Strona 116 z 228 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    277. Ludzie w tle. Ponadto przesunąłbym całą scenę o jeden słup w tył, bo teraz pierwszy słup od prawej jest ciemny i ciąży.

278. Trawa wyszła tak sobie - trochę wymęczona.

279. Głowa faceta aż krzyczy o porządną maskę.
    I wyszło by to co zwykle w Twoich zdjęciach...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    279. Głowa faceta aż krzyczy o porządną maskę.
    Robiąc to zdjęcie przypomniał mi się Dzień Świra i "pośród ogrodu siedzi ta królewska para", celowo dałem lekką poświatę wokół postaci.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    A jak się w tym samym miejscu co parę postawi modeli to już nie szmira?
    W fotografii, jak i w wielu innych dziedzinach, wiele zależy od tematu.

Śmieszne są dla mnie takie zachowania, że gość płaci za plener, a nie chce mu się go robić. Już się z tym spotkałem, tylko że tamten mój "młody" poszedł sobie, a ja zostałem pocieszać płaczącą pannę młodą :-?
    Skasowali mi ;(

Miasto
    wawa

Domyślnie

E tam, w większości przypadków zdjęć bardziej chcą młode, z facetami to różnie, czasem nie lubią, czasem im wszystko jedno, po prostu przychodzą na sesję dla małżonki. W tym przypadku mam wrażenie że Marek przyszedł niezbyt entuzjastycznie nastawiony, ale szybko mu przeszło, widocznie zupełnie inaczej sobie taką sesję wyobrażał.

Ps. Sam jestem raczej frakcja nielubiąca pozować do zdjęć .
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Zależy kto, komu za to płaci. Jak płacą młodzi, to szmira, a jak się płaci modelowi to jest to sesja profesjonalna...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Już o tym pisałem. Ja po prostu nie lubie ustawianych zdjęć, gdzie pewne zachowania są wymuszone i sztuczne. Nieważne czy zrobi to aktor czy kolega. Wole reportaż, albo klasyczne portrety. A mój komentarz nie był o tyle do Twoich zdjęć co ogólnie do plenerów. Sam raczej nie chciałbym mieć sesji plenerowej.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Luzik, to co napisałeś potraktowałem ogólnie nie personalnie. Ale wynika z tego że nie lubisz wymyślanych opowieści. Tylko na zdjęciach czy ogólnie?

Domyślnie

No własnie pisząc ostatniego posta, zacząłem się nad tym zastanawiać. Bo np. cały film czy teatr jest wymyślony, udawany i świetnie się bawie oglądając np. dobrą prace operatora kamery itd.

Zacząłem się zastanawiać, dlaczego przeszkadza mi to w obrazie statycznym. Jeszcze nie doszedłem do żadnego wniosku. Jak dojde, to się podziele. A jeżeli ktoś ma z tym doświadczenie, to też niech się podzieli.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No bo jak oglądasz film, to po 5min wyłączasz myślenie odnośnie tego, że to wszystko to fake. Zaciera się percepcja świata realnego (wiem, przesadzam :P), przestajesz widzieć to co naokoło, skupiasz się tylko na obrazie i dźwięku.

Inaczej jest w kwestii fotografii, szczególnie tej publikowanej na CB, gdzie tłem jest szablon forum, avatary cały czas przypominają ci o tym, że jesteś w internecie, a nie w świecie, który jest na zdjęciu.

Może być?

Domyślnie

pank, może być? :-)

Strona 116 z 228 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów