http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;
Najlepiej to sobie samemu założyć kajdany w postaci :tego nie można ,tego nie należy ,to nie pasuje. Gotowy przepis na paraliż gatunkowy.
Ależ dyskutuj śmiało, tylko podpieranie się w dyskusji definicjami których nie ma do niczego nie prowadzi. Możemy sobie porozmawiać o granicach ślubnej fotografii z tym że miejmy świadomość że do obiektywizmu daleko każdej ze stron.
Żeby nie było że moje zdjęcia to tylko ekstremizm mam i sielankowo, jest całusek, jest zachód słońca, ba, nawet parasolka jest.
186.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Masz w galerii sporo fajnych zdjęć. Podobają mi się twoje eksperymenty - ale uparcie pokazujesz w ślubnej te najmniej smaczne. W mojej opinii oczywiście.
Powiedz mi w takim razie - jak wygląda rozmowa z klientem na temat takiej sesji? Sami proszą o coś oryginalnego czy ty proponujesz np. "zabijmy panne młodą". Albo - pracuje pani w restauracji? To może zdjęcie w kuchni s warzywami? To nie sarkazm to pytanie do dyskusji - ciekawi minie jak proponujesz takie sesje i jak młodzi na to reagują.
http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;
W tak pięknych okolicznościach przyrody nie może być inaczej![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Wyżarło trochę twarzy :/
Jeżeli klient chce poszaleć to mi to mówi i wtedy zastanawiamy się w jaki sposób poszaleć żeby było wesoło i przy okazji coś o parze. Jeżeli widzę że klient mógłby poszaleć ale jeszcze o tym nie wie albo wstydzi się zaproponować, albo nie wie że może coś zaproponować wtedy sam proponuję jakiś eksperymencik. Nie jest tak że cała sesja to jedna wielka Sodoma i Gomora, robimy też normalne ujęcia, tka jak ostatnia para nie ma tylko zdjęć z warzywami. Natomiast uważam że obecnie, kiedy każdemu kto kupił lustrzankę wydaje się że może robić zdjęcia ślubne i kiedy tak wielu na rynku jest dobrych fotografów wyróżnianie się z tłumu może tylko zrobić dobrze. Kilkukrotnie klienci mówili mi że oglądali portfolia kilkudziesięciu fotografów i byłem jedynym którego zapamiętali.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A czego się spodziewałeś przy takim ujęciu?
Ostatnio edytowane przez pank ; 24-05-2010 o 23:25 Powód: Automerged Doublepost