Strona 19 z 228 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Sergiusz, ale czy Ty wogóle zastanowiłeś się nad bezsensem swojej tezy o oprawkach? Przecież to oznacza, że ludziom w okularach możemy robić zdjęcia tylko z przeciwka, na dodatek musza to być okulary-muchy, żeby były odpowiednio duże i oprawki na zdjęciu nie zawadzały na oczy. To zupełnie wyklucza robienie ludziom zdjęć z profilu, z pół-profilu, lakko z góry, czy też ludziom, którzy noszą okulary zsunięte na czubek nosa.. Mogę rozumieć przyczepienie się do słupów wystających z głowy, nawet drzew, krzaków, czy dzieci z latawcami, ale nie do oprawek! Pank dobrze napisał, to nie błąd tylko rzeczywistość. Inni muszą chodzić z jakimiś metalowymi drutami na zębach, bo lekarze ortodonci tak zarządzili. Czy tym ludziom odmówisz zrobienia zdjęcia, a jeśli nie, to czy też uznasz to za błąd i wymażesz w PS'ie?

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Okulary to jest poważne zagadnienie na zdjęciach. Za szkłem często jest też przesunięcie twarzy co niestety niezbyt ładnie wygląda ( nie mam na myśli zdjęć panka) Szkła mogą się od siebie różnić grubością i mogą nie być jasne a przyciemnione. I jak najbardziej należy robić zdjęcia tylko trzeba to widzieć i wiedzieć jak potem sfotografować. Jak chcesz to mogę wysłać Tobie przykładowe zdjęcia na pocztę jak mi na PW wyślesz mejla.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Za szkłem często jest też przesunięcie twarzy co niestety niezbyt ładnie wygląda
    Sergiusz, ale tego też nie unikniesz.. Nie możesz mieć pretensji, że w oprawkach są wstawione soczewki, króre korygują wady wzroku. Ten efekt o którym mówisz jest oczywiście efektem ubocznym, ale widzimy go na codzień i możemy do niego przywyknąć.

Jak chcesz to mogę wysłać Tobie przykładowe zdjęcia na pocztę jak mi na PW wyślesz mejla.
    Proszę, wyślij, może podyskutujemy. Maila masz w moim profilu.

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Poszły łodzie po wodzie. Można zrobić w zasadzie wszystko tyle, że trzeba najpierw poćwiczyć na „sucho” :-D

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Doleję trochę oliwy do ognia i pokażę kolejne zdjęcie, jak zwykle, miałem za nic zasady kompozycji, zdrowego rozsądku, przyzwoitości, poprawności politycznej, prawa mniejszości, zwierząt, dekalog oraz złamałem konwencję o nie rozprzestrzenianiu broni nuklearnej i ograniczaniu emisji gazów cieplarnianych. Plizz, tel mi łot ju fink:

116.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Pank pozwole dodac cos od siebie jezeli nie przeszkadza Ci opinia amatora ;-)

Sledze Twoj watek od poczatku i zdjecia podobaja mi sie bardzo. Chcialbym wrecz zblizyc sie kiedys troche do poziomu, ktory prezentujesz. Widac ze masz swoj styl i konsekwetnie go rozwijasz.

Nie mniej jednak rozumiem dlaczego niektorym moze sie Twoj styl nie podobac (pisze o stylu, nie "niedociagnieciach warsztatowych" bo jako amator nie czuje sie "upowazniony" do komentowania tychze) jako ze odbiega od klasycznej stylistyki weselnej na ktora zapotrzebowanie jest nadal znaczne. Ktos juz slusznie zauwazyl ze i tak zdjecia powinny se podobac przede wszystkim klientowi i pewnym momencie mozesz stanac przed dylematem typu: czy nadal robic swoje, bo takie zdjecia lubie, czy zaczac robic 'kotlety' bo tego wymaga rynek.

Na koniec mojej tyrady dodam tylko, ze patrzac na zdjecia z mojej sesji weselnej, robione przez profi fotografa z renoma itd... wolalbym wynajac kogos kto ma swieze i nieszablonowe spojrzenie na temat, czyli Ciebie.

pozdrawiam,

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W tym przypadku akurat zrobiłeś wszystko z ogólnie przyjętymi zasadami z jednym małym wyjątkiem o, którym pisałem wcześniej, tak, że nie będę się powtarzał.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Jeżeli mógłbym prosić to jednak się powtórz, rozmawialiśmy o tylu rzeczach że nie wiem co konkretnie masz na myśli. Kolory?
    Yanovitz, dzięki za opinię, miło mi że Ci się podoba, o to właśnie chodzi w zdjęciach ślubnych chyba, żeby podobały się oglądającym, bez względu na to jakie mają pojęcie o fotografii. Mam nadzieję że na rynku jest miejsce i na taką fotografię ślubną jaką proponuję, w przeciwnym razie dam sobie spokój i zostanę przy obecnym zawodzie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kolory są OK takie jak w takiej windzie pochodzącej jeszcze z epoki „wczesnego Gierka” Nadają zdjęciu odpowiedni naturalny klimat.

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Mysle ze z glodu nie zginiesz ;-)

Strona 19 z 228 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów