BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
http://tinyurl.com/55rnax
When to use which brand: Canon mainly for outdoor games and Nikon for indoor.
Reason: CANON 1D3 has 1.3X crop factor but best ISO only up to ISO2000, but NIKON D3 up to ISO3200.
Porażka Canona, 1D3 to było to body, które scaliłoby Canona ze sportem a tak wracają do punktu wyjścia.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 07-08-2008 o 11:02
Jakoś nie rozumiem tej nagonki na Chiny... Wszyscy nagle bronią praw człowieka, tak strasznie troszczą się o ich los... ://// Gdyby igrzyska była w USA, to na pewno nikt czegoś takiego by nie powiedział... Bo stany to przeciez obronca praw człowieka i żadnych nigdy nie łamią, hehehe
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Wiesz, wszędzie zdarzają się różne złe rzeczy, ale takich, o jakich można przeczytać np. w linku poniżej, to w stanach nie uświadczysz jednak (np. gwałcenie kobiet elektryczną pałką).
http://psychologia.univ.gda.pl/reportaz.htm
Spróbuj sobie wyobrazić, że ktoś Ci wkłada taką pałkę w d*** i włącza. Dzień po dniu. Przez lata![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 07-08-2008 o 11:47
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Z tego co wyczytałem, ten pan jechał tam, aby przewodniczyć protestowi przeciwko rządowi Chin. Gdybyś był w jakimkolwiek rządzie - chciałbyś, żebyś jakiś człowieczek robił Ci burdy w czasie olimpiady? Gdyby jechał po prostu kibicować - na pewno nie miałby cofnietej wizy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiście, żebym nie chciał. Ale Amerykanie w Guantanamo robili podobne rzeczy z domniemanymi terorystami. Rosjanie robili to samo w Czeczeni. Sek w tym, że w Polsce istnieje przeświadczenie, że Chiny, Rosja są be, a USA są cacy. I w ogóle zachód jest cacy. Kazdy rząd ma na krew na rękach, im wieksze państwo, z wiekszymi mocarstwowymi ambicjami - tym tej krwi na rękach jest więcej.
A my Polacy, wielcy obrońcy wolności, wyjdziemy na bojkocie i krytyce Chin tak, że nasze firmy nie będę miał wstępu na rynek Chiński. Największy rynek zbytu na świecie. I bedziemy dalej klepać biedę, ale za to... bedziemy moralnie bogaci... Żenada :/
Wydaje wam się, że jeśli nie obejrzycie olimpiady, albo reklam - że ktokolwiek się tym przejmie? Albo że rzad Chiński przejmie się tym, ze jakiś tam premier Tusk pogrozi im palcem? Dla Chin nie jesteśmy nikim ważnym, państwem III świata.
Ostatnio edytowane przez chuckyy ; 07-08-2008 o 11:57 Powód: Automerged Doublepost
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Chyba jednak przedwczesne są takie wyroki. Jeśli zajdą na tym rynku jakieś istotne zmiany to nie tak szybko. Po za tym w reporterce jakość obrazka z marka III jest zupełnie wystarczająca. Więc nie popadajmy w paranoję, że nagle tłumy się będą przesiadać na D3 żeby ich zdjęcia w szmatławcu lepiej wyglądały.
Do tego dochodzi jeszcze czynnik taki, że zawsze będzie grupa ludzi, której Canon z jakichś względów nie odpowiada (ergonomia, napis, białe szkła) i z ulgą przyjęli fakt, że w systemie który preferują jest dobra puszka reporterska. Lub tacy, którzy z jakichś powodów wyznają zasadę, że na pewno lepiej tam gdzie mnie nie ma. I na koniec. W latach dominacji Canona na wysokich iso dość sporo osób się przesiadło na Canona niejako z musu. Pomijając tych, którzy to zrobili wcześniej ze względu na stabilizację i szybki focus w szkłach. Teraz wracają i myślę, że to może być przyczyna pojawienia się większej ilości reporterów z Nikonami w garści. Tyle że to się wkrótce zachamuje.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Po eNce mieli wszystko ładnie poukładane, w dniu premiery 1D3 nikt poważny nie myślał o Nikonie... a tu pech
Jasne, nie chodzi mi o te tłumy pędzące w stronę Nikona, chodzi o sam fakt, że w ogóle ktoś w TV zobaczy Nikona - imho to dla Canona niezły obciach.
1D3 to był tym aparatem, ktory nie powinien się był popsuć, ostatni czekający spuściliby żółtą szklarnię i przeszli do Canona w ciągu właśnie tych miesięcy pomiędzy wejściem 1D3 a D3.
Imho, ratunek może przyjść ze strony... obiektywów. Według canon muzeum w przyszłym roku supertelasom stuknie 10 lat... przydałoby się "mocne wejście", nie wiem może cena, super IS, na dpreview przebąkują o tym nieśmiało co jakiś czas, że IS już wiekowy (w porównaniu do 200/2), itd. Poza tym nikomu nie śniło się, że może być coś lepszego od 200/1.8 tymczasem 200/2 miażdży poprzednika.
Imho Canon wyjdzie z tego zwycięsko ze względu na cenę telasów. Argument pełnej klatki zabrał Nikon a 2 EV to może być za mało.
Agencje pokupowały !teraz! D3 ze szklarnią i będą czekać aż zamienią te szkła w totalne padaki czyli nie prędko...
Ciekawe kiedy Canon podniesie poprzeczkę jeśli chodzi o fps, tak konkretnie z 10 na 15 i co z HD w sportowych modelach N vs. C
Tylko powiedz mi po co? Komu przyjdzie coś dobrego z takiego monopolu?
No właśnie nie dokońca tak pokupowały jak się spodziewano na początku. Tu nie jest tak różowo jak się spodziewano. Canon w agencjach siedzi bardzo mocno do tego powymieniał marki ze złym AF na całkiem nowe (nie było napraw tak jak u "Kowalskiego"). Do tego dodali jeszcze 800/5.6.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner