Strona 123 z 225 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Uff, dzięki, naprawdę się cieszę że mi nie zabraniasz. Szczerze mówiąc to średnio mnie interesuje co zaliczasz a co nie do fotografii ślubnej. No offence, to co piszesz to na szczęście tylko Twoja prywatna opinia ani obiektywna ani miarodajna. Nawet jeżeli powstała by kiedyś definicja "ślubnej fotografii" i moje zdjęcia by się w niej nie mieściły to szczerze mówiąc był by to dla mnie powód do zadowolenia. Ale na prawdę nie rozumiem sensu dyskusji czy coś można czy nie zaliczyć do tego czy innego działu fotografii. Broń boże nie ma być to adekwatny przykład ale Salvadora Dali kumple wywalili z grupy surrealistów właśnie dla tego że się nie trzymał definicji .
    .
    EOT z mojej strony. Forum jest do dyskusji - więc chciałem podyskutować.
    Pozdrawiam

Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dla czego problem? Z resztą w dobie internetu, błyskawicznej komunikacji i łatwości przemieszczania się nic nie stoi na przeszkodzie żeby szukać klientów tam gdzie ma się ochotę.
    To nie Twój problem. Raczej chodziło mi w drugą stronę.

PS. Ładna pocztówka ;-)

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Najlepiej to sobie samemu założyć kajdany w postaci :tego nie można ,tego nie należy ,to nie pasuje. Gotowy przepis na paraliż gatunkowy.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ależ dyskutuj śmiało, tylko podpieranie się w dyskusji definicjami których nie ma do niczego nie prowadzi. Możemy sobie porozmawiać o granicach ślubnej fotografii z tym że miejmy świadomość że do obiektywizmu daleko każdej ze stron.
    Żeby nie było że moje zdjęcia to tylko ekstremizm mam i sielankowo, jest całusek, jest zachód słońca, ba, nawet parasolka jest.
    186.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Ależ dyskutuj śmiało, tylko podpieranie się w dyskusji definicjami których nie ma do niczego nie prowadzi. Możemy sobie porozmawiać o granicach ślubnej fotografii z tym że miejmy świadomość że do obiektywizmu daleko każdej ze stron.
    Żeby nie było że moje zdjęcia to tylko ekstremizm mam i sielankowo, jest całusek, jest zachód słońca, ba, nawet parasolka jest.
    186.
    Masz w galerii sporo fajnych zdjęć. Podobają mi się twoje eksperymenty - ale uparcie pokazujesz w ślubnej te najmniej smaczne. W mojej opinii oczywiście.

Powiedz mi w takim razie - jak wygląda rozmowa z klientem na temat takiej sesji? Sami proszą o coś oryginalnego czy ty proponujesz np. "zabijmy panne młodą". Albo - pracuje pani w restauracji? To może zdjęcie w kuchni s warzywami? To nie sarkazm to pytanie do dyskusji - ciekawi minie jak proponujesz takie sesje i jak młodzi na to reagują.
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

E tam, centralne kadrowanie

Miasto
    wawa

Domyślnie

W tak pięknych okolicznościach przyrody nie może być inaczej
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

W tak pięknych okolicznościach przyrody nie może być inaczej
    okoliczności przyrody zaiste piękne... młodzi mniej...konkluzja: piękny krajobraz, młodzi tylko go psują

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyżarło trochę twarzy :/

Miasto
    wawa

Domyślnie

Jeżeli klient chce poszaleć to mi to mówi i wtedy zastanawiamy się w jaki sposób poszaleć żeby było wesoło i przy okazji coś o parze. Jeżeli widzę że klient mógłby poszaleć ale jeszcze o tym nie wie albo wstydzi się zaproponować, albo nie wie że może coś zaproponować wtedy sam proponuję jakiś eksperymencik. Nie jest tak że cała sesja to jedna wielka Sodoma i Gomora, robimy też normalne ujęcia, tka jak ostatnia para nie ma tylko zdjęć z warzywami. Natomiast uważam że obecnie, kiedy każdemu kto kupił lustrzankę wydaje się że może robić zdjęcia ślubne i kiedy tak wielu na rynku jest dobrych fotografów wyróżnianie się z tłumu może tylko zrobić dobrze. Kilkukrotnie klienci mówili mi że oglądali portfolia kilkudziesięciu fotografów i byłem jedynym którego zapamiętali.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wyżarło trochę twarzy :/
    A czego się spodziewałeś przy takim ujęciu?
    Ostatnio edytowane przez pank ; 24-05-2010 o 23:25 Powód: Automerged Doublepost

Strona 123 z 225 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133173223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów