Jasne że przeszkadzają samochody czy inne elementy tła - ale dla mnie jest to mniej istotne i całość wywarła na mnie dobre wrażenie. Pozdrawiam
Jasne że przeszkadzają samochody czy inne elementy tła - ale dla mnie jest to mniej istotne i całość wywarła na mnie dobre wrażenie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 25-11-2009 o 23:29
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Dla mnie są fajne, dla tego używam.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Jak zwykle prezentujesz dobry poziom, dlatego odniosę się tylko do oceny wad:
223. Rozciągnięte brzegi kadru zbytnio zwracają moją uwagę, nie dość że zbeczkowani ludzie to jeszcze ten z lewej wygląda jakby spał lub siedział w barze nad piwem, a ten z prawej w ogóle nie pasuje do wystroju całości.
do 227. pasowałoby dodać jeszcze jakieś ujęcie bo wyskoczyło jak filip z konopii i nie ma przed i po żadnej ciągłości...
228. Już opisane
229. Fajne ale za bardzo leci w bok (wg mnie)
P.S.
Podoba mi się pomysł wykorzystania fisha w 230.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Ostatnio edytowane przez pank ; 26-11-2009 o 01:04 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
do ciebie nie piję, sam nic nie piję, od pewnego czasu dla mnie liczy się ogólny odbiór i jesli mi sie nie podoba to piszę, jesli się podoba to też piszę. Tu akurat ogólnie jest fajnie i małe błędy nie są aż tak istotne. Pewnie że do części można się czepić - zwłaszcza gdy autor wystawia pod krytykę pojedyncze prace. Może głupoty gadam, bo po 16h dziennie obrabiam, obrabiam, obrabiam i ob(d)robić się nie mogę i może to zmęczenie...??
Ogólnie pank nie jest żle lecz dla kogoś robiącego i oglądającego na co dzień śłubniaki przydałoby się coś innego, wyjątkowego.
I u pozostaje odwieczne pytanie czy te zdjęcia mają się nam-użytkownikom forum podobać. Jeśli tak to czy autorzy ślubniaków prezentujący je tutaj specjalnie tak selekcjonują "pod forum", bo powinni (wybierać ujęcia te bardziej artystyczne z tych 'bardziej odwalających robotę') ?
Czy też mają się zleceniodawcom podobać, bo jeśli tak to użytkownicy forum (tym bardziej 'konkurencja' ) właściwie nic do gadania nie mają, bo jak odebrane i zapłacone bez reklamacji to znaczy że spełniły swoje zadanie i autor powinien być zadowolony, bez szukania dodatkowego poklasku.
Tu nie chodzi o szukanie poklasku tylko skonfrontowanie swoich prac z innymi fotografami. Ktoś kto temacie siedzi trochę bardziej niż niedzielny pstrykacz może zwrócić uwagę na kilka istotnych szczegółów które klientowi umkną ale zadbanie o nie sprawi że zdjęcia będą się mu jeszcze bardziej podobały.
Nic z tego. Nikt nie zwrócił na nie uwagi.:grin:
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.