Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Gdzie wyjechać na kilka dni z dziewczyna???

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Smile

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia [...] Ale nie chcę żebyście mi wyszukiwali hotelów czy domków gdzie mozna przenoclegować chyba, że wam się chce albo znacie jakąs dobra stronke. [...]
    Chętnie bym zwiedził troche Pragę ale pewnie tam będzie odrażająco drogo A poza nią nie wiem gdzie jeszcze można się tam wybrać w okolicy.
    Aha jestem z opolszczyzny i mam własny transport tj. samochód
    Wiesz, jak jestes otwarty na ludzi, a Twoja dziewczyna rowniez - to moge polecic http://www.hospitalityclub.org/

W 2005r zjechalismy z kumplem samochodem w ciagu dwoch miesiecy ponad 12.000km od Szczecina do Gibraltaru, troche Maroka i przez Portugalie i Hiszpanie ponownie do Szczecina, a dzieki tej stronie poznalismy mase fantastycznych ludzi.

Co najciekawsze - mielismy noclegi w centrum Madrytu, Barcelony, Lizbony i wielu innych miejscach. Za darmo. Wrazenia zostaja do konca zycia, znajomosci rowniez. Mozna podrozowac kupujac wycieczke, wynajmujac hotel lub kwatere - oczywiscie. Jesli jednak macie troche czasu do wyjazdu, a taka forma zwiedzania Wam odpowiada - mysle ze moze to byc - poza fantastycznym wypoczynkiem - rowniez fantastyczna przygoda.

Zeby bylo jasne - ludzie na tej stronie to generalnie pasjonaci - podroznicy, wymieniaja sie mozliwosciami: jeden tylko Cie oprowadzi po miescie, drugi chce pogadac i wymienic poglady, a jeszcze inny da Ci nocleg i pokaze najciekawsze knajpy w miescie - takie ktorych moze i nie znajdziesz w zadnym przewodniku.

Jesli bedziesz mial jakies pytania - zapraszam na PW, jak tylko bede mogl - pomoge.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Teraz tylko pytanie czy jest tam co zwiedzać bo w internecie niewiele potrafie znaleźć
    http://www.adamski.pl/gory/skalne-miasto/
    http://www.wiadomosci24.pl/artykul/z...isa_50754.html
    http://www.centrumbabylon.pl/wczasy....FQkrlAod-z3SrQ

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

Gdybyś się wybierał do szczawnicy to polecam nocleg http://www.aleksandrowka.nrs.pl/
    fajne miejsce a jak dobrze pogadasz to na pewne nie będzie jakoś drogo ja byłem w ferie i naprawdę byliśmy zadowoleni

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Szklarska poręba:
    Wodospad szklarka
    wodspad kamiończyk
    puchatek
    szrenica
    karpacz - obok jest jakis zalew sztuczny zdaje sie, przynajmniej przy zaporz ebyłam...spora
    mnustwo szlaków rowerowych i pieszych
    "zakręt śmierci"
    skwer radiowej trójki
    muzeum minerałów

z wyżywieniem nie powinieneś miec problemów, są stołówki jakieś napewno,, przynajmniej ja jadlam na stolowce;p

Nie jestem pewna czy mi sie coś nie pomerdało z miesiącami ale wydawało mi się że na jesień jakieś zawody rowerowe chyba były w szklarskiej.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar pzkrolik
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Ja we wrześniu wybieram się z dziewczyną rowerami w Bieszczady... i jeszcze nie wiemy co i jak i gdzie... wiemy tylko że 1 września o 6 rano jesteśmy w Sanoku, a później, może Ustrzyki, może Krościenko, Balnica... na 10 dni jedziemy, z namiotem tzn dziewczyna na bagażniku namiot, karimaty, kocherek, śpiwory i inne takie, a ja u siebie na plecach moje foto zabawki wiozę )))... no żeby nie było, też ładunek na rowerze będe miał (jakieś dętki, narzędzia, opony (zwijane), ciuchy, żarcie liofilizowane i inne kaszko-grysiki + vifony)... no i statyw... co do noclegów to tak od ok 17:00 każdego dnia będziemy myśleć gdzie się zatrzymać, może jakies pole namiotowe, może u kogoś za domem, a może nawet "na dziko"... nie wiem tylko co mam ze sobą zabrać?... czy brać 50mm i 85mm czy tylko 85mm i 24-70mm... na pewno 70-200 wezmę i może rybie oczko... ale moją 50tke też bardzo lubie... i 100 macro pewnie też by się przydała... i jakiś ringflash... a kiedyś gdzieś przeczytałem, że jak się ma tylko jeden obiektyw to lepsze zdjęcia wychodzą... słyszałem, że w Bieszczadach o tej porze roku łatwo o jelenia... a co gorsze? jeleń czy niedźwiedź?? i jaki obiektyw wtedy założyć...!?

Domyślnie

)

Jeśli Praga to polecam jak to już wcześniej naopisano HOSTEL STRACHOV
    Spokojnie za 60zł/os tam pomieszkacie
    I OBOWIĄZKOWO trzeba zobaczyć "tańczące" fontanny.
    http://www.krizikovafontana.cz/
    Lepiej wybrać wcześniej datę i godzinę spektaklu. Nam się dobrze trafiło i akurat załapaliśmy sie na koncert Kitaro i Vangelisa.
    Koncerty są późnym wieczorem - pewnie dlatego wiekszość "jednodniowych" wycieczek je omija.
    Generalnie Praga jest pięknym miastem, ale na nie potrzeba czasu, żeby wczuć się w klimat.
    Spędziliśmy tam prawie tydzień i jeszcze by się chciało.

Jeśli lubicie motoryzację to w połowie drogi do Pragi jest Mlada Boleslaw
    Nawet jak ktos nie przepada za samochodami skody - to muzeum i fabryka mu sie spodoba.
    Mnóstwo aut z poczatku XX wieku a te jak wiadomo mają klimat.
    Można wejść i godzinami focić stare "dyliżanse"
    dodatko - można zwiedzac z przewodnikiem działającą fabryke - rewelacja
    Widok lini produkcyjnej robi wrażenie zwłaszcza, że widać krok po kroku jak składany z klocków jes samochód

PS - W pradze jest muzeum seksu !
    Po takim czymś wieczorem ... seks gwarantowany )

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To może ja Cie namówię na wspomniany wcześniej Słowacki Raj. Noclegi prawie luksusowe są w cenie 20-25zł/os. Można spokojnie sie targować. Polecam spanie u Ormian w Hrabusicach. Maja luksusowe bardzo czyste domy, tylko nieco kiczowate w środku. Na zwiedzanie nie powinieneś narzekać, Cała masa pięknych szlaków, Zamek (Spisky Hrad) w pobliżu, fantastyczna jaskinia lodowa. Jest pole namiotowe. Taniutkie i znakomicie zagospodarowane i utrzymane. Polecam.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

jeśli szczawnica to 10 km dalej dwie piękne trasy (Jaworki)
    wąwóz homole i rezerwat w białej wodzie , we wrześniu już raczej pusto
    byłem tam 2 tygodnie temu http://www.szafran.webd.pl/thumbnails.php?album=69
    bieszczady , też polecam, szczególnie podobało mi się w okolicach zalewu myczkowskiego
    http://www.szafran.webd.pl/thumbnails.php?album=38
    Praga to osobny temat, byłem rok temu samochodem, mieszkałem na obrzeżach (jakaś taka chińska dzielnica czy cóś). Chcemy wrócić ale bez samochodu i mieszkając w centrum, dramat z parkowaniem albo mocno kasują od godziny

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Przeczytałem wszystko... trochę namieszaliście mi Jestem w miare przekonany w okolice Szczawnicy sie wybrać bo są 2 zamki do zwiedzenia (czorsztyn, niedzice) i jeszcze troche innych atrakcji no i nie calkiem daleko do slowackiego raju Albo druga wersja Szklarska poręba w sumie miedzy tymi 2ma opcjami chyba się będe musial zdecydować... jeszcze mam dużo czasu ale nie chce rezerwować do przodu gdyż musze wpierw obronić magistra no i dziewczyna ma jakas poprawke wrześniowa i dopiero później moge sie wybrać... a nie wiem do kiedy zdąże z obrona wiec chyba wyjade na ostatnia chwile i będę szukał czegoś na szybko... albo z tydz wczesniej bede wiedzial czy i kiedy bede mogl jechac... Mam nadzieje, że wypali.. Jeśli bym mógł prosić to ktoś pisał o Ormian w Hrabuscicach jakis link do tego hotelu. Pozdrawiam wszystkich dzieki za propozycje
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Żaden link. Wjedziesz do Hrabusic to sami Cię znajdą. Jakby co to pytaj na przystanku na skrzyżowaniu jak się jedzie od strony Popradu. Tam co drugi dom oferuje noclegi. Ewentualnie w centrum jest znakomita informacja turystyczna. Do tego stopnia fajna, że jak ja tam bez samochodu byłem, to poszedłem sie tam dowiedzieć jak sie moge dostać do lodowej jaskini. Dziewczyna tam siedząca powiedziała że jeździ jakiś bus, ale bardzo nieregularnie i z rożnych miejsc, niekoniecznie z Hrabusic. Wzięła do mnie numer telefonu i skończyło sie na tym że załatwiła nam że jakis bys z Holendrami pojechał przez Hrabusice, zarezerwowała bilety i tylko kazała byc o danej godzinie pod informacją.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów