"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Własnie oglądam siatke (Polki- Kubanki) ale ciemno na trybunach, jak oni to zrobili... Po co drut kolczasty, wystarczy nie pokazać.
DAS APARAT
jakby ktos nie wiedzial co wziac na olimpiade to polecam:
http://www.vincentlaforet.com/Gear/index.html
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Było kilkanaście postów wcześniej 8).
http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=31
Fakt - robi wrazenie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak swoją droga to dzisiaj na pływaniu pokazali fotoreporterów - podział Canon / Nikon na moje oko to było jakieś pół na pół...
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28924373
PO-RAŻ-KA lub tak jak mówiłem obie firmy zaczynają od nowa... czy widzę na horyzoncie AF-S 300/2G N VR IF?![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-08-2008 o 00:43
Nie podobają mi się te niebieskie kropki. Zdecydowanie wolał bym czerwone :-P
Kilka Canonierek i rurek.
Zapraszam www.ozminfoto.com
Gietrzy nie bierz tego osobiście ale czy Ty masz udziały w Canonie? Jaka znów porażka? Przecież dla nas to jest dobra informacja. Im Canononowi bardzej "spada" tym dla nas lepiej. Pytanie czy rzeczywiście spadło, bo na meczach wciąż jakoś tego nie widać? Może się dzięki temu wezmą za robotę. Ja mam wciąż nadzieję, że Sony też ze swojej strony śrubę przykręci i zobaczymy pod koniec tego roku i w następnym sporo fajnych rzeczy.
Kapitan Wagner
Nie biorę tego osobiście, nie nie mam udziałów.
Z pkt widzenia Canona jako korporacji to mega porażka: było D1 i 1D - zaczął się Exodus do Canona, potem był D2H/s i była bomba - 2x większe i ze 2x czystsze 3200 w 1D2/N - masowy Exodus do Canona i potem powinna być kropka nad i zgarniająca ostatnich lojalnych, niestety w zamian szczęśliwcy dostali blaupunkta na pudełku a ci szczęśliwi inaczej albo stracili $500 spuszczając puszkę po premierze albo zostali wyfixowani przez głupią gumkę.
Poczytaj Reichmanna jak bardzo 1D2 qwrvił board Nikona - tego skutkiem jest obecna szalona linia D3, D700, D3X i D300, która żniwo przyniesie w następnym rozdaniu. Ktoś kto teraz kupił cropa w Canonie i zapragnie zrobić zdjęcia czegokolwiek w ruchu może być bardzo zdziwiony jak trudno jest uzyskać ostry kadr w 40D a jak łatwo w D300, jeśli "zainwestował" tylko w 18-55-250 kita to bez żalu spuści ten sprzęt i wejdzie w
1: pro AF
2. super wybór szkieł pod DX, teraz tanie jak nigdy --> D700
3. CLS z 2x SB-600
Minusem będzie obowiązek strzelania w nef, mniej ostre zdjęcia i troszeczkę inny styl ostrzenia plików w pp.
Oczywiście. Żeby było najśmieszniej: ani Nikon ani Canon (pomijam trzeciego gracza specjalizującego się w reprodukcjach obrazów znanych malarzy) nie może spieprzyć tematu z następcami 1D3 i D3
Załączone obrazki chyba pokazują wyraźnie co i jak. Wystarczy porównać z białymi trybunami z Aten... z drugiej strony może to być bardzo skuteczna akcja marketingu Nikona - tak wepchać swoich by Canon nie mógł zrobić olimpijskiego białego sztandaru.
Sony w sporcie nie istnieje i nie za bardzo widzę zastosowanie stabilizowanej matrycy w sport-foto: goście non stop oko w wizjerze a tam drifting - jeden mecz i wzrok do wymiany![]()