Świetny pomysł i realizacja sesji.
Świetny pomysł i realizacja sesji.
zaiste widać konsekwencję, dobra sesja i wbrew opinii Sergiusza uważam, że obróbka też pasuje i jest w porządku... jedno jednak bym zmienił... teksturę inną do każdego zdjęcia, ale to już było mówione.
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Na 266 prym wiedzie centralny dzbanek i butelka. Przesunąłbym je na lewą część stołu. Pozatym konsekwencja obróbki : porównaj plakacik naścienny w 266 i 267. Reszta cacy git i mucha nie siada - nie ma prawa się nie podobać parze![]()
Co się dzieje z tą Trybuną? Wydaje się za mała, wtedy miała większy format o ile pamięć mnie nie myli. Pomijam fakt, że strona tytułowa jest ostatnia.
C-F-K - forever
Trybuna to przerobiona rzepa, tylko nagłówek zmieniłem.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Jak się Sierant dowie...
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
hehehe
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Za pierwsze ćwiczenie jakie wykonałem w szkole fotograficznej otrzymałem 3 z dwoma minusami. I to tylko dlatego, że redisówką wydziargałem w miarę równą tabelkę z opisem zdjęcia. Dowiedziałem się wtedy, że zdjęcie poza tym, że ma mieć równe boki lub marginesy powinno być czyste, pozbawione śladów obróbki chemicznej, plam czy uszkodzeń mechanicznych wynikających z zawiłego procesu. A karygodnym jest już fakt jeśli na zdjęciu znajdują się odciski palców lub kurz , brud i inne farfocle, które będą świadczyć o niechlujności fotografa bądź laboranta mającego zachować czystość a jeśli już to ma on do dyspozycji narzędzia takie jak chiński tusz aby to i tamto ze zdjęcia usunąć. Mnie uratowała tabelka ale moja koleżanka miała mniej szczęścia i usłyszała coś w rodzaju: „Co sobie klient pomyśli o Twoich gaciach jak zobaczy takie obsyfione zdjęcia” Tak, że nie wiem skąd się wzięło mniemanie, że zdjęcia zza komuny lub stare powinny być obsyfione i w plamy.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Bo to raczej pokazuje, że te zdjęcia są zniszczone przez te powiedzmy 30 lat...taka tandetka troszke, tak jak niszczenie specjalnie jeansów nożyczkami, żeby wyglądały na zajechane i bardziej vintage![]()
Sergiuszu, masz rację...zdjęcia oczywiście powinny być piękne, dopieszczone, czyściutkie a gacie powinny być wyprane, zapominasz jednak, że:
1. szkołę kończyłeś XX lat temu i od tego czasu fotografia przestała być tym czym była wtedy a wszelkie zabiegi mające na celu uzyskanie określonego efektu są dopuszczalne.
2. nie są to zdjęcia "do dowodu" ani z wakacji pod gruszą tylko jest to artystyczna wizja panka i wariacja na temat...
3. zakładając, że zdjęcia robione XX lat temu w czasie kiedy odbierał je klient były czyste i pachnące to po upływie właśnie tych XX lat już takie nie są a zwłaszcza te, które się często oglądało...w najlepszym wypadku kolory już nie te a i zadrapania i zagięcia zdarzają się często
4. zdjęcia stare zazwyczaj są obsyfione i w plamy
5. rzecz najważniejsza... pank ma taką wizję i przyjął taką konwencję, robi to skutecznie bo wywołał dyskusję na temat...![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/