Weźcie pod uwagę może że jednak większość osób zazwyczaj nie życzy sobie poprawiania np. wspomnianej szpary między zębami i ja im się nie dziwie. Momentami nie ma co przesadzać z retuszem.
Weźcie pod uwagę może że jednak większość osób zazwyczaj nie życzy sobie poprawiania np. wspomnianej szpary między zębami i ja im się nie dziwie. Momentami nie ma co przesadzać z retuszem.
no comment...
No tak, moim zdaniem to fotograf powinien tak zrobić zdjęcia, aby takich rzeczy nie uwidaczniać.
Widać, że jesteś ignorantem w tej materii. :-DTe głowy od tylca to prawdziwa sztuka. Jeszcze jak by tak były ujęte przez oplutą szybę... Przecież młodzi wiedzą jak wyglądają to i po co mają patrzeć na swoje facjaty ze zdjęcia? Jeszcze się napatrzą. A tak zdjęcie działa na wyobraźnię oglądającego. Ale mogą budzić też niepokój rodziców czy to aby na pewno ich córka. Ale w końcu to sztuka. Jak rodzice chcą to sobie pstrykną z kompakta.
187 na fotelu dentystycznym jest w dechę. Bardzo mi się podoba. Szkła na planie to nic takiego. Mojemu znajomemu malarzowi się kiedyś gazeta co miał w nią drugie śniadanie owinięte do obraza przykleiła i też poszedł tyle, że taniej. A tak czuć ze zdjęć ,że tam profesjonalista był, wiedział co robi a co najważniejsze wszystko widział i nic nie ujszło jego uwagi.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Rzeczywiście cos jest z fotelu dentystycznego, na 187![]()
Zaczyna sie klarowac Twój unikalny (oczywiście na tle tego co widac na tym forum, bo na innych Cię nie śledzę, zresztą mało innych forów śledzę...) styl. Dwie rzeczy w "FŚ ala PANK" są pewne: będzie bardzo kolorowo i będą duże stopy
Ogólnie, odnosze wrażenie że zdjęcia są przemyślane mimo, ze czasem coś się przeoczy. Biorąc pod uwagę, że w reportarzu bardzo trudno o drugie ujecie, takie rzeczy jak wchodzacy w kadr "rozpraszacz" zdarzają się w sposób absolutnie naturalny.
Co do retuszu "szparek"... Trudny temat... Myślę, że skoro retuszujemy niebo, skórę inne elementy, "szparkę" też wartałoby lekko podmalować, szczególnie w BW, gdzie kontrast wali po oczach bardziej...
Wg mnie jest ładnie i ciekawie. Młodym na pewno bedzie/było się podobało.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Jakbyś przeczytał ostatnie strony to zauważyłbyś, że jest sporo odmiennych opinii w tej kwestii. Pokaż mi książke, która mówi jasno, że tak lub siak ma być, bo nie znam ale rozumiem że Ty tak.
Nie licząc bloga, bo na jakieś 50 zdjęć wstawionych tutaj, tylko na jednym się to rzuca w oczy. wcale pozostałe 49 czy ile ich tam jest nie wygląda na "smutne".
Oglądałeś zdjęcia? Czytałeś wypowiedzi? Bo wygląda jakbyś pisał dla samego pisania...