Strona 40 z 228 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A co to takie dobra fotografia? I jeszcze aby ją czuć? Ja mam odmienne zdanie co do tego ostatniego zdjęcia. Jak dla mnie jest to nieudolne naśladownictwo.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale kogo Pank naśladuje?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missgruszka Zobacz posta
    Ale kogo Pank naśladuje?
    Pierwsze co powinno się kojarzyć z pocałunkiem to chyba sam Pocałunek Klimta. Tyle, że wtedy słowo, którego użyłem wcześniej niezbyt pasuje. Powiedz co przedstawia to zdjęcie?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja mam odmienne zdanie co do tego ostatniego zdjęcia.
    a ja myślę, że niewiele osób jest ciekawych Twojego zdania

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ponawiam pytanie - kogo Pank naśladuje?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Sergiusz, proszę, jak masz coś ciekawego do powiedzenia, mów, jak nie masz to oszczędź mi swoich pseudo profesjonalnych niedomówień. Ani to mądre, ani fajne. Masz jakieś konkretne uwagi?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Konkretne uwagi:

Kadr: Komponując zdjęcie sedno sprawy czy główny temat jego akcji powinien się znajdować w mocnym punkcie obrazu lub gdzieś w pobliżu. Jako, że do wyboru mamy cztery takie punkty w ,których nie jest umiejscowione nic szczególnego możemy mówić o centralnym kadrowaniu, które jest raczej powszechnie stosowane przez amatorów nieznających fotograficznych podstaw.

Sam kadr pochylony jest w lewo co w tym przypadku nie stanowi błędu jako, że nie widać podstaw walących się ścian i przedmiotów ale jest niezgodne z zasadami grawitacji i osoby siedzące powinny wykazywać tendencję do zsuwania się z ławy czy łóżka a ze zdjęcia wynika coś zupełnie odwrotnego. Znacznie lepiej aby w tym przypadku obraz przechylał się w prawo. Zdjęcie by było wtedy w zgodzie z naturą.

Zdjęcia autora umieszczone w tym wątku będą rozpoznawalne przez łamanie zasad a w tym przypadku przez wyrastający z głowy pana widocznego na zdjęciu ciemny słup narożnika. Wyrastające z głów osób widocznych na zdjęciu przedmioty, latarnie i drzewa stanowią jeden z fotograficznych błędów zwanych szkolnymi.

Popatrzcie co się dzieje na szyi pani widocznej na zdjęciu. Ze względu na niewygodną pozycję i mocne przekręcenie głowy pojawia się na niej dość wyraźnie widoczne ścięgno co na pewno nie dodaje uroku zdjęciu a wręcz przeciwnie.

Wystarczy czy mam rozwinąć temat?

Domyślnie

Będę passe i poprę Sergiusza, a co! Coś mnie ta fotka nie urzekła, przez to krzesło nic nie widać! Natomiast ścięgno mi się podoba, jest takie wampirze

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Kadr
    Złoty podział ważny jest dla osób, które zaczynają swoją przygodę z fotografią. Sztuką jest zrobienie zdjęcia nie trzymając się ogólnie przyjętych zasad i IMHO się to tutaj udało.
    Zdjęcia autora umieszczone w tym wątku będą rozpoznawalne przez łamanie zasad a w tym przypadku przez wyrastający z głowy pana widocznego na zdjęciu ciemny słup narożnika. Wyrastające z głów osób widocznych na zdjęciu przedmioty, latarnie i drzewa stanowią jeden z fotograficznych błędów zwanych szkolnymi.
    Widać zostałeś na poziomie szkolnym i tego się trzymasz. Ciemny słup narożnika tutaj nie przeszkadza.
    Popatrzcie co się dzieje na szyi pani widocznej na zdjęciu. Ze względu na niewygodną pozycję i mocne przekręcenie głowy pojawia się na niej dość wyraźnie widoczne ścięgno co na pewno nie dodaje uroku zdjęciu a wręcz przeciwnie.
    Patrzę, widzę i pasuje mi to. Lubię.
    Wystarczy czy mam rozwinąć temat?
    Ale po co?

To, że nie lubisz takiego kadrowania, ścięgna Panny Młodej i paru innych pierdół nie oznacza, że ta fotografia jest zła bo nie jest a wręcz przeciwnie - jest świetna.

Tyle ode mnie.

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

zdjecie mi sie podoba.. a ten "szkolny belkot" do mnie nie trafia

Panku miesiac?..czemu kazesz im tak dlugo czekac?! kurka ja bym Cie zabił

Strona 40 z 228 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów