Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Olimpiada a lustrzanki

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Z pkt widzenia Canona jako korporacji to mega porażka: było D1 i 1D - zaczął się Exodus do Canona, potem był D2H/s i była bomba - 2x większe i ze 2x czystsze 3200 w 1D2/N - masowy Exodus do Canona i potem powinna być kropka nad i zgarniająca ostatnich lojalnych, (....)
    Tylko nadal pytam co by taki monopol dał? Szczególnie nam maluczkim. Gdzie beneficjenci takiego stanu rzeczy. Zresztą przykład tego był. Ze 20 lat temu co wyprawiał Nikon? Najlepsze rozwiązania zostawili w szafie licząc na to, że mają tak mocny rynek pro, że w zasadzie w ogóle nie muszą się rozwijać. No to im Canon pokazał "gdzie raki zimują" .

(....)Ktoś kto teraz kupił cropa w Canonie i zapragnie zrobić zdjęcia czegokolwiek w ruchu może być bardzo zdziwiony jak trudno jest uzyskać ostry kadr w 40D (....)
    To już mocno naciągane (delikatnie rzecz ująwszy). Onanista może i nie zrobi fotograf bez problemu.

Załączone obrazki chyba pokazują wyraźnie co i jak. Wystarczy porównać z białymi trybunami z Aten... z drugiej strony może to być bardzo skuteczna akcja marketingu Nikona - tak wepchać swoich by Canon nie mógł zrobić olimpijskiego białego sztandaru.
    Zobaczymy. Czas pokaże jak to na prawdę będzie wyglądało. Choć nie przeczę, że te obrazki są co najmniej inspirujące 8).

Sony w sporcie nie istnieje i nie za bardzo widzę zastosowanie stabilizowanej matrycy w sport-foto: goście non stop oko w wizjerze a tam drifting - jeden mecz i wzrok do wymiany
    Ale sport to nie wszystko. I na cały rynek jako taki premiery Sony będą miały wpływ bez wątpienia.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-08-2008 o 14:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów