tak, wiem ale tamten watek dotyczyl tylko 20D a nie wszystkich dslr canona.Zamieszczone przez Vitez
tak, wiem ale tamten watek dotyczyl tylko 20D a nie wszystkich dslr canona.Zamieszczone przez Vitez
dzizys....
50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).
Wiem, dorzucilem jako appendix, ze mozna uwzglednic wyniki obu ankiet by uparciuszkow przekonywacZamieszczone przez gonzo44
.
Qrde... 1 na 40 niesprawny... rzeczywiscie wszystkie dSLR Canona to buble, ale nie bede juz kopac lezacego - niech zachowa sily na uzeranie sie z serwisem a nie z innymi posiadaczami bubli
![]()
Sorry chlopaki ale ta ankieta jest bzdurna na maxa. Daje zupelnie falszywy obraz sytuacji ze wzgledu na swoja konstrukcje. W osobach ktore nie maja problemow z zadnym polem AF jest bowiem Muflon i Arkan ktorzy mieli ciezkie przejscia zwiazane wlasnie z AF. Teraz faktycznie jest dobrze ale mieli przeciez wadliwie dzialajace body w reku. Mysle ze zeby ostatecznie zbadac skale problemu trzebaby inaczej to zrobic. Dac np takie takie pytania:
- spotkalem sie osobiscie z ewidentnym problemem FF/BF
- sporadycznie wystepuja u mnie problemy z AF (tu ja bym sie zalapal bo pare razy dziad mi nie trafil chociaz swiatla bylo dosyc)
- nigdy nie mialem problemow z AF w dslr.
I mysle ze to by dalo w przyblizony obraz problemu chociaz nie do konca bo moga sie trafic osoby ktore maly w reku powiedzmy 10 aparatow dobrych a 1 zly i musza zaglosowac na pkt 1Ale tacy hurtownicy po prostu dobrze zeby nie glosowali.
Ja chwilowo jeszcze nie zagłosuję, bo jestem w trakcie hmmm... testów. Mam 300D od niedawna ale już kilka razy srodze się zawiodłem. Niby AF zadziałał, czas otwarcia migawki też odpowiedni a zdjęcie nieostre.
Faktem jest, że sprzęt nie jest zbyt wyszukany, bo szkło to kit z analogowego EOSa300.
A może ktoś w mojej okolicy mógłby pożyczyć jakiś obiektyw na testy ?![]()
PS. Jako, że to mo pierwszy post, powinienem się przywitać, co niniejszym czynię
Wspomnę tylko jeszcze, że niedawno zamieniłem Canona A60 na 300D.
No dajze spokoj, przeciez jest pieknie :-)Zamieszczone przez McKane
W pełni popieram McKane.
Obecna ankieta daje mylny stan rzeczy. Osobiscie udało mi się w końcu kupic 350D w miare sprawne, ale miałem w ręku sztuki wadliwe. W obecnej ankiecie nie brałem udziału bo nie mieściłem się w żadnej kategorii.
Jak to nie... Ile masz tych dslr'ow? Pytanie jest "czy w twoim dziala". Nie? Mozesz spokojnie odpowiadac
A to ze komus cos nie dzialalo to trudno... Bylo minelo... Ta ankieta tego nie dotyczy.
...
Co prawda, to prawda. Na 6 dsrl-i które mam/miałem (300D, 350D, 10D i 3x 20D) to 3 miały walnięty AF. Na pytanie odpowiedziałem, że nie mam problemu, bo obecnie nie mam - zarówno 350D mojej żony, jak i moja 10-ka chodzą wzorcowo :-)Zamieszczone przez McKane
Pentax K-5 II, Leica M9
McKane, Zakladaj swoja ankiete o AF
Trzeba pocwiczyc przed tegorocznymi wyborami![]()
...