Strona 151 z 228 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Strasznie marudzicie, towarzysze. Wykonanie w fotoszopie renderu 3D nie było moją intencją, obrazek powstał "just for fun" i w nosie mam z której strony oświetlony jest tygrys. Oczywiście że gdybym miał możliwość zrobienia tygrysowi zdjęcia oświetlił bym go z odpowiedniej strony, pytanie tylko czy odpowiednia była by ta z której oświetlone jest wszystko inne, ale to nie istotne. Tak czy siak, miałem do dyspozycji to co miałem ale myślę że w przypadku akurat takiego obrazka rozbieranie go na czynniki pierwsze nie ma za bardzo sensu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Widzę że lubisz jak wszystko jest jednoznaczne i oczywiste. Ja z kolei lubię jak jest wieloznaczne i nieoczywiste.
    Jakie wieloznaczne i nieoczywiste ? Jaka tu wieloznaczność ? Piszesz o Młodym i jego rękach ? Nie dość że nie wiadomo o co chodzi z tymi jego rękoma , to jeszcze wyszło to kiczowato i "super expressowo"....
    Głupio te ręce wyglądają po prostu - nie dorabiajmy filozofii.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Muszę się powtórzyć, ale trudno. To co dla Ciebie wygląda głupio, nie musi głupio wyglądać dla wszystkich. Nie wiem co to znaczy "superexpresowo" nie czytam tego periodyku. Kicz jest jednym z efektów które tym razem były istotne, poruszanie się po jego granicy sprawia mi dużą przyjemność. Z resztą, boolywood to przecież kwintesencja kiczu. W każdym razie gdyby na tym zdjęciu kolo klęczał i się modlił chyba bym puścił pawia, granica kiczu której nie chciałem przekroczyć z pewnością była by przekroczona.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Faktycznie marudzicie (prawie) wszyscy.
    Obrazek na pierwszy rzut oka jest fajny, trochę intrygujący. To nic że troszkę kiczowaty, czy artdeco etc... Efektownie zaświecona scena a dodatki miały wywołać określone reakcję i to nawet wyszło.
    Że nie jest idealnie, przeszkadza tylko jeśli zaczynamy się przyglądać i szukać wad.
    Dla mnie tygrys powinien pod innym kątem wkraczać i być większy. Ale dzieła sztuki do wywieszenia w galerii Pank chyba nie chciał robić. Toż to zdjęcie ślubne z pleneru, które ma być inne niż pozostałe.
    Tygrysek źle świecony? Jakby był oświetlony tylko z lewej strony to nie byłoby go widać. A tak jest oświetlony punktowo gridem - ot, jedna lampa więcej
    Ehh, marudy
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Muszę się powtórzyć, ale trudno. To co dla Ciebie wygląda głupio, nie musi głupio wyglądać dla wszystkich. Nie wiem co to znaczy "superexpresowo" nie czytam tego periodyku. Kicz jest jednym z efektów które tym razem były istotne, poruszanie się po jego granicy sprawia mi dużą przyjemność. Z resztą, boolywood to przecież kwintesencja kiczu. W każdym razie gdyby na tym zdjęciu kolo klęczał i się modlił chyba bym puścił pawia, granica kiczu której nie chciałem przekroczyć z pewnością była by przekroczona.
    Pank, zrób ankietę na temat tego Pana Młodego i ułożenia jego rąk.
    Zobaczymy co powie Ci statystyka.

Szkoda że jesteś taki uparty co do swoich prac. Jak mi u mnie napisałeś że moja Para Młoda za bardzo zlewa się z tłem, to w PS przemazałem "burnem" i poprawiłem troszkę.

Dla mnie - podkreślam - dla mnie, Pan Młody wygląda dziwnie na Twojej focie.
    A tak poza tym to w tym "klimacie" fota jest fajna.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Michał, ankiety to w innym zawodzie. To zdjęcie powstawało na tyle świadomie że wyniki ankiety średnio by mnie interesowały. Nad ustawieniem pracowaliśmy dłuższą chwilę, zrobiłem kilka wariantów, wybrałem ten bo wydał mi się najbardziej odpowiedni. Jednak mimo wszystko wolę kiedy autor zdjęcia jest jeden stąd niechęć do ankiet. Tak zrobiłem, tak widzę, teraz pokazuję, owszem, żeby usłyszeć Wasze zdanie. Ale to co piszesz znaczy dla mnie tylko tyle że w wersji Michała Sokołowskiego młody miał by inaczej ułożone ręce, przyjmuję do wiadomości i akceptuję, ale ty też przyjmij do wiadomości i zaakceptuj że w wersji Piotra Knap te ręce są odpowiednie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

Ale Wy macie problemy.... Mnie sie nawet podoba Ciekawa koncepcja, tygrys mi w ogole nie lezy. Lepiej bylo jakis pomnik tygrysa znalezc

Domyślnie

Michał, ankiety to w innym zawodzie. To zdjęcie powstawało na tyle świadomie że wyniki ankiety średnio by mnie interesowały. Nad ustawieniem pracowaliśmy dłuższą chwilę, zrobiłem kilka wariantów, wybrałem ten bo wydał mi się najbardziej odpowiedni. Jednak mimo wszystko wolę kiedy autor zdjęcia jest jeden stąd niechęć do ankiet. Tak zrobiłem, tak widzę, teraz pokazuję, owszem, żeby usłyszeć Wasze zdanie. Ale to co piszesz znaczy dla mnie tylko tyle że w wersji Michała Sokołowskiego młody miał by inaczej ułożone ręce, przyjmuję do wiadomości i akceptuję, ale ty też przyjmij do wiadomości i zaakceptuj że w wersji Piotra Knap te ręce są odpowiednie.
    luz.

tak z ciekawości - tego typu zdjęcia robisz na laptopa i aparat jednocześnie ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie, obrazek wcześniej mam w głowie na wyświetlaczu tylko podglądam czy mniej więcej się zgadza.

Domyślnie

Nie, obrazek wcześniej mam w głowie na wyświetlaczu tylko podglądam czy mniej więcej się zgadza.
    to że w głowie masz to rozumiem.

jak ja bym robił takie "wygibaso-błysko-pozy" ;-) to bym na laptopa robił,
    dużo błędów można uniknąć.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Na plenerze mam 2 aparaty wielką torbę i wielki softbox na statywie, ostatnią rzeczą jaką potrzebuję to laptop, zwłaszcza że mój ma 17" matrycę. Szkoda zachodu i nie ma sensu dźwigać, miniaturowy wyświetlaczyk Dsa II jest dla mnie wystarczający.

Strona 151 z 228 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów