Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Gdzie wyjechać na kilka dni z dziewczyna???

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie Gdzie wyjechać na kilka dni z dziewczyna???

Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia Planowałem gdzieś w góry wyjechać tylko pytanie czy w okolice zakopanego czy poszukać czegoś w czechach czy słowacji. Wiadomo chciałbym, żeby było w miarę tanio (noclegi) tak do 60zł za noc od osoby max Ale nie chcę żebyście mi wyszukiwali hotelów czy domków gdzie mozna przenoclegować chyba, że wam się chce albo znacie jakąs dobra stronke.

Głównie chodzi mi o to gdzie sie wybrać w jaki rejon / miasta i co można tam zwiedzać. No i żeby we wrzesniu nie było tam już tony śniegu i 3stopnie
    Chętnie bym zwiedził troche Pragę ale pewnie tam będzie odrażająco drogo A poza nią nie wiem gdzie jeszcze można się tam wybrać w okolicy.
    Aha jestem z opolszczyzny i mam własny transport tj. samochód

Jakieś sugestie to bardzo proszę... oczywiście chciałbym też troche fotek pstryknąć. A ze sprzętu mam to co w stopce i nie zapowiada sie na nic więcej. Choć rozmyslam o Sigmie 10-20 zamiast zamiennika KITa
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Coś już napisał
    Miasto
    Tranemo/Ińsko

Domyślnie

wygogluj : wirtualna praga w noclegach szukaj hotel strzkow albo akademik strizkow..
    nocleg ok 60zł za osobę, fakt ze pokoje poźny albo wczesny gierek ale nie o wanne z jakuzzy tu chodzi.. byłem z dziewczyną na 5 dni, wzieliśmy 12000 koron czeskich, do tego paliwo, i parę stów zł, ale można płacic kartą, zaleznie od banku czasami wychodzi jak Byś kupował w banku bez prowizji itd.. wymiana zł na korony wypada boleśniej.. wybierając ten akademik Masz stację metra pod nosem, wystarczy przejsc ulicę.. wjeżdzajac do czech Kup winete, bo Możesz później bardzo słono zapłacic..Metro ok, nigdy nie czekalismy dłużej jak pięc minut, sprawnie i naprawde wygodne, wiele widziałem .. warto było..z jedzeniem to jak Wolisz, Można przeżyc żywiąc sie w sklepie, położonym w pobliżu, a objady to od 100-150 koron od łebka, do tego piwo 30-50kr, zalezy od knajpy, napiwki wliczone do rachunku, a i lepiej pic piwo- cola 0,33 wychodzi czasami drożej..polecam także zoo, i wszystkie znane zabytki, uliczki itd.. Warto się włóczyc, wiele można zobaczyc.. polecam.. wydałem kasę, zamieniłem złotówki, i dwa razy płaciliśmy kartą, warto było, piwo, jedzonko itd..

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jak Słowacja to do parku "słowacki raj"

cwanakubwa
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Chciałbym gdzieś się wybrać z dziewczyna ale będe mógł to zrobić dopiero w okolicach wrzesnia tj 20-30 wrzesnia
    Heh - Witaj.

Jak dlamnie to Szczawnica.
    Piękny doskok na Słowację- a warto zjeść pyszny obiad w "Chacie Pieniny" u Gondków. Z centrum Szczawnicy to 40 minut wolneeeegoooooo - spaceru.
    Rzut berecikiem do Piwnicznej - Mniszka. Można przejść wzdłuż Dunajca - całym przełomem do Czerwonego Klasztoru. Trasa spacerowa jak autostrada. Widok skał warstwowych niezapomniany. Raptem 2,5 h. spaceru w jedną stronę.
    Można pomoczyć odwłok na Słowacji we Vrbovie - siarczane kąpiele.
    W Pieninach fenomenalne plenery, na przykład Wąwóz Homole lub Białej Wody. Na Słowacji zresztą też jest pięknie i cicho.
    Można w końcu posłuchać DOBREJ !!! muzyki w Muzycznej Owczarni u Radulego. Grywa tam nawet Nigell Kennedy

Ceny w Szczawnicy około 30 zł za dobę bez wyżywienia. Można zanocować w Chacie Pieniny. Warunki "schroniskowe" co prawda, ale w zeszłym roku mieszkałem tam 2 tygodnie z żoną i przyjaciółmi z Anglii i wszyscy przeżyli . Zresztą jeździmy tam jak tylko jest okazja - tu masz link - http://www.pieniny.sk/pieniny.html - napisz do nich bo nieznam aktualnych cen ale wiele sie pewnie nie zmieniło.

Polecam i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bieszczady o tej porze są piękne. W Wetlinie czy Ustrzykach Górnych bez problemu znajdziesz nocleg w chałupie u kogoś. 60zł/doba to za dwie osoby będzie spokojnie (-:
    Miast tam nie ma, za to połoniny są.
    Jak masz auto, to bardzo malownicza droga wiedzie z Baligrodu przez kilka wiosek (Stężnica, Górzanka, Wołkowyja) aż do zalewu solińskiego. Po drodze, według znaku, mijasz trzy przejazdy brodem. Hehe, nie trzeba terenowego auta, to po prostu płynąca kałuża po płytach betonowych. Zobaczysz ładną zabudowę wiejską, przydrożne kapliczki, kościółek na górce drewniany, rzekę płynącą wzdłuż wsi obok głównej drogi, itp.
    Dalej na północ wzdłuż zalewu, miniesz Polańczyck i dojedziesz do Soliny, tam jest fajna zapora a o tej porze roku ,,turyści'' wrócili hałasować do szkół więc można obejrzeć również twór inżynierii. Podobno da się zwiedzić wnętrze, ale jeszcze nie wiem jak to organizować.

Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi... muszę się teraz porozglądać za lokum... Wiadomo nie one jest najważniejsze ale jakis niepubliczny prysznic lub wanna by się też przydała po ponad 2 miesiacach rozłąki
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Pfff nie znacie się :P
    Szklarska Poręba RULEZ Masz tam masę szlaków, 2 wodospady, Szrenicę, Puchatka w okolicy Karpacz, Zakręt śmierci, sa tam super kawiarnie z deserami, róg Radiowej Trójki (tam to zawsze cos sie dzieje), basen ogolnodostepny, sauny i wogole pieknie tam jest nawet latem/jesienia a od Szklarskiej ze 2 góra 3 godziny samochodem do Pragi
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na koniec września polecam niskie góry. Ja proponowałbym, jak Minek, Bieszczady lub tak jak Paenka Szklarską Porębę, położoną pomiędzy Zachodnimi Karkonoszami a Górami Izerskimi (W Szklarskiej na 99% będzie cieplej :-)). Jeśli tylko trafisz w ładną pogodę to z pomocą polarka możesz natrzaskać tam masę pięknych zdjęć.
    W Tatrach o tej porze roku bywa już bardzo zimno, w wyższych partiach potrafi leżeć kilkanaście centymetrów śniegu.
    Pragi nie polecam. Pamiętam to miasto z początku lat 90-tych ubiegłego stulecia ale po kilkudniowym pobycie w listopadzie zeszłego roku zupełnie nie mam ochoty wybierać się tam ponownie. Niezmierzone hordy turystów na ulicach zupełnie zabiły specyficzną atmosferę stolicy Czech.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Już sobie znalazłem jedno miejsce niedaleko szczawnicy ale nie wiem czy ten rejon do konca bedzie mi odpowiadał ale jest ok 50 do zakopanego.. mozna zamki pozwiedzać w czorsztynie i w niedzicy... ale tak pozatym to by sie okazalo na miejscu.

Ale paenka i macgyver chyba mnie przekonują do szklarskiej poręby... bo do ustrzyków górnych to ja mam 510km wiec samo paliwo tam i powrot wyjdzie już ok 400zl ;] a do szklarskiej mam tylko 210km i dosc blisko do pragi (140km) jest mozna zrobic wycieczke jednodniową A pewnie jest tam wiele szlaków i tympodobnych atrakcji...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja także kibicuje bieszczadom.
    Ale tylko pod warunkiem, że lubicie chodzić po górach, bo odległości w bieszczadach to trasy w zasadzie całodzienne.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów