobrze się nie ogląda IO w Pekinie :smile:, ale kończmy OT, bo nas Koledzy dyskutujący o wyższości niebieskich kropek nad czerwonymi pogonią .

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów