Strona 17 z 228 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

z jakiegos dziwnego powodu tez czasem mam takie ciagotki, m. innymi wlasnie jak bylem na weselu nie wiem czy to ten klimat, czy co?:P ale mimo to warto chyba probowac robic tez proste zdjecia, czasem młodzi moga woleć wlasnie cos standardowego.
    chociaz co ja sie tam znam, tylko tak sobie glosno mysle

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Loome, z tego ślubu mam ze 400 zdjęć, znajdą się i proste.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

no to bardzo dobrze tu rozumiem pokazujesz te mniej standardowe ogolnie to poleciales z jakoscią fot poleciales.. oczywiscie w góre)

Miasto
    wawa

Domyślnie

Dzięki, się staram jak mogę.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

dużo dał warsztaty Kaliny i Adama, nie? ;>

Miasto
    wawa

Domyślnie

To prawda, sporo.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Przy tym kadrowaniu sterczące z głów pręty są problemem, na oryginalnym zdjęciu tego nie widać, plan jest szerszy, rur jest więcej. Z resztą, autobus ma to do siebie że są w nim rury, całkiem sporo. Więc, podsumowując, kiepsko po prostu skadrowałeś. Czepianie się baniek to może nieco mniejszy poziom abstrakcji niż czepianie się strony w którą jedzie dżip na rekonstrukcji, ale jakoś tak to wygląda że macie z Miclesem niepisany konkurs na najbardziej bzdurny komentarz.

Błąd to błąd i to bez względu na to czy popełniono go w autobusie, statku podwodnym czy w lesie. Misie zdaje, że po prostu nie kontrolujesz tego co się dzieje w kadrze. Przykładem niech będzie zdjęcie 102 i wyrastające z głowy „coś” Tu miejsca miałeś dość i już nie pomoże żadne usprawiedliwienie w stylu nadmiaru rur. Kierunek jazdy dżipa na zdjęciach miclesa to wyższa szkoła jazdy. Jeśli zadasz w stosownym wątku odpowiednie pytanie to się okaże, że ogarniając umysłem jakiś złożony temat zaczniesz powoli zmieniać zdanie co do własnych wypowiedzi również.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Sergiuszu drogi, coś co w pewnych warunkach jest błędem w innych wcale być nie musi. Wyobraź sobie np. zdjęcie łódki na tafli wody, łódka mała, tafla duża, jest nieskończenie wiele możliwości skadrowania takiego zdjęcia, jedne będą prawidłowe bardziej inne mniej, jeszcze inne wcale... Miło mi, że żeby zobrazować swoją tezę o brakach w temacie panowania nad kadrem, musiałeś się cofnąć o 13 zdjęć z galerii a i to które wybrałeś nie jest aż tak oczywiste, prawdą jest jednak to, że z tym panowaniem bywa różnie, mam tylko nadzieję że w miarę zdobywania doświadczeń będzie z tym coraz lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Błąd to błąd. Bez względu na zmieniające się warunki ówdzie będziesz pisał przez o z kreską. Cofam się w galerii bo zwracam uwagę na błąd, który popełniasz dość często wystarczy zerknąć na zdjęcie numer 100. Oczywiście od czasu do czasu każdemu zdarza się jakaś wpadka i można na to przymknąć oko. Ale fotografia ślubna to pogranicze zawodowstwa i nie ma tutaj miejsca na szkolne błędy. Zdobywanie kolejnych doświadczeń to piękna sprawa ale pod warunkiem, że posiadasz odpowiednie podstawy i potrafisz je wykorzystać w praktyce. Te podstawy nie tylko odnoszą się do fotografii ślubnej ale bardziej ogólnie, do zdjęć z łódką też.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Będę być może nieskromny ale zaryzykuję stwierdzenie że podstawy wymagane w tej dziedzinie mam opanowane.

Strona 17 z 228 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów