Nieźle te kury musiały mieszkać, to takie na Pańskie stoły były tak?
Nieźle te kury musiały mieszkać, to takie na Pańskie stoły były tak?
Marki trzy.
Jeśli mnie pamięć nie myli, ferma składała się z 3 budynków dla niosek towarowych (to one znoszą jaja, które kupujecie w sklepach) i jednej odchowalni (tam dorastają kury od chwili wyklucia się, do osiagnięcia dojrzałości nieśnej). Piaty budynek działał jako magazyn. Zbudowana była onego czasu chyba w 83 roku przez min. mojego ojca i działała do mniej więcej 2003 roku.
W "miedzyczasie", gdzies na początku obecnego tysiąclecia lub pod koniec zeszłego została kupiona przez obecnego właściciela. To na produkcji jaj zarobił on pierwsze, duże pieniądze.
W jednym z kurników (w magazynie), który na szczęście nigdy nie był uzywany do celów w jakich go wybudowano, został zrobiony hotel pracowniczy. Tani, bardzo niski standard dla pracowników budowlanych, którzy pracowali w onym czasie w ogromnej liczbie, w Warszawie. Na sieci takich hoteli właściciel zarobił drugie, duże pieniądze. Po likwidacji fermy, co nastąpiło około 2003 roku pozostałe budynki fermy zaadaptowano na magazyny i inna działalność przemysłowo-gospodarczą.
Pałac, w którym Pank robił zdjęcia, został wybudowany jakoś niedawno. Powiedzmy 7-8 lat temu (podaję z pamięci, czyli z niczego) nad stawem, który najpierw był żwirownią, a potem stawem hodowlanym karpia.
Historia w iście amerykańskim stylu.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 10-01-2012 o 10:50
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Marki trzy.
Piskleta seksuje się w wylęgarni. Na tej fermie nie było takowej.
To może dopełnię informacje, ze kury tutaj trzymane były w klatkach, więc nic, nigdzie nie chodziło, samopas.
Mam nadzieję, że teraz rosół smakuje lepiej
To raczej od fotografa zależy, jak bardzo amerykański charakter będą miały zdjęcia.
Mi się kompletnie przestała podobać pankowa obróbka. I nadal się nie podoba chociaż, jak widać, ma niezłe wzięcie.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 10-01-2012 o 11:32
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Bardzo mi się podoba kombinacja miejsca z Pankową obróbką, fantastycznie to zagrało.
A 497 idealne na tapetkę :-)
najbardziej podoba mi się 498 i 500
ale na 491, a w szczególności 492 i 493 - razi mnie niechlujna obróbka nieba na złączeniu z budynkiem
natomiast fajnie zobaczyć (czy się komuś podoba, czy nie) reporterkę Panka - a nie tylko odjechane (w dowolnym tego słowa znaczeniu) sesje
A obróbka - w tym secie w większości zdjęć, też mi się nie podoba - ale to nie ja płacę, ani nie ja robię![]()
Fiu fiu
Coś wrzucę po dłuższej przerwie coby wątek trochę odżył.
503
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
NTO jako NieTaOgniskowa ;-)
Owszem, ta.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący