365 fajne, jak uzyskac taki efekt :-)
365 fajne, jak uzyskac taki efekt :-)
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
W sumie to mi Ciebie szkoda, Micles.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Myślę to samo co pank.
Micles oglądasz zdjęcia by znaleźć "babole"?
5 minut wpatrywać się pod mikroskopem w fotografię tylko w celu znalezienia babola?
Ale rozumiem, przypominasz mi mojego przyjaciela, którego muzyka już dawno przestała cieszyć, on się nią nie raduje, nie bawi się przy niej, nie potrafi się w niej zatracić - on słucha kabli, potencjometrów, obudów itp itd w poszukiwaniu sprzętowej nirvany...
sory za OT![]()
Jak dla mnie super. W szczególności 364 i 365
Tylko na 361 niebieska lampa trochę mi nie pasuje (tak jakby trochę zbyt mocna).
Przy okazji, zapraszam do wątku ciążowego, założyłem nowy bo ten był jeszcze zamknięty: http://canon-board.info/showthread.p...647#post914647
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Micles czepiasz się szczegółów a nie potrafisz docenić tego co dobre. Popatrz na dramatyzm sytuacji. Młodzi zmykają przed zbliżającym się trzęsieniem ziemi, którego symptomy w postaci kołysania się horyzontu widoczne są na zdjęciu. Doceń heroiczny wysiłek fotografa, który nie zważając na niebezpieczeństwa uwiecznił sytuację na zdjęciu co prawda wspomagając się lampą błyskową, przez co mamy złudzenie dwóch słońc do tego w bramie. Ale można to też interpretować, że akcja dzieje się na innej planecie. A ty tam o jakiś łukach od gałęzi. To pewnie wymazany na szybko jakiś cień od lampy. Jednym słowem nieistotny detal. Popatrz na zdjęcie globalnie. Na kontrast oświetlenia, kierunki na fotografii i plany w odniesieniu do założeń „fotografii ślubnej” Wytykanie pierdół to nic innego jak złośliwe czepialstwo.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Sargiusz, nie mundrz się tylko w exif zajrzyj, to zdjęcie nie było błyskane a 2 źródła światła to po prostu 2 wyloty tego krótkiego tunelu![]()