To pewnie dlatego tak wygląda bo obrabiane na Mac-u.:-D
To pewnie dlatego tak wygląda bo obrabiane na Mac-u.:-D
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ale to nie za sprawą żywego języka tak się dzieje. Musiałbym tu strasznie długi elaborat napisać. Niemniej język ma tu niewiele wspólnego. Generalnie obiektyw się przysłania a nie przesłania. A upraszczając ludzie nie znają zasady działania i wyglądu przysłony stąd i nazewnictwo jest dla nich bez znaczenia.
Nie chce pankowi tu brudzic w galerii, to jest zadanie dla dr MiodkaAle przeslona/przyslona to podobny przypadek jak włącznik/wyłacznik. Wiele osób mówi zupełnie inaczej. Inna sprawa - kiedyś (xxx lat temu) nie był wóz, tylko woz. No bo sie wozi a nie wózi.
To tak jak dosłownie wykręcić numer przy pomocy komórki. Tarczy do kręcenia dawno nie ma a wykręca się dalej. Choć coraz częściej już wybiera. :-D
Dobra, Przysłona/Przesłona mode off, do tego jest specjalny wątek na CB i już tam chyba CB'owcy doszli do konsensusu. Ja nie wiem, coś złego się dzieje z CB - skłonności do offtopa narastają wykładniczo.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Huh! No to pełna profeska![]()
Było trochę partyzantki bo zanim wywalę 2k na światło, chciałem sprawdzić czy to w ogóle będzie działać.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
To w żarówki błyskowe nawet ja się nie pakowałem :P