Strona 129 z 228 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Weźcie pod uwagę może że jednak większość osób zazwyczaj nie życzy sobie poprawiania np. wspomnianej szpary między zębami i ja im się nie dziwie. Momentami nie ma co przesadzać z retuszem.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No tak, moim zdaniem to fotograf powinien tak zrobić zdjęcia, aby takich rzeczy nie uwidaczniać.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No tak, moim zdaniem to fotograf powinien tak zrobić zdjęcia, aby takich rzeczy nie uwidaczniać.
    Tak... najlepiej tył głowy...

Domyślnie

Konstruktywna uwaga. To lubię!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumbishon Zobacz posta
    Tak... najlepiej tył głowy...
    Widać, że jesteś ignorantem w tej materii. :-DTe głowy od tylca to prawdziwa sztuka. Jeszcze jak by tak były ujęte przez oplutą szybę... Przecież młodzi wiedzą jak wyglądają to i po co mają patrzeć na swoje facjaty ze zdjęcia? Jeszcze się napatrzą. A tak zdjęcie działa na wyobraźnię oglądającego. Ale mogą budzić też niepokój rodziców czy to aby na pewno ich córka. Ale w końcu to sztuka. Jak rodzice chcą to sobie pstrykną z kompakta.

187 na fotelu dentystycznym jest w dechę. Bardzo mi się podoba. Szkła na planie to nic takiego. Mojemu znajomemu malarzowi się kiedyś gazeta co miał w nią drugie śniadanie owinięte do obraza przykleiła i też poszedł tyle, że taniej. A tak czuć ze zdjęć ,że tam profesjonalista był, wiedział co robi a co najważniejsze wszystko widział i nic nie ujszło jego uwagi.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A może po prostu trzeba przyjąć do wiadomości że to nie jest dla kogoś wstyd ? Albo wręcz przeciwnie ?

To nie rewia mody do pisma , tylko zdjęcia dla ludzi.

Jeśli twoje estetyki nie spełniają to byś usunął , ja bym zostawił.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Rzeczywiście cos jest z fotelu dentystycznego, na 187
    Zaczyna sie klarowac Twój unikalny (oczywiście na tle tego co widac na tym forum, bo na innych Cię nie śledzę, zresztą mało innych forów śledzę...) styl. Dwie rzeczy w "FŚ ala PANK" są pewne: będzie bardzo kolorowo i będą duże stopy

Ogólnie, odnosze wrażenie że zdjęcia są przemyślane mimo, ze czasem coś się przeoczy. Biorąc pod uwagę, że w reportarzu bardzo trudno o drugie ujecie, takie rzeczy jak wchodzacy w kadr "rozpraszacz" zdarzają się w sposób absolutnie naturalny.

Co do retuszu "szparek"... Trudny temat... Myślę, że skoro retuszujemy niebo, skórę inne elementy, "szparkę" też wartałoby lekko podmalować, szczególnie w BW, gdzie kontrast wali po oczach bardziej...

Wg mnie jest ładnie i ciekawie. Młodym na pewno bedzie/było się podobało.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Panie, ta przerwa miedzy zebami u PM...czy to naturalne, czy mak czy też w dziub od teścia dostała to nie ważne, ale pędzlem w PeSie teraz powinna też dostać
    W dziób to Ty mógłbyś zarobić za coś takiego od tej PM - takich rzeczy się nie robi (chyba że jest jasny sygnał od osoby zainteresowanej że sobie tego życzy). A co do nieuwidaczniania pewnych cech to w tym przypadku musiałby chyba robić jej tylko "smutne" zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maradi Zobacz posta
    W dziób to Ty mógłbyś zarobić za coś takiego od tej PM - takich rzeczy się nie robi (chyba że jest jasny sygnał od osoby zainteresowanej że sobie tego życzy).
    Jakbyś przeczytał ostatnie strony to zauważyłbyś, że jest sporo odmiennych opinii w tej kwestii. Pokaż mi książke, która mówi jasno, że tak lub siak ma być, bo nie znam ale rozumiem że Ty tak.

Cytat Zamieszczone przez maradi Zobacz posta
    A co do nieuwidaczniania pewnych cech to w tym przypadku musiałby chyba robić jej tylko "smutne" zdjęcia.
    Nie licząc bloga, bo na jakieś 50 zdjęć wstawionych tutaj, tylko na jednym się to rzuca w oczy. wcale pozostałe 49 czy ile ich tam jest nie wygląda na "smutne".

Oglądałeś zdjęcia? Czytałeś wypowiedzi? Bo wygląda jakbyś pisał dla samego pisania...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Jakbyś przeczytał ostatnie strony to zauważyłbyś, że jest sporo odmiennych opinii w tej kwestii. Pokaż mi książke, która mówi jasno, że tak lub siak ma być, bo nie znam ale rozumiem że Ty tak.

Nie licząc bloga, bo na jakieś 50 zdjęć wstawionych tutaj, tylko na jednym się to rzuca w oczy. wcale pozostałe 49 czy ile ich tam jest nie wygląda na "smutne".

Oglądałeś zdjęcia? Czytałeś wypowiedzi? Bo wygląda jakbyś pisał dla samego pisania...
    Owe opinie możecie sobie wsadzić w tyłek, bo i tak ważniejsze jest zdanie osób ze zdjęcia i fotografa wykonującego zlecenie...

Strona 129 z 228 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów