Zobacz wyniki ankiety: Czy w Twoim DSLR dziala AF

Głosujących
63. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Ankieta dzialania AF w DSLR

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    tak, wiem ale tamten watek dotyczyl tylko 20D a nie wszystkich dslr canona.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

dzizys....
    50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    tak, wiem ale tamten watek dotyczyl tylko 20D a nie wszystkich dslr canona.
    Wiem, dorzucilem jako appendix, ze mozna uwzglednic wyniki obu ankiet by uparciuszkow przekonywac .

Qrde... 1 na 40 niesprawny... rzeczywiscie wszystkie dSLR Canona to buble , ale nie bede juz kopac lezacego - niech zachowa sily na uzeranie sie z serwisem a nie z innymi posiadaczami bubli

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sorry chlopaki ale ta ankieta jest bzdurna na maxa. Daje zupelnie falszywy obraz sytuacji ze wzgledu na swoja konstrukcje. W osobach ktore nie maja problemow z zadnym polem AF jest bowiem Muflon i Arkan ktorzy mieli ciezkie przejscia zwiazane wlasnie z AF. Teraz faktycznie jest dobrze ale mieli przeciez wadliwie dzialajace body w reku. Mysle ze zeby ostatecznie zbadac skale problemu trzebaby inaczej to zrobic. Dac np takie takie pytania:
    - spotkalem sie osobiscie z ewidentnym problemem FF/BF
    - sporadycznie wystepuja u mnie problemy z AF (tu ja bym sie zalapal bo pare razy dziad mi nie trafil chociaz swiatla bylo dosyc)
    - nigdy nie mialem problemow z AF w dslr.

I mysle ze to by dalo w przyblizony obraz problemu chociaz nie do konca bo moga sie trafic osoby ktore maly w reku powiedzmy 10 aparatow dobrych a 1 zly i musza zaglosowac na pkt 1 Ale tacy hurtownicy po prostu dobrze zeby nie glosowali.

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Ja chwilowo jeszcze nie zagłosuję, bo jestem w trakcie hmmm... testów. Mam 300D od niedawna ale już kilka razy srodze się zawiodłem. Niby AF zadziałał, czas otwarcia migawki też odpowiedni a zdjęcie nieostre.
    Faktem jest, że sprzęt nie jest zbyt wyszukany, bo szkło to kit z analogowego EOSa300.
    A może ktoś w mojej okolicy mógłby pożyczyć jakiś obiektyw na testy ?

PS. Jako, że to mo pierwszy post, powinienem się przywitać, co niniejszym czynię
    Wspomnę tylko jeszcze, że niedawno zamieniłem Canona A60 na 300D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Sorry chlopaki ale ta ankieta jest bzdurna na maxa. Daje zupelnie falszywy obraz sytuacji ze wzgledu na swoja konstrukcje. W osobach ktore nie maja problemow z zadnym polem AF jest bowiem Muflon i Arkan ktorzy mieli ciezkie przejscia zwiazane wlasnie z AF.
    No dajze spokoj, przeciez jest pieknie :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    trójmiasto

Domyślnie

W pełni popieram McKane.
    Obecna ankieta daje mylny stan rzeczy. Osobiscie udało mi się w końcu kupic 350D w miare sprawne, ale miałem w ręku sztuki wadliwe. W obecnej ankiecie nie brałem udziału bo nie mieściłem się w żadnej kategorii.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak to nie... Ile masz tych dslr'ow? Pytanie jest "czy w twoim dziala". Nie? Mozesz spokojnie odpowiadac

A to ze komus cos nie dzialalo to trudno... Bylo minelo... Ta ankieta tego nie dotyczy.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    .... W osobach ktore nie maja problemow z zadnym polem AF jest bowiem Muflon i Arkan ktorzy mieli ciezkie przejscia zwiazane wlasnie z AF. Teraz faktycznie jest dobrze ale mieli przeciez wadliwie dzialajace body w reku.
    Co prawda, to prawda. Na 6 dsrl-i które mam/miałem (300D, 350D, 10D i 3x 20D) to 3 miały walnięty AF. Na pytanie odpowiedziałem, że nie mam problemu, bo obecnie nie mam - zarówno 350D mojej żony, jak i moja 10-ka chodzą wzorcowo :-)
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

McKane, Zakladaj swoja ankiete o AF
    Trzeba pocwiczyc przed tegorocznymi wyborami
    ...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów