Strona 96 z 228 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Jakby na to nie patrzeć, to dodawany szum jest swego rodzaju teksturą. Więc możecie sobie dodawać te tekstury do woli aż zdjęcie przestanie być zdjęciem
    Pisząc inaczej, bardziej obrazowo i zupełnie luźno - zateksturowane zdjęcia panka mogą kojarzyć się z:
    http://www.kursy.czestochowaonline.p...psd_26_plm.jpg
    chociaż mogły by też aspirować choćby do czegoś nawet więcej ( ):
    http://drukujwspomnienia.pl/files/im...vazza_2008.jpg
    Natomiast po kolejnych ingerencjach (np. szumotekstury) zdjęcie zaczyna przeistaczać się w grafikę:
    http://i44.tinypic.com/axiqlj.jpg
    A to już nie zdjęcie.

Zaznaczam że to zupełnie lekki wywód, na powyższy temat.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    no, dobra, all... zacznimy od początku
    zgodzisz się, że fotografia jest dziedziną sztuki i to jak wygląda zdjęcie zależy od tego jak je widzi autor. Wyobraź sobie teraz, że do pracowni artysty malarza przychodzi jego kumpel, bierze pędzel i paprze po obrazie po czym z dumą stwierdza..."wiesz, nie całkiem to mi się udało, ale chodziło mi o zasadę więc na szybko zchrzaniłem Ci obraz". W ogóle tłumaczenie się, że coś wyglada jak wygląda bo było robione "na szybko" to kpina w żywe oczy. Chcesz pokazać, autor się zgadza, to się, do jasnej cholery, postaraj i przyłóż się, bo chrzanić o tym ze chodzi o zasadę to każdy może. Jeśli w Twoim wieku liczą się konkrety...to akurat TEN konkretny szum był do kitu i sam to widzisz. "Konkretnie" to byłoby wtedy kiedy by się postarał i zamiast minuty poswięcił zdjęciu dwie minuty. Jesli chciał pokazać, że można inaczej i lepiej i zdjęcie dzieki temu zyska to niech to będzie lepiej bo to co pokazał to jest gorzej. I nie ja pierwszy to zauważyłem, że zmasakrował zdjęcie. Przejrzyj posty dokładnie to sam zobaczysz.

I niestety tak uważam, zdjęcie jest własnością autora i bez jego zgody wszelkie manipulacje na zdjęciu są niewłaściwe ( a na dodatek takie kiepskie manipulacje)... i to jest prawda absolutna. Nie ja wymyśliłem prawa autorskie.
    Po co Ty mącisz ? Pank ustosunkował się do opcji ujednolicenia przez zaszumienie i koniec.... nie ma żadnego konfliktu, nie ma żadnegp problemu..
    Po co się wtrącasz ?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale jak co? Bo chyba czegoś nie doczytałem
    nie ma sprawy...nawet gdybys doczytał to i tak byś nie zrozumiał ...to jak czeski film jest Jeden o bombie a drugi o trąbie))

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Po co Ty mącisz ? Pank ustosunkował się do opcji ujednolicenia przez zaszumienie i koniec.... nie ma żadnego konfliktu, nie ma żadnegp problemu..
    Po co się wtrącasz ?
    bo to jest forum, jakbys zapomiał, i jeśli Ty wtrąciłeś swoje trzy grosze to kazdy może, cnie?
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 01-03-2010 o 22:23 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    nie ma sprawy...nawet gdybys doczytał to i tak byś nie zrozumiał ...to jak czeski film jest Jeden o bombie a drugi o trąbie))

bo to jest forum, jakbys zapomiał, i jeśli Ty wtrąciłeś swoje trzy grosze to kazdy może, cnie?
    tak, to jest forum- a Ty wprowadzasz negatywne emocje, ustawiasz się w roli PAna Boga. Po co ?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

wyraziłem jedynie SWOJĄ opinię na temat poprawiania "na kolanie" czyichś zdjęć. Być może nie byłoby tej rozmowy w ogóle, gdybyś się postarał. Nota bene pozwoliłem sobie odwiedzić Twoją stronę i obejrzeć galerie zdjęć. Sporo fajnych zdjęć tam widziałem, ale nie widziałem żadnego, które "potraktowałbyś" tak jak pankowe... zresztą masz rację, skoro pank Cię nie zabił to dalsze dyskusje sensu nie mają. W każdym razie przepraszam za "negatywne emocje". Nic więcej na ten temat nie mam do powiedzenia.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To ja się usmiechnę na zakończenie, choć chciałbym coś dodać

vanderyoung
    Guest

Domyślnie

jak otrzymac takie kolory jak na zdjeciu 120. ?? przepraszam ze tak wtrącam ale mnie to nurtuje

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie pamiętam, dawno to było. Generalnie, kręcenie w ACR i korekta krzywymi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

259.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak swoją drogą, różnica między tym co pokazuje przeglądarka a stanem faktycznym jest dość znaczna.

Ostatnio edytowane przez pank ; 15-03-2010 o 01:56 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Co do zdjęcia to przez tą teksturę modelka wygląda jak by miała mocno owłosione przedramiona.

Co do modelki (bo to jest chyba ta sama co na kilku innych twoich zdjęciach) to jej uroda całkowicie mi nie pasuje. Patrząc na zdjęcia odrzuca mnie jej wyraz twarzy, ogólnie jej uroda jakoś mi nie podchodzi ale głównie jej mimika zniechęca mnie.

Zaznaczam, że nie chce tu kogoś obrażać ale wygląda jak by była po większej ilości alkoholu bądź też innej używki i bardzo mocno chce być uwodzicielska ale jej to poprostu nie wychodzi.

Strona 96 z 228 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów