Strona 13 z 228 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

no, to ja mam inne zdanie niż Sergiusz, co nie jest znowu takie dziwne...często mamy różne zdania, czasem się zgadzamy cztery zdjęcia utrzymane w jednej kolorystyce świadczą o konsekwencji Autora...tak chciał...tak zrobił...a mnie ta chłodna kolorystyka się podoba) kadry naprawdę fajne, chociaż na pierwszym zdjęciu zasugerowałbym Młodemu żeby się aż tak nie wpijał w ten policzek, nos mu się rozpłaszczył a reszta twarzy poniżej to tylko krecha bez ust...za to następne już OK a 105 bijutyfól))

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Widzisz wysuwasz błędne wnioski ....[bla] [bla]
    pank - ty się nie przejmuj
    dobra robota

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Widzisz wysuwasz błędne wnioski z moich i nie tylko komentarzy. Pisząc „pięknie” nie oznacza to ,że misie podobają a Ty od razu to podkreślasz. Denaturat jest skażonym spirytusem i aby nie mylić go ze zwykłym jest zabarwiony odpowiednim barwnikiem. W pewnych środowiskach panuje przekonanie, że wystarczy przepuścić go przez chleb aby uzyskał odpowiedni kolor i dodać cebuli w celu pozbycia się trucizny aby nadawał się do spożycia. Myślałem, że pojmiesz w lot moją aluzję dotyczącą kolorów na zdjęciach. Inaczej: pomimo Twoich zabiegów kolory nie nadają się do spożycia. Pisanie „okropne kolory” pozbawione jest sensu bo po co pisać o czymś co i tak widać.
    Nie Sergiusz, to Ty wysuwasz błędne wnioski na temat wysuwania przeze mnie wniosków, hehe. Doskonale wiem, czym jest denaturat, doskonale też wiem co z nim trzeba zrobić żeby, teoretycznie nadawał się do picia, nawet kiedyś na imprezie eksperymentalnie się tego napiłem, nie polecam. Pozwoliłem sobie tylko żartobliwie odpowiedzieć na Twój post, który, zdaje się też miał być żartobliwy. Też myślałem, że pojmiesz w lot moją aluzję. Zrozumiałem od razu że nie podobają Ci się kolory, nie rozumiem tylko czemu użyłeś takiej protekcjonalnej formy żeby mnie o tym poinformować. Z tego co zauważyłem to dla części osób na forum jesteś całkiem znośny, potrafisz być konstruktywny i sensownie doradzić, są jednak też osoby wobec których, z zupełnie nie zrozumiałych dla mnie przyczyn, zachowujesz się protekcjonalnie jesteś złośliwy a swoje złośliwości starasz się ubrać w pseudo żarciki które wcale zabawne nie są, jednym słowem zachowujesz się jak burak. Nie wiem czym zasłużyłem sobie na Sergiusza-buraka, ale pokazując tu zdjęcia mam nadzieję że poznam jak najwięcej opinii o nich dzięki którym będę miał jakieś pojęcie o tym jak są odbierane, gdybym chciał poprztykać się po nosach, wybrał bym inne miejsce. No ale ok, dowiedziałem się że Sergiuszowi nie podobają się kolory, z drugiej strony dowiedziałem się też że kolory podobają się Adso, którego zdjęcia znam i cenię, zdjęć Sergiusza natomiast nie widziałem. W każdym razie dzięki za opinię, zawsze chętnie wysłucham bo cały czas jednak myślę że masz coś sensownego do powiedzenia, a ton buracko-żartobliwy również zniosę, nie pozostając dłużnym, jak już koniecznie tak musisz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Doskonale wiem, czym jest denaturat, doskonale też wiem co z nim trzeba zrobić żeby, teoretycznie nadawał się do picia, nawet kiedyś na imprezie eksperymentalnie się tego napiłem, nie polecam.
    Szacun. Jeszcze większy niż za Twoje zdjęcia, które wg mnie są bardzo dobre.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Co do denaturatu aby zamknąć temat to mnie minęła przyjemność jego spożycia z prostego powodu obalenia mnie wcześniej przez inny znakomity trunek Trade Mark Bałtyk. Było to na jakimś festiwalu w Jarocinie na początku lat osiemdziesiątych. Posucha była straszna, wóda na kartki a rynkowym hitem był denaturat przeźroczysty bo w fabryce zbrakło barwnika.

Skoro potrafisz ocenić moją skromną osobę to znaczy, że śledzisz moje wypowiedzi nie tylko w tym wątku tak, że i ze znalezieniem moich zdjęć nie powinieneś mieć kłopotów. Jeśli myślisz, że próbując mnie obrazić nazywając mnie tak lub inaczej sprowokujesz mnie do jakiejś słownej riposty z mojej strony to jesteś w błędzie. Skupiam się na zdjęciach i to w stosunku do nich jestem a i owszem złośliwy, ironiczny, uszczypliwy ale jaki bym nie był staram się być obiektywny. Oczywiście zdjęcie zawsze jest związane z jego autorem i przy okazji oceny/krytyki zdjęcia może się coś omsknąć i dostanie się samemu autorowi ale jest to po prostu wypadek przy pracy. W tym wątku jednak staram się jak mogę a złośliwości i ironię wyczerpałem na jakiś czas w wątkach miclesa tak, że nie rozumiem powodów Twojej irytacji. Być może ten denaturat to wciągasz nie tylko eksperymentalnie i stąd ta nerwowość w wypowiedziach? Może powinieneś skontaktować się z jakimś specjalistą? Podobno są tacy.

Adso- Co do kolorów to trochę czym innym jest odcień ciepły lub zimny a co innego dominanta barwna. Zarówno ciepła jak i chłodna tonacja powinna wynikać ze zdjęcia, obrazu a nie być narzucona przez dominantę jak jest w tym przypadku. I to bez względu na to czy nam się to podoba mniej lub bardziej. Gdzieś już razem przerabialiśmy temat na jaki kolor uczulone jest oko ludzkie i chyba w tym dość wąskim zakresie powinny się mieścić kolory zdjęć ślubnych i nie tylko.
    Pozdrawiam.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Zarówno ciepła jak i chłodna tonacja powinna wynikać ze zdjęcia, obrazu a nie być narzucona przez dominantę jak jest w tym przypadku. I to bez względu na to czy nam się to podoba mniej lub bardziej. Gdzieś już razem przerabialiśmy temat na jaki kolor uczulone jest oko ludzkie i chyba w tym dość wąskim zakresie powinny się mieścić kolory zdjęć ślubnych i nie tylko.
    powinna, powinna, powinna...
    fantastyczne... znasz jeszcze jakies obostrzenia ograniczające swobode fotografowania?
    imo zdejmij dekielek i rob co wyobraznia ci dyktuje...
    Sebastian Małachowski

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie próbuję Cię Sergiusz obrazić, napisałem Ci tylko wprost, co myślę o formie Twoich postów, podkreślam, formie, nie treści. Skomentowałem też Twoje zachowanie nie Ciebie jako osobę, nie masz się co obrażać. Wszystkie twoje wywody sprowadzają się do tego że nie należy wychodzić poza pewien kanon i stosować się do zasad. Gdyby tylko tak wyglądała fotografia nie była by dziedziną sztuki, była by rzemiosłem. Kanony i zasady mają to do siebie że ewoluują, gdyby artyści nie próbowali ich przekroczyć bądź złamać nie mieli byśmy kilku fajnych kierunków w sztuce.

Co do kolorów to trochę czym innym jest odcień ciepły lub zimny a co innego dominanta barwna. Zarówno ciepła jak i chłodna tonacja powinna wynikać ze zdjęcia, obrazu a nie być narzucona przez dominantę jak jest w tym przypadku. I to bez względu na to czy nam się to podoba mniej lub bardziej.
    Czyli efekt jest nie istotny, jeżeli jest sprzeczny z przyjętym kanonem? Jeżeli zdjęcie jest pozytywnie odbierane, niekoniecznie przez wszystkich, należy wytłumaczyć odbiorcą że się mylą bo zasady są inne i ich oko ma również inne zdanie tylko w drodze ewolucji nie wykształciło sobie odpowiednich umiejętności żeby nas o tym poinformować? Zasady o których wspominasz powstały po to żeby stosując się do nich można było stworzyć poprawny obraz, nic więcej nic mniej. Okres tworzenia poprawnych obrazów przerabiałem w szkole i teraz już nie mam na to ochoty, że zacytuję jedną komedię "a jeżeli będą chcieli zwiedzić muzeum lotnictwa to ich zabierzesz do muzeum lotnictwa k. jego m.". Według mnie sztuki wizualne to miejsce dla nieskrępowanej kreacji i eksperymentów, nawet jeżeli mówimy o zdjęciach ślubnych.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Gary- Nie ma obostrzeń ograniczających swobodne fotografowanie. Ale efektem fotograficznej swobody są zdjęcia. A patrząc na te zamieszczone w tym wątku ledwie co wyglądają jak pierwsze próby łapania równowagi na... nocniku. Do tego wypowiedzi ich autora sugerują iż zamieszczone prace to dzieła sztuki. Kanony to jedno a fizyka ( czy jak to tam się zwie) to drugie. Sposób widzenia przez ludzkie oko kanonem raczej nie jest a wynika z jego budowy.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Offtop o tym czego pragną klienci ślubni wycięty tu http://canon-board.info/showthread.php?t=47917 .

Miasto
    wawa

Domyślnie

Trochę zdjęć z ceremonii:
    106.
    107.
    108.
    109.

Strona 13 z 228 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów