Kicz na pewno... czu dobry to nie wiem. Osobiscie mi nie do konca podchodzi, ale to tylko subiektywna opinia...
Brakuje jeszcze tzw. "Fairy Dust".
Kicz na pewno... czu dobry to nie wiem. Osobiscie mi nie do konca podchodzi, ale to tylko subiektywna opinia...
Brakuje jeszcze tzw. "Fairy Dust".
ehh pank.. no weź wróć do swoich dobrych zdjec
ale kot ma fajna mine![]()
Pomysły panka są bardzo oryginalne i jeśli pary młode to akceptują to dlaczego ma wracać?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Z drugiej strony widocznie jest zapotrzebowanie na takie coś. Dla nas ważne, że w miarę dobrze wykonane.
Kiedyś bajerem było zrobić czarno-białą fotkę z kolorowym bukietem. Po paru latach to jest już kicz. Ale ludziom dalej się to podoba i kupują takie zdjęcia z bukietami.
Faktem jest też, że te ostatnie zdjęcia Panka od początku do końca powstawały z myślą o efekcie końcowym, a przynajmniej tak mi się wydaje. Więc cała scena oświetlenie i inne szczegóły nawet współgrają to ze skrzydłami, to ze zbyt małym tygrysem...
W tym topiku wiele stron temu, chyba przy okazji pierwszych zdjęć z teksturami pozwoliłem sobie podlinkować kilka przykładów grafiki, grafiki kiczowatej czy wreszcie bardzo dobrego zdjęcia do kalendarza Lavazzy wspomaganego dość ostro obróbką komputerową. Ciekawe czy Panka zainspirowało to ostatnie![]()
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Zdjęcia lawazzy znam dość dobrze bo agencja reklamowa w której pracowałem jeszcze w maju, obsługiwała lawazzę na Polskę, więc większość tego przechodziło przez moje łapki. Inspiracja może być wszędzie, w reklamie, filmie, malarstwie, bajkach, czymkolwiek. Te ostatnie "zdjęcia" powstały faktycznie w mojej głowie dużo wcześniej zanim wyjąłem aparat.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
powiem tak...ważne jest mieć dobry pomysł na zdjęcie, sesję, ważne jest, zrobić dobre zdjęcie, które będzie punktem wyjścia do dalszej pracy...i do tego momentu właściwie się nie czepiam. Rzecz w tym, że reszta, czyli PS czy Painter wg mnie leżą.... i kwiczą, zamiast dodawać zdjęciu klimatu psują je. Mogę się oczywiście mylić, kwestia estetyki nie mojej, niestety.
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
To jest też trochę tak że gdyby to zdjęcie miało być jedynym z sesji mógłbym nad nim siedzieć i je cyzelować, ale nie da rady, muszę jakoś sensownie wyważyć proporcje między efektem a ilości czasu na niego poświęconym.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Skoro młody się ulatnia, to powinien być zwrócony w drugą stronę, żeby przy starcie nie zahaczyć o młodą. Uważam, że połączenie grafiki i zdjęcia jest do poprawienia. Ogólnie to nie lubię tej mody na dziwne miejsca na sesje. Nie chodzi mi tu tylko o Ciebie autorze, ale ogólnie, jakiś taki trynd. Coraz dziwniejsze te miejsca, obszczane klatki, rozwalone budynki, magazyny teraz śmietnik. Przyjdzie pewnie czas, że ktoś zrobi sesję w ubojni, chlewni lub na wysypisku śmieci. Czy naprawdę nie można już robić dobrej sesji w zwykły klasyczny sposób ?
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.