Strona 14 z 228 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

panku
    hmmm... tą razą zdjęcia podobają mi się średnio
    106. zrobiłeś na skos i obciąłeś nieładnie nogi Młodemu...środek ciężkości zdjęcia przesunął się w lewo a z prawej strony zrobiła się masa zbędnego miejsca na dole
    107. ja wiem, że to TEN moment i ze należy go sfotografować, ale jest krzywo...tak jakbyś nie mógł się zdecydować, na skos czy prosto, poza tym biała suknia Młodej zlewa mi się z ornatem i tworzy się biała plama (ale to może wina mojego monitora więc...) a i kadr taki średnio fajny
    108. zdecydowanie najlepsze w tej serii, przyciąłbym tylko z prawej żeby pozbyć się pleców i głowy Młodego
    109. twarz Młodego wyszła centralnie a na dodatek sporo góry nie wiem czy skośny kadr jest w tym wypadku najlepszym rozwiązaniem, ja bym to poprzycinał, ale ja nie mam doświadczenia w ślubniakach)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Że skosy się nie sprawdzają w kościele przekonałem się robiąc tam zdjęcia, następnym razem będę raczej starał się robić prosto. 108. Bym nie ruszał, bez kawałka młodego jakoś tak pusto by się zrobiło, 109 faktycznie można by trochę przyciąć. Dzięki za opinię, pierwszy raz robiłem w kościele zdjęcia, było trochę nerwów, nie mam jeszcze papióra i bałem się trochę że ksiądz mnie pogoni. Mam nadzieję że na następnym ślubie będę już bardziej panował nad tym co robię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z ceremonią poszło nie bardzo, a wesele?
    110.
    111.
    112.
    113.
    114.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 26-05-2009 o 12:33 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

jeśli mogę - ogólnie wszystko b.fajnie ale za 106 to bym Ci głowę urwał gdybym to ja był na fotach 112 rewela jak dla mnie !

Miasto
    wawa

Domyślnie

Za krótkie nóżki?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm... O kadrach czy kolorystyce nic nowego nie powiem, co nie było tutaj już powiedziane.
    Chciałem podzielić się sugestią odn. ostatniego setu.
    Każde zdjęcia z osobna coś w sobie ma, może się podobać obróbka stylizowana w 110 czy 112. Niezależnie od ocen, łącznie to bigos z zasmażką...takie the best off z różnych imprez, okoliczności, pomysłów. Stylistyczny gulasz. To z jednego wesela, czy z pięciu?
    Jeśli z jednego, to brakuje mi tutaj zdecydowanego pomysłu i konsekwencji.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Za krótkie nóżki?
    nie za krótkie nóżki tylko skos w najważniejszym momencie, aczkolwiek lubię czasem skosy to nie w TAKIM momencie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Hmm... O kadrach czy kolorystyce nic nowego nie powiem, co nie było tutaj już powiedziane.
    Chciałem podzielić się sugestią odn. ostatniego setu.
    Każde zdjęcia z osobna coś w sobie ma, może się podobać obróbka stylizowana w 110 czy 112. Niezależnie od ocen, łącznie to bigos z zasmażką...takie the best off z różnych imprez, okoliczności, pomysłów. Stylistyczny gulasz. To z jednego wesela, czy z pięciu?
    Jeśli z jednego, to brakuje mi tutaj zdecydowanego pomysłu i konsekwencji.
    a ja się nie zgadzam, przynajmniej jest ciekawie, są różne techniki i nie jest nudno, jest ukłon w stronę kreacji obrazu. każdą fotkę można rozpatrywać oddzielnie, każda zapada dzięki temu w pamięć.
    Ostatnio edytowane przez thedoc ; 26-05-2009 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    wawa

Domyślnie

Odnośnie mieszania stylów to wyjaśnię, to moje pierwsze zlecenie więc mieszam głównie pod portfolio gdzie i tak nie będzie całego reportażu, natomiast będzie widać więcej możliwości. Generalnie, zgadzam się że reportaż powinien stanowić całość i merytoryczną i stylistyczną, natomiast nie wyklucza to, moim zdaniem, rozszerzenie go o kilka zdjęć w innym klimacie. Taka wisienka na torcie, oczywiście pilnując żeby tortu było więcej niż wisienek.

Miasto
    wawa

Domyślnie

A co powiecie na coś takiego:
    115.

Odnośnie kompozycji uprzedzę że zdaję sobie sprawę z tego że aby efekt był kompozycyjnie poprawny należało by obciąć górę i prawą stronę. Tutaj jednak na kompozycyjnej poprawności mi nie zależało, zależało mi na tym żeby było jak najwięcej autobusu.

SlawekN
    Guest

Domyślnie

Bańki mydlane w autobusie + pojechana obróbka... hmmm... do mnie to nie przemawia Pierwsza seria jak do tej pory najlepsza wg. mnie

Pozdrawiam

Miasto
    wawa

Domyślnie

No właśnie największą radochę miałem pchając się do autobusu z maszyną do baniek.

Strona 14 z 228 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów