Strona 104 z 228 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Domyślnie

goździk czerwony byłby lepszy ;-)
    Co do szkieł to były chyba w większości sprzęty ddr-owskie i rosyjskie.
    Ja do dziś takich wynalazków używam ( ruskimi obiektywami można się bronić a jupiter 135/4 ma osłonę z rurki hydraulicznej chyba )

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    A nasi towarzysze radzieccy czy tam niemieccy nie produkowali jasnych szkieł?
    Zeiss tanszy raczej nie byl - a co do radzieckich to nie wiem, ale nie widac na rynku super jasnych stalek, wiec wtedy tez ich raczej nie bylo?

Ale ogolnie uwaga, ze uzycie malej glebi psuje klimat PRL to dziwna wydumka Wtedy duzo zdjec pwostawalo na 'psixie' i innych tanich srednioformatowcach, a tam przeciez glebia jeszcze bardziej papierowa.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

... w każdym razie nie było świateł dla pieszych z przyciskiem

Co do tekstury, to przeszkadza mi jej intensywność na zdjęciach w pomieszczeniach. Przez te kropy i brudy wydaje się, że wnętrza są tak brudne i meliniarskie właśnie jak ktoś już wspomniał. Delikatna tekstura, i podrasowane kolorki mogą być, ale zbyt ostre psują nieco te klimaty.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dla mnie to ostatnie to amatorszczyzna z powodu wystającej latarni z głowy dziewczyny.

Za komuny farby talensa i inne specyfiki można było nabyć za okazaniem legitymacji związku malarzy w sklepie na Mazowieckiej. Co do sprzętu to zawodowcy mogli się zaopatrywać w takim czymś co nazywało się Foto Kino Film lub w Pewex- ie był taki jeden specjalny z materiałami i sprzętem fotograficznym przy ul Dzikiej. Był też komis na Nowym Świecie a w zasadzie brama przed jego wejściem gdzie można było w zasadzie nabyć wszystko. Do tego były dwie giełdy fotograficzne. Niestety na pewien rodzaj sprzętu było embargo i tego nie można było kupić.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

A czemu miały by nie być? Trochę z innej branży, ale moi rodzice sprowadzali sobie pędzle i farby talensa z zachodu bo polskimi podobno nie dało się pracować a nie byliśmy ani bogci ani nie mieliśmy rodziny za granicą więc podejrzewam że profi fotografowie jakoś ten sprzęt sprowadzali. Tak apropo pędzli dygresja, to dziecięciem będąc jak siedziałem sam w domu to stwierdziłem że coś strasznie poszarpane i nie równe te pędzelki talensa, wziąłem nożyczki i je wszystkie równiutko przyciąłem. Rodzice jakoś nie byli zadowoleni.
    hmmm... być moze Twoi rodzice są odrobinę starsi ode mnie, ale ja już kupowałem w sklepach zaopatrzenia artystów plastyków...oczywiście ze stosownym papierkiem tj dyplomem uczelni ew. indeksem... eLki oczywiście były i nie jestem pewien czy nie można ich było kupić w PeWeXie. Polskie farby nie były takie złe, ale paleta barw była skromniusia. Echhh...stare dobre czasy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W sumie to nie wiem gdzie rodzice kupowali pędzle, być może na mazowieckiej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Echhh...stare dobre czasy
    MO,SB,ZOMO, inwigilacja, wszechobecne kolejki, ehhh, stare dobre czasy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Tak, najfajniejsza kolejka była w składnicy harcerskiej przy Marszałkowskiej. Mogłem stać i się gapić bez końca.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Tak, najfajniejsza kolejka była w składnicy harcerskiej przy Marszałkowskiej. Mogłem stać i się gapić bez końca.
    Wyglada, że mielismy baaardzo dużą szanse sie spotkać
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Jak moi rodzice chcieli mieć ze mną spokój to też stawiali mnie przy tej gablocie. Mieli wtedy 1,5h czasu dla siebie...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 104 z 228 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów