Page 32 of 228 FirstFirst ... 2230313233344282132 ... LastLast
Results 311 to 320 of 2274

Thread: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie pank's Avatar

Quote Originally Posted by Sergiusz View Post
    Napisałeś, że to Twój ulubiony impresjonista, więc bądź konsekwentny.
    Sergiuszu, specjalnie dla Ciebie mogę napisać że obrazy Degas'a z jego okresu fascynacji Manetem wydają mi się jednymi z najciekawszych jakie wywodzą się z nurtu zwanego impresjonizmem. Czepiasz się. Gdybym napisał że Picasso był moim ulubionym kubistą też byś marudził że miał przecież w swoim życiu okresy fascynacją surrealizmem a nawet klasycyzmem?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Sergiusz's Avatar

Quote Originally Posted by pank View Post
    Sergiuszu, specjalnie dla Ciebie mogę napisać że obrazy Degas'a z jego okresu fascynacji Manetem wydają mi się jednymi z najciekawszych jakie wywodzą się z nurtu zwanego impresjonizmem. Czepiasz się. Gdybym napisał że Picasso był moim ulubionym kubistą też byś marudził że miał przecież w swoim życiu okresy fascynacją surrealizmem a nawet klasycyzmem?

Picasso dla mnie nie był malarzem tak, że nie podjął bym tematu:-D. Dla mnie żałosnym jest fakt porównania ubierającej się w rajtuzy Panny Młodej z jego malarstwem ( Degas-a). Gdzie baletnice i Opera a ślubniaki?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Mały eksperyment z ostatniego wesela, 2 studyjne źródła światła, 2 parasolki, aparat na statywie, wężyk, każemy gościom się wygłupiać i efekt jest taki:

181.
    182.
    183.
    184.
    185.
    186.
    187.

Zdjęcia nie są mocno obrabiane, tylko wywołanie rawa, retusz syfów z matrycy i ew. jakiegoś kontaktu, pełen spontan.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna missgruszka's Avatar

Fajne! Lubię ludzi tórzy mają do siebie dystans Myślę, ze będą z przyjemnością oglądać te zdjęcia nawet za dobrych kilka lat.

Zablokowany

Z tą kiełbacha to dobre
    Wkurza mnie kolor ściany i to, że ludzie byli za blisko niej (większe i miększe cienie byłyby tutaj chyba ciut lepsze)

Na 185 panu po prawej wystaje kontakt z d..y.

Wężyk? Ale że jak?

Jeśli na weselu gościom się coś każe to w efekcie możemy otrzymać zdjęcia takie jak widać. Marne. Może nawet bardzo marne.

Kolor ściany i gabaryty pomieszczenia to rzeczy na które nie miałem wpływu, następnym razem wezmę białe tło. Tego akurat kontaktu nie wywaliłem właśnie dla tego że wystaje z ****. Wężyk normalnie, jak że jak? Statyw, przesłona 9, wyłączony AF i tylko stałem z boku i naciskałem spust.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli na weselu gościom się coś każe to w efekcie możemy otrzymać zdjęcia takie jak widać. Marne. Może nawet bardzo marne.
    Nie miałem zamiaru robić dobrych technicznie zdjęć, zamiarem był spontan. Moje "kazanie" ograniczyło się do rozstawienia sprzętu i poproszenia młodych żeby się chwilę powygłupiali, reszta działa się sama.
    Last edited by pank; 22-09-2009 at 11:11 AM. Reason: Automerged Doublepost

Co to jest przesłona?

Zablokowany

Quote Originally Posted by pank View Post
    Statyw, przesłona 9, wyłączony AF i tylko stałem z boku i naciskałem spust.
    Mhm. Już myślałem, że sami sobie naciskali

Co to jest przesłona?
    Kawał blachy, który w całości uniemożliwia padanie światła na element światłoczuły. Numeruje się je w zależności od grubości i struktury materiału. No co, nie wiedziałeś?
    Last edited by micles; 22-09-2009 at 11:16 AM. Reason: Brak powodu do cholery! Porąbany plugin do forum, o!

Quote Originally Posted by micles View Post
    Mhm. Już myślałem, że sami sobie naciskali
    Myślałem o tym, ale doszedłem do wniosku że lepiej żebym sam decydował kiedy robić zdjęcie, zwłaszcza że miałem tylko żarówki błyskowe które za szybko się nie ładują.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co to jest przesłona?
    Gratulacje, złapałeś mnie na literówce, myślę że świat będzie lepszy odkąd go o tym poinformowałeś. Podaj mi, proszę, swój adres, prześlę Ci medal okolicznościowy.
    Last edited by pank; 22-09-2009 at 11:18 AM. Reason: Automerged Doublepost

Page 32 of 228 FirstFirst ... 2230313233344282132 ... LastLast