Strona 41 z 228 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    ...To, że nie lubisz takiego kadrowania, ścięgna Panny Młodej i paru innych pierdół nie oznacza, że ta fotografia jest zła bo nie jest a wręcz przeciwnie - jest świetna.

Tyle ode mnie.
    Ja tylko wskazałem błędy na zdjęciu i nic ponadto. Cieszy mnie fakt, że widzisz je również.:-D A to czy Tobie przeszkadzają czy nie, nie ma znaczenia. Błąd jest błędem bez względu czy ma to być świetna sztuka czy tylko jej namiastka. I owszem prawdziwą sztuką jest łamanie zasad ale w sposób umiejętny. A te sposoby autorowi zdjęcia są nieznane.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Sergiusz czepiasz sie i rozbijasz dobre zdjecie na czynniki pierwsze. Badasz je miarką, centymetrem i szukasz do czego sie przyczepic. Tylko widzisz - to zdjecie nie wpasowuje sie w reguly i jest dobre. Niektorzy za to robia podrcznikowo poprawne zdjecia, ktore sa cholernie nudne. Co lepsze?

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    pojawia się na niej dość wyraźnie widoczne ścięgno
    To nie ścięgno tylko musculus sternocleidomastoideus - mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy

Zdjęcie 188 mi się jak najbardziej podoba.
    Nie zgadzam się z argumentami Sergiusza o krzywiźnie i mocnych punktach- może fajnie byłoby na fotografię patrzeć jak na matematykę, że tu błąd, tam błąd i tu się nie zgadza z podręcznikami. Wtedy wszystko było by jasne i proste i komponowaniem zdjęć zajmowały by się komputery. Tak nie jest i nie o to chodzi.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    Sergiusz czepiasz sie i rozbijasz dobre zdjecie na czynniki pierwsze. Badasz je miarką, centymetrem i szukasz do czego sie przyczepic. Tylko widzisz - to zdjecie nie wpasowuje sie w reguly i jest dobre. Niektorzy za to robia podrcznikowo poprawne zdjecia, ktore sa cholernie nudne. Co lepsze?

A zastanawiałeś się kiedyś skąd te mądrości znalazły się w podręcznikach i o jaką wiedzę są oparte? Może jak byś się chwilkę zastanowił nad tematem to i podręcznikowe ujęcia przestały by być takie nudne?

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Zastanawialem sie. Ale zdanie mam odmienne od Ciebie i niestety nie przekonasz mnie do swojego widzenia fotografii. Dla mnie tamto zdjęcie ma 'to cos' i zaden podrecznik mi nie wmowi ze go nie ma.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie mam zamiaru Cię przekonywać skoro nie potrafisz określić „to coś” Jak by obok był przykład ze zdjęciem poprawnym to by zapewne ono miało „to coś” Już pytałem o to missgruszka ale nie odpowiedziała. Ale może ty odpowiesz albo ktoś inny co przedstawia to zdjęcie?

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja Cię przedtem zapytałam o to, kogo wg Ciebie naśladuje Pank. Przypominam, że napisałeś, że to zdjęcie to nieudolne naśladownictwo.

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Nie mam zamiaru tlumaczyc internetowemu trollowi czym jest 'to cos' i offtopowac pankowi dalej w jego wątku.
    Wybacz za okreslenie ale Twoj sposob pisania najbardziej pod takie zachowanie pasuje. Zamiast jasno okreslic co jest ok, a co nie bawisz sie w kotka i myszke i rozdmuchujesz tematy nie piszac nic konkretnego.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A co to takie dobra fotografia? I jeszcze aby ją czuć? Ja mam odmienne zdanie co do tego ostatniego zdjęcia. Jak dla mnie jest to nieudolne naśladownictwo.
    “Good artists copy; great artists steal.” —Pablo Picasso

Ale ten cytat musi być ci obcy sądząc po szacie graficznej w twojej "lustrzance". Czy po efektach twoich "warsztatów"

Wiem, wiem zaraz "zło konieczne" przyjdzie i walnie mi "czerwoną kartkę "

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Pablo Picasso- to dla mnie neptek co napisałem gdzieś to w tym wątku.:-D

missgruszka-

http://www.canon-board.info/showpost...39&postcount=5

http://www.canon-board.info/showpost...0&postcount=87

Metamorfoza nastąpiła jednak gdzieś w tym miejscu a zdjęcia panka z początku wątku zniknęły bezpowrotnie. niestety. :-( http://www.canon-board.info/showpost...0&postcount=75
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 29-09-2009 o 19:28

Strona 41 z 228 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów